Supa simpla de legume foarte taraneasca

Inca e august dar legumele de toamna sunt multe si bune, asa ca, daca suntem numai in doi, am facut ceva simplu de tot (ma rog, suntem mai multi care ne dam la zemuri ca si agaporno si potaia scot strigate de lupta, dal nu le pun la persoane).

Am mai avut o rosie din aia buna, careia o sa ii duc dorul, a facut toti banii in supa.

In rest, banalitati, taiate cat mai ghiolbaneste posibil: ceapa, telina, morcov, ardei iute, ardei gras, toate inabusite in propria lor zeama cu putina sare.

Dupa ce au lasat zeama am pus si un cartof si o mana de fasole verde.

Am acoperit cu apa si am lasat la fiert (daca alegeti sa puneti rosia de la inceput, ca mine, pentru culoare, vedeti ca legumele fierb putin mai greu).

Daca va zic doar ca asta e toata reteta dati cu pietre? Ei bine, asta e. Sansele ca sa iasa la fel de buna iarna nu sunt prea mari, acum sunt legumele bune de tot.

Avem si varianta dreasa cu smantana si otet de tarhon.

Si varianta dreasa cu „crutoane moldovenesti” (drepturile de autor ii apartin Mirelei de pe Culinar).

Si cam asta e tot. Apropos de ce am scris mai devreme, mi-am amintit de o melodie a celor fara zahar pe care o sa o pun imediat, dar si de un episod din Seinfield cu „soup nazi”. Cred ca daca as putea mi-as face si eu un local numai si numai cu supe. Si sa pot spune unor celebritati: no soup for you :)))

9 gânduri despre &8222;Supa simpla de legume foarte taraneasca&8221;

  1. Gata, mi-ai facut o pohta nebuna!!!!!!! Mereu vreau ca zemurile mele sa oiasa ALTFEL, dar de fiecare data imi ies la fel. :)) Acum, ca am reteta, asta fac!! Azi!!! Luv iu!!!! :*:*:*

  2. riverel, sa nu uiti sa imi zici ce si cum 🙂

    zazuzo, ma faci sa vorbesc urat :)))))))))))) ca vazui az niste chestii misto pe blogosfera si tu, in loc de icre negre cu pate de colibri faci ciorba? ma faci de rusina, zau asa. maine poimaine te vad ca mananci si crenvusti si carnati, ca tot poporul, eeeeee.

  3. deci pardon, ma jignesti. apai tu uiti undi traiesc io? in partria carnatilor, bre! ietete la tine. hai, altceva, ca carnatu (pardon) e la ordinea zilei 😀 😀 (daca fac ciorba de colibri merge?! ptiu, zau, ramanem nemancati)

  4. ai ai ai am pacatuit ca si eu luai carnati sui ii facui, sa vad cand descarc pozele ca a iesit de numai. dar cu mamaliga. o sa ne luam pietre in cap.

  5. pai am avut si mamaliga, ce credeai 😀 ca tot urlu eu pe toate canalele ca nu imi place mamaliga… muama cum a fost cu fasolea aia usturoiata si cu carnatii… ii fac pe austrieci romani sadea 😀 😀 dpdv culinar, desigur 😀

  6. esti rea, rea, rea, nu tu, unmai ca zici de austrieci, ce crezi ca poftesc io de cateva zile? si nu imi fac dar si maine e o zi … snitel. austriac, neaustriac, dar un snitel sanatos cu piure si muraturi. reao :))))

    poate ma duc la snitzelarie ca avem la salajean.

  7. Pingback: Supe, fete si ultraviolete « Aphextwinz's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s