Chiftele marinate in sos de gogosari cu mustar

Ei, azi nu mai reiau nici o reteta veche, am facut o combinatie care ne-a placut la maxim, intre un sos de gogosari cu mustar de pus pe iarna (e in mai multe locuri pe internet, eu l-am luat de aici, fara a respecta cantitatile) si chiftelute. Nu va speriati de poze, sunt facute la bec.

Recomand cu caldura reteta, daca vreti originalul, vedeti la link, eu am facut putin altfel. Am folosit: gogosari, miere, otet, mustar cu hrean, rosii, sare, piper rosu, ardei iute, foi de dafin, putin ulei.

Am pus in vas (incerc sa aproximez cantitatile) cam o cescuta de ulei, doua linguri de mustar, o lingura de miere, piperul, foile de dafin, doi ardei iuti si o cana de apa si am lasat totul sa fiarba. Nu va speriati caci la un moment dat se face o spuma, alegeti daca o luati sau o mixati ulterior, eu am mixat-o si sosul a iesit nemaipomenit.

Am pus si gogosarii taiati felii mai subtiri, dupa cam zece minute am adaugat rosiile pasate si am lasat la fiert. Chiftelele le face fiecare cum stie, ca acolo nu are rost sa insist.

Eu le-am facut (la cerere) din carne tocata mixta (bulgaroaica sa traiasca), carne din carnati (tot de la ea), ceapa si usturoi si cam atat. M-am gandit ca va fi sosul aromat si mai trage si chifteaua din gust si am avut dreptate.

Le-am facut la cuptor, carnea e destul de slaba si, desi pare arsura, e numai ce s-a scurs din carnati, ca nu erau dezghetati complet cand i-am scos din matz. Voi faceti cum va taie capul, dar reteta de sos in combinatie cu chiftelele e foarte misto.

Si o cumparatura. Am tot citit ce naspa e la mic.ro. Bai e clar, nu au multe produse, nu sunt cele mai ieftine, dar eu nu gasii in alta parte mezelurile astea, daca nu gasii, nu gasii, ce sa fac.

De data asta aveau carnati, pastrama si inca ceva gen jambon, scumpe, intre 25 si 42 kilul, in functie de produs, dar sunt ambalate in portii mici asa ca merita, daca nu bagi o tona odata, face banii. Eu sunt foarte fericita ca a aparut asa ceva.

Asa ca va urez: rororo.

6 gânduri despre &8222;Chiftele marinate in sos de gogosari cu mustar&8221;

  1. asa asa, ceva bun, sa se hraneasca si ochiu meu cu bunatate! ca de uraciune sunt satula, cata am vazut la berede de trei saptamani incoace😀😀

  2. Pingback: Gogosari in sos de rosii cu mustar « Aphextwinz's Blog
  3. Pingback: Chiftele cu fasole verde « Aphextwinz's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s