Niste paste bune

Din nou, nu e o reteta italiana, stiu ca italienii urasc chinezii si cred ca au inventat macaroana. Asa ca inventez si eu pastele de salajean, cu mult sos, chit ca extrem de simplu.

Ingredientele le numeri pe degetele unei maini si nu sunt vreo mare scofala: paste (eu cred ca merg de oricare, eu am ales tortelloni pentru ca pot), rosii, busuioc, usturoi, branza. Am scris branza pentru ca trebuie musai sa ucid emmentalerul ras, puteti pune ce va convine, de la telemea la cascaval.

Am pus pastele la fiert (cu niste condimente de la afaf, de pamplezir si fiindca asa am avut chef).

Sosul? Pregatiti-va, e cel mai simplu din lume, am pus in mixer mai intai rosiile cu sare (fara pielita), apoi usturoiul, busuiocul, ardei iute si, ei da, am uitat initial dar mi-am amintit, ulei de masline.

Pastele le-am fiert in jumatate din timpul de pe pachet, apoi le-am pus impreuna cu sosul sa isi traga aromele, in total toate operatiunile cred ca au durat sub zece minute.

Pe deasupra am pus cascaval ras cat erau toate fierbinti. (ma rog, emmentaler, pentru pretiosi)

Dupa gust si miros mi-am zis ca sunt mult mai bune racorite, decat fierbinti, ne-am delectat cu una-doua bucati asa, arzatoare, apoi le-am lasat in pace si da, sunt mai bune racorite si trag si tot sosul, firbinti inca mai aveau.

Concluzie: ce e simplu e bun de tot. Critici: de ce ai pus asa multe rosii si usturoi si busuioc? Nu se mai simt celelalte gusturi. Raspuns: care celelalte gusturi? Replica finala: dupa gust mi s-a parut un sos complex 😀

Asa, inca vreo doua (hai patru) poze pentru cei care se stiu, prima recolta bio din geam:

Tzeapa: in fasolea de la Mega image am gasit pitroaie, mare atentie.

Si damblagia, cam cum creste pe zi: ieri:

azi

Nu bagati de seama ce are pe bot ca facea curatenie la prosoape pana am prins-o. Da, nici mie nu imi vine sa cred.

hard roc aleluia

10 gânduri despre &8222;Niste paste bune&8221;

  1. Hallo Dana,

    Mincare bunä si sätoiasä.
    Si eu apartin la Fractiunea ” Chinezii auf inventat Macaroanele”.. Si nu mä tin fix de Theoria cä in Mostenirea lui Marco Polo sua gäsit citeva Läzi. Mä tin De Theoria cä de Chinezi existä de aproape 3000 de Ani Stiinta si Traditia de a cultiva si fooli Fäina…
    De ce de Pamplezir ??? Condimentele sint cel mai importatnt Ingredient ( Final ) intro Mincare…
    Eu sint mare Fan de Condimente….nu folosesc asa inflationar ca si in Bucätäria asiaticä unde se aruncä cam tot ce gäsessti si tot ce iese afarä se zice ( cel putin Bucätarul ) cä este interesant:-)))
    Folosesc Condimentele pentru feine Nuancen , si cred cä cu Anii am invätat cite ceva…..
    Ergo , este de recomandat sä se concentreze Lumea pe Condimente…..
    Sorry cä am läsat un pic pe Profesorul afarä , da s-a nimerit la fix..

    Aia micä se face tot mai Träznet si tot mai mare……
    Salutäri

  2. Hallo Jakob. Nu e numai teorie ca au inventat chinezii una alta ci sunt dovezi solide. Nici ei nu arunca alandala condimente, poate cei care fac chinezarii dupa ureche. Mie cei care amesteca cele mai multe mi se par indienii.

    Am un amic indian, chiar bucatar experimentat, bucatar de meserie, la Barka Saffron era (daca o mai fi) si ne invita pe la el si ne gatea. El de fapt de meserie era aviator, apoi artist fotograf (si bun, nu ce e acum pe toate gardurile, vindea pozele la mari reviste).

    Ei bine, cu exceptia unor feluri cam toate erau un amalgam de gusturi, parca totul era o ramura dintr-un soi de curry, nu stiu daca intelegi ce vreau sa zic.

    Am si eu niste carti cu bucatarie indiana si se amesteca infernal de multe condimente pentru un fel, imi place, nu zic nu, din cand in cand mai fac si eu, dar nu as putea manca zilnic asa.

    Mie pastele astea in mult sos simplu mi-au placut in simplitatea lor, cine stie, poate data viitoare le dau la cap cu vreo combinatie ciudata de condimente, am revazut clipul cu „lamb curry” a lui Jamie si parca mi s-a facut chef, sa vedem. Nu prea am inspiratie de la o vreme.

