Fasole cu ardei

Daca radeti de fasolea mea va zbarg. Da, era amestec de pestrita cu neagra si a iesit de o culoare … puteam sa va pacalesc sa va zic ca tocmai ce fac feijoada si nu mai radeati.

Reteta e fascinant de simpla, am facut totul la kukta. Deci pasii sunt asa:

– o lasam la inmuiat (m-a amuzat odata faza cu muiatul, ca unii o moaie si dupa ce o moaie si nu inmoaie cum e la final? muiata?);
– ii dam niste clocote, schimbam apele;
– punem apoi fasolea (muiata :D) la kukta cu tot ce ii trebuie: costita afumata