Supa-crema de ciuperci coapte

Va spuneam ieri ca vreau sa folosesc acel mujdei cu busuioc la diverse preparate. Acesta a fost inspirat de o reteta mai veche de supa crema de rosii coapte de la Guvi, foarte buna.

Nu va speriati de poze, oricum ai da-o, supa asta arata ca naiba, putin coafata, merge, dar ea insasi, arata naspa, insa e foarte buna.

Ca si la supa de rosii coapte, se insira legumele in tava si se ung cu mujdeiul cu busuioc. Am pus ardei, telina, ceapa, rosie, ciuperci (si painea pentru crutoane, de lene sa nu o fac ulterior).

E bine sa le verificati, nu se coc toate odata, pita a fost gata prima, apoi ciupercile si apoi restul. A iesit usor si pielita de pe ardei si rosie.

Peste legumele coapte am pus apa si sare si am lasat sa mai fiarba putin.

Fireste, dupa ce sunt gata se mixeaza si cu asta basta. Puteti sa ii adaugati ce vreti, eu am pus fasii de chili si ulei de masline, crud, merge smantana, unt, eu nu as complica-o prea tare.

E buna fierbinte, calda, calduta, dar si rece, la pahar, alaturi de un mic dejun consistent pe care il dai omului cand vine acasa odata cu rasaritul dupa o bere cu baietii si apoi, in loc sa se odihneasca, fuga cu curca la raze (a se citi cu cainele la veterinar).

Zi buna azi, 2 milioane la veterinar (si e cu va urma), 3,5 milioane revizia plus spaga sa imi repare ceva busit fara sa mai iau dovada, cam 1,2 cumparaturi, ca musai sa vad ce e pe la Lidl (si asta e cu va urma). Iar nu mai ies o luna la o bere.

hard roc aleluia

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s