    Stelu si nanah, e o copilitza cuminte (exceptand cand nu e cuminte, fireste 😀 ) a ratat saptamana asta marea neagra, poate reusim cealalta.

    apropos de raftul cu condimente si prosoape din spatele ei, cu putina vreme in urma incapea sub el si se bloca acolo si chiraia, acum nici picioru’ nu ii mai incape.

    ps: si eu va iubesc pe toti care mi-ati fost alaturi.

  3. Cine a inventat nu mai conteaza:) Important este ca mi ai facut iar pofta:))
    Dragalasa Ingerasa 🙂 pare tristulitza draga de ea, parca ar spune: cine eu???? :)))
    Creste foarte repede, parca mai ieri era un ghemotoc de o tineai in palma. A mai scos nasucul afara? 🙂 Oricum pentru 3 luni cat avea ea cand a iesit prima data din casa s a comportat bine:) Micutza, se va obisnui incet incet. Se face tot mai frumusica, prea cumintzica …….nu se poate, unde ai vazut tu copil cuminte? :)))) Tine o tot asa:) cu retete rapide si gustoase, cu micutza sanatoasa si voioasa:)) Ce mai putem cere??? :)) Ah, da, POZEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE 🙂

  4. Mie imi plac pastele mai neitaliene, adica sa aiba sos mult, deh, m-ar bate macaronarii, ce sa le fac.

    Pitica e o obraznica dar e neimportant, sanatate sa avem cu totii.

  5. Hallo Dana,

    Condimentele in Mina lui cineva care stäpineste este Dinamytä curatä( positiv) da eu väd tot mai multi Specialisti care se proclameazä singuri si amestecä acolo ca la Rouleta Ruseascä.

    Pe mine m-a interesat de ce Indienii folosesc atitea Condimente, pentru cä dacä te uiti objektiv , si mai putine au incä Efect mare..
    Are cu Historia lor de a face , exact cu ultimii 400 de Ani de cind au pus mina Englezii pe ei…si apoi indirect Americanii ( cei mai mari Prieteni ai mei… Multumire la Dumenezeu cä nu am eu Putere…….)
    Din Säräcia care au primit-o Cadou de la Prietenii sträini , au lungit Mincärurile lor treptat cu cit mai multe Buruieni si Condimente…..
    Am Scripten de la Historici da sint numei in Germanä, altfel ti le-asi da cu Pläcere….
    Da Pastele puriste au Farmecul lor…Trebuie sä le recumoastem si la Italieni Simtul lor pentru Pastamincäruri puriste… Mai ales alea din Sicilia…
    Cit de bunä este de Exemplu Pasta numai cu Unt topit , aromatizat cu Usturoi si deasupra niste Buruieni… Sä-ti bati toti Copii….
    Acuma eu tot avertizez sä nu uitäm cum este cu Star- Bucätarii ästia.. Ei nu inventeazä nimic , existä Redactia care le cautä Retete interesante si din alea se aleg cele mai tari. Bucätarii le invatä pe de rost si le prezintä…..
    Asta a fost Insider Information…Cunosc ce se intimplä prin Bucätärii de Restaurant tare bine….( nu vreau sä mä dau mare , da asa este)….
    La Starbucätari este important sä vindä ceva bine, aia se cere de la Ei…..

    Salutäri

  6. Ei, indienii (din india, nu amerindienii) mai pun pret pe condimente si din alt motiv: al faptului ca ajuta la diverse chestii in organism, de exemplu, la digestie.

    Cat despre mancarurile popoarelor, eu cred ca exista si predispozitie genetica la fiecare, daca as manca atata pasta si paine ca italienii, cred ca as da in diabet si as inota cu balenele.

    Stii la ce poftesc de cate ori imi amintesti de star bucatari? La oase cu maduva coapte la cuptor. Cred ca am vazut odata la o emisiune a lui Burdain care dupa ce gatea de fitze manca undeva oase, adica maduva cu paine 😀

  7. Oase cu Mäduvä sintt de cam 4 Ani total la Modä.
    Orice Restaurant Fizos are asa ceva……..

  8. Aici nu am vazut. Mi-am luat eu mai de mult si am facut, ca nu prea gasesc, dar de mult de tot. Omul meu a mancat cu lingura din os, fara sare, fara paine, fara nimic, ei au fost mai multi la parinti si se bateau pe maduva, ma mir ca nu i s-a facut rau.

    Iaca nu stiam ca pofteam ceva trendy 🙂

    Oricum, tot din cauza interviului azi gatesc pentru tine 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s