Ciorba de vacuta si oua in smantana – mi-am facut doua pofte

Ciorba de vacuta, vitel, vita, ohoo, cate am mai facut. Si apai cine nu a facut, dar imi ramasese intiparita in minte ciorba de pui de la Eforie, atat de bine echilibrata si aromata.

Bine, e de fapt supa, cam am nimerit aroma de cantina, dar dat fiind ca am pus si rosii, desi cam dulci, mi-am permis sa ii zic ciorba.

Cea de la local avea extrem de multe arome, taitei de casa si, culmea, cartofi. Ma rog, pentru unii culmea.

Eu am primit o plasa cu rosii crescute sub soarele Dobrogei, extraordinar de parfumate.

Trebuia facuta si mancare pentru Casi, aveam si niste oase de vita cu multa carne, de la Billa. Astea fiind datele problemei sa va zpun cum am facut.

Mai intai am fiert oasele cu o ceapa, bine de tot. Apoi am strans strelicii de pe zeama si i-am pus peste legume, am mai pus si sare si am inabusit. Legume: ceapa verde, telina, rosii, ardei gras, ardei iute, morcov.

O sa spuneti, cuum, rosia de la inceput? Blabla, ei bine, da, nici una din legume nu e de timp lung de fierbere, carnea era gata fiarta, merge foarte bine.

Zeama degresata si carnea l-eam impartit frateste, o parte peste legume (am mai completat cu apa), o parte peste morcovi si orez, pentru potaie.

Am pus si cartofii, cand au fost aproape fierti, am adaugat taiteii (din cei cu ou, proaspeti) si dupa cateva minute, leustean, am stins focul si am pus capac.

Ardeiul iute a fost foarte iute, dar puteam sa pun doi, ca sigur mai trag pastele si cartofii din piscatoarea aroma, dar nu e nimic, se poate completa in farfurie. In rest, n-am nimic de reprosat, nu ii mai trebuie absolut nimic si aduce cu ideea aia din carciuma, ba chiar jumatatea mea cea buna cica e mai gustoasa.

Inca o chestie, fiecare are o aroma care ii aminteste de vara, salate, fructe de mare, fructe, nu stiu. Mie intotdeauna, cand am rosii bune, vara = oua (scrob sau omleta) cu rosii. Eventual si cu cartofi prajiti. Pentru ca asa erau multe dimineti pornite fie la mare, fie la munte si in sezon rosiile erau intotdeauna gustoase, asta fu pohta, asta am facut la micul dejun, oua (cu smantana si unt) cu rosii bune dobrogene.

hard roc aleluia

3 gânduri despre &8222;Ciorba de vacuta si oua in smantana – mi-am facut doua pofte&8221;

  1. Buna!De cand am descoperit blogul tau,de-abia astept sa intru ca sa ma amuz.Fraza draguta,chiar frumoasa,inteligenta,iar retetele absolut delicioase!Bravo!De zece ori bravo!Te mai felicit pt inca ceva,desi o sa-ti par nebuna : pt ca stii sa scrii romaneste!Te rog sa ma ierti daca ma mir de asta,imi cer scuze,nu vreau sa te jignesc,dar am vazut atatea greseli de ortografie pe net,incat ma mir nu cand este scris gresit,ci cand e scris corect.Iti doresc s-o tii tot asa,sa ne bucuram de tine,de blogul tau!Toate cele bune de la malul Marii Negre!

  2. Merci Daniela, ma straduiesc, desi uneori scriu in graba sau la nervi si mai ratez virgule, mai scriu pe langa, dar ma corectez cand recitesc sau cand observ, acum tastatul pe langa nu e o crima nici pe net, insa inteleg ce vrei sa spui, perfect, chiar.

    Andreea, spor, noua ne place.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s