Vinete in suc de rosii

Din vorba in vorba, si-a amintit Paul despre conservele de vinete in bulion de pe vremuri. Mai aveam o sticla de suc de rosii facut de mine, mi-a facut pofta discutia de pe Culinar, asa ca, m-am pus pe facut.

Puteam sa le zic vinete in bulion, ca a scazut de mult sosul, dar e neimportant. Nu am facut nici dupa reteta de pe Culinar, am facut dupa capul meu. Vinetele, cam babane, na, trimiti pe altii la cumparaturi. In rest am folosit cativa catei de usturoi, ulei de floarea soarelui, suc de rosii si cam atat.

Vinetele le-am decojit partial si le-am fript in tigaia doar unsa cu putin ulei (nu voiam sa iasa chiar asa ca pe vremuri). Le-am indesat in borcane (doua vinete, doua borcane) cu catei de usturoi printre straturi si le-am acoperit cu suc de rosii. Pe una din conserve am pus si frunze de busuioc.


Behind the scene
: reteta mi-a luat trei zile ca m-am tot apucat de altele, o noapte au stat vinetele la scurs cu sare, a doua zi le-am fript si le-am lasat in pace ca am iesit la un snitel, abia astazi am definitivat.

Am mai pus nitelus ulei deasupra, putin important ca am umplut asa de tare borcanele incat in cursul procesului de sterilizare au dat nitel pe afara, dar in rest, par sa se fi capacit totusi bine.

Sare nu am mai pus (avea si sucul, au stat si vinetele cu sare) si iutica mi-a falfait-o pasarea aia nebuna, merge sa puneti cam ce va place, cum o sa iasa, va zic eu cand le desfac.

hard roc aleluia si din cauza celor de la Heineken ma cam obsedeaza melodia asta, chit ca nu e pe gustul meu musai.

6 gânduri despre &8222;Vinete in suc de rosii&8221;

  1. Daa, sunt convinsa, dar nu am avut si ma tot straduiam sa le bag odata la borcan si nu am mai cautat. Daca pana nici iutica nu le-am pus, iti dai seama 🙂 Normal trebuiau, din amintirile mele, sa iasa mult mai uleioase. Nu au iesit deloc uleioase la prima vedere, om vedea.

    Dac mai punem, luam de toate. Cu telina sau busuioc imi plac cel mai mult.

  2. Pingback: Gogosari in sos de rosii cu mustar « Aphextwinz's Blog
  3. Pingback: Sos picant, ke-tsiap, keciap, nu stiu cum sa ii zic « Aphextwinz's Blog
  4. buna ma numesc Flori si am 27 ani,ma chinui pe aici sa fac conserve si dulceturi,te rog frumos sa imi spui care e etapa de sterilizare pas cu pas de exemplu pentru vinetele astea le-am pus la borcan adaog bulion am din ala cumparat e bun?il mai dau pe foc sa fie fierbinte sau il pun direct din cutie?si dupa aia insurubez si l dau intr-o cratita cu apa vad imaginea ta,este insurubat deja?te rog raspunde ca am facut ardei copti feliati si mi-au fermentat mai avea putin si exploda borcanul..dupa cum vezi sunt un pic de ras intrebarile mele dar crede-ma nu stiu mai nimic,multumesc in prealabil

  5. Pingback: Ghiveci amestecat si dres cu iutica plus niste gustarele pentru … potaie « Aphextwinz's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s