Ardei umpluti cu amestec de carne de carnati, carne tocata si alte balarii

Apai daca tot am luat carnat sa imi fac damblaua cu sosul pentru mamaliga, ala cu jumatate carne scoasa din membrana si jumatate carnatz, am bagat si in ardei umpluti carne condimentata de la bulgar, sa fie totul in regula, nu?

Ardeii au fost o provocare, langa magazinul de unde cumpar eu mai mereu coniecelul zilnic, e altul care avea ardei frumosi. Si nu am luat, ca data trecuta, pentru ca sunt doar client temporar, vanzatoarea m-a luat cu: „tu ce vrei”. Nu am nici zece ani sa imi iau bomboane si nici nu imi permit mereu sa dau un cap in gura nesimtitilor, asa ca am trimis omu’ la inaintare, fara caine, zic poate nu il recunoaste.

Omul a trecut cuminte cu sacosica printre drojdierii cazati in poarta magazinului de pe la 5 dimineata pana pe la 5 dimineata si si-a luat acelasi tratament, asa ca data viitoare ma duc la piata.

E, acum sa va zic de amestecul de azi de ardei umpluti (fata de cei din urma).

Carne tocata, carne din carnati de porc, zacusca de ardei capia, boia iute, sare, piper, ceapa tocata marunt.

Am pus peste ardeii umpluti apa fiarta si suc de rosii. Si da, puteti avea creuzetul vietii, ca nu ies ca in cratita si cu apa fiarta cu ibricul bunicii, na 😀 (glumesc)

Asta a fost.

E si acum porceala, cum zice senegalezul, behind the scene, cu smantana sau, dupa caz, cu iaurt.

Si porno de porno, special pentru Puiu.

hard roc aleluia

12 gânduri despre &8222;Ardei umpluti cu amestec de carne de carnati, carne tocata si alte balarii&8221;

  1. Adica vreau sa spun ca asa arata si ardeii mei umpluti 🙂 tot in zama de rosii ii fierb si eu. Mai adaug o ramurica de telina pt aroma.
    Vanzatoarea ca la aprozarele „vintage” …..ma apuca nostalgiaaaaa Cata ambitie de a intra in posesia ardeilor , he he flower-power time 🙂

    O seara linistita si noapte buna

  2. Idem si tie. Data viitoare pun o ramura de telina, e sezon. Cat despre „plower fower” sa nu uit sa iti dedic o melodie cu prima ne-reteta pe care o pun.

    pupiu

  3. acuma intreb si io cine a pus carciuma-n drum! ca m-am intors din concediu.si cortina s-a lasat la carciumi.
    niciodata n-am incercar sa folosesc carnea carnatilor la umplutira,asdta-i metoda americana sa-i zic.da’chestia cu ramura mi-a placut ! io viu cu una de smochin,ca mi s-au prins 2 !

  4. mai degraba frantuzeasca si italiana (ei pun de mult in ragu carnat despielitat, oricat de porno ar suna si chestia asta :)))

  5. Pingback: Varza cu sarmale « Aphextwinz's Blog
  6. Tura care vine trebuie neapărat să despieliţezi şi vreo doi virşli de Sălaş şi să-i bagi acolo pe lângă porcul ăla, să vezi apoi surpriză 🙂

  7. Daca ii prinzi inainte de afumatoare, ca altfel nu prea vad cum o sa reusesti. Si nu e pacat de asa o specialitate? Ca ma omorati voi pe mine si ma faceti sa ma duc la Salas dupa carnati si nu e deloc langa Bucuresti.

  8. Dacă-i încălzeşti puţin (nu mult, că dup-aia lasă tot seu’ ăla gustos) e mai uşor să-i despieliţezi pentru că ăia care se respectă îs traşi în maţ de capră, nu au membrană artificială.
    Mă, la noi nu e păcat că e aproape şi găseşti uşor aşa că facem şi sacrilegii de-astea. Sunt sigur că dacă dai o tură pe la magazinele de specialitate din Bucureşti o să găseşti cu siguranţă (sunt firme, una din Brad şi una din Alba-Iulia, care fac şi care distribuie în ţară). Eu am găsit şi la Cluj. Spor la căutări 😉

  9. Se mai gasesc de Brad dar io is fan aia de la Salas comandati si proaspat scosi din afumatoare, am pitici 😀

    Am pus si poze cred ca daca dai un „sarci” dupa hateg sau baiesti (sa traiesti ca asa ii zice postarii) ii gasesti.

    Nu stiu daca ajung pana acolo, incercam saptamana asta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s