Varza cu sarmale

Nu e mare inginerie (si pe ploaie si pe foame am facut niste poze din mana, alta data cu bibilitul). Umplutura este cea de la ardei umpluti, ca am facut multa si mi-a ramas.

Iarasi am impachetat sarmale normale si sarmale in miniatura, in functie de foile pe care le aveam. De ce varza cu sarmale? Pentru ca au fost putine marmalute si pentru ca am avut ditamai varza.

Si mi-a mai ramas niste carne si am facut si cateva in foi de vitza asa ca am cladit structura banalelor sarmale asa: multa varza (calita in nitica untura ramasa de la niste slanina afumata si amestecata cu niste pasta de ardei kapia si ardei iute), samale, feliute de slanina (tot afumata, de contrabanda), felii de rosii, iara motz e varza.

De data asta nu am mai bagat in seama dorintele partenerilor de viata ci am lasat sa scada bine sarmalele, in total, cam opt ore, de se topeau si foile de vitza, apoi am lasat sa se rumeneasca pana a mirosit dupa pohta ce-am pohtit.

Nu va asteptati tocmai de azi sa ma apuc sa fac fotografii (dupa sloganul, noi mancam, noi nu pozam) asa ca ce vedeti e una bucata scapata in farfurie, una in foaie de vitza, ardei iute din geam (am uitat ca pusesem la greu in varza, am cam luat foc, dar se duce)mamaliga si smantana. Ca la carte.

Nu, nu am mancat si frunzele ardeiului, dar era dragut asa, cu ramurica.

Cateva cumparaturi, nu mai stiu pretul, luati de la Gima, fara porcarii, nu seamana cu ce am mancat, nu seamana cu poza de pe ambalaj, dar sunt buni. Rau. Pimientos del Piquillo rellenos.

Am mai luat branza aia de la Apetito si in varianta altui ambalaj, mi-a placut.

Si, inainte de final, ca ii povesteam Silviei de amplasament si cum vreau sa pun prelata ca sa nu ploua si sa ninga pe potaie, am gasit o solutie muuult mai simpla. Atarn de sarmele de rufe sau de suportul vitei de vie, mai multe umbrele. Avantaj: nu ma intreaba vecinii de sanatate, ca le strang cat ai zice: ploua ud.

Si nici nu am dat bani pe folii si prelate, ca e criza mare 🙂

Cam atat, ca azi sunt in greva, hard roc aleluia.

14 gânduri despre &8222;Varza cu sarmale&8221;

  1. La cei mai batrani le lasau pe pirostrii sau pe marginea sobei pana dimineata, cu gazul e mai periculos, asa ca mai sting focul cand am treaba, aprind iar, dar in total cam opt ore la foc miiiiic miiiic. Cuptor pe gaz, nu electric. Ies o nebunie. Pacat ca nu am rabdare sa pozez.

  2. cat de mici sunt sarmalele acelea! cum de ai atata rabdare? cred ca gustul a fost de dementza, scaldate in atat de multa varza…

    iar ideea cu umbrelele e foarte buna, am sa o aplic si eu in ce priveste motocicleta mea! sarumana!

  3. Pingback: Salata picanta de cartofi 2 « Aphextwinz's Blog
  4. Fiecare cu lighioana lui, nu? 🙂 Nu sunt multe sarmale atat de mici, cum au fost foile alea de la mijloc, de obicei le fur eu, nu las si altora.

  5. multzam de dedicatie. na, daca suntem la categoria gatit chestii normale, eu credeam ca o sa ma urati sincer pentru ca nu gatesc chestii noi, dar nu am chef. din pacate nu am rabdare sa fac poze. azi am avut musafiri la sarmale, nu le dau zile multe.

  6. Pingback: Cateva informatii despre cumparaturi si diverse alte traznai « Aphextwinz's Blog
  7. 8 ore la gaz ,fara pirostrii e tare de tot !!!!! a mai ramas ceva din umplutura ,poate n-ai pus orez ?! esti tare de tot ,nu ca untul la soare.e o performanta,sa ai rabdare sa gatesti la temperatura care trebuie.uite de aia ma bucur ca cratitile ce nu le numesc,dar care fac treaba in maxim 20-30 de minute,ca si cum ar face-o de seara pana dimineata.uite ca n-am postat sarmale da’numai pentru tine am s-o fac si te si invit la o portie.mai la iarna of corse !ca io la infasurat sarmale sunt mai lenesa.si imi ies mici fara sa ma straduiesc.e ceva in indemanare sa-i zic asa,ca mari nu-mi ies.mama care facea niste sarmale extraordinare,nu reusea sa le faca mici,cat sar fi straduit.asa ca nu stiu ce sa zic :cum ne e norocul!

  8. cum adica sa nu pun orez? am pus reteta de umplutura, la link, mai sus. le fierb in serii sau peste noapte si mie mi se pare ca nu se compara cu alea facute la kukta, desi rar am mancat sarmale care sa nu fie bune. bine, pe la nunti se mai intampla sa iti dea nasoale. eu le fac si mici si mari, dupa cum e frunza de varza.

    am facut si la kukta dar cu aceeasi compozitie, aproximativ, nu sunt deloc asemanatoare. cum nu unblu teleleu noaptea, imi permit sa le fierb la foc mic, la gaz. asta sper sa nu auda boc si sa il scumpeasca si pe ala, da-i-as sarmale pe nas sa respire varza.

  9. Am citit cu mare interes blogul tau si am descoperit foarte multe bunatati care merita incercate negresit :). Am vazut de asemenea ca esti un fan al produselor Apetito si vreau sa-ti multumesc in numele echipei! Ne place blogul tau si il vom urmari inde-aproape, insa pana un alta, ma grabesc spre casa sa prepar un sufle de conopida. Sper sa iasa bun :).

  10. nu ma omor dupa cele cu adaosuri, cele simple, insa, sunt foarte bune. de fapt am gasit mai multe produse bune. cand ma fac mare, as vrea sa vad o fabrica de astfel de produse, am auzit numai legende si nu stiu ec e adevarat si ce nu.

  11. 🙂 si mie imi place tot varianta simpla de branza topita Apetito atat triunghiuri cat si varianta mai mare (pe care ai pozat-o mai sus). Daca iti doresti atat de mult sa vizitezi o fabrica, cine stie, poate vom face odata o zi a portilor deschise si vom merge impreuna in tara lui Apetito! Sufleul meu a iesit foarte bun, insa din pacate nu am apucat sa ii fac o poza :(.

  12. mi-ar placea o zi a portilor deschise sa ne adunam mai multi si sa venim. da, ala in cuburi mari imi place si mie, mult. cat despre sufleu, nu avea cum sa nu iasa 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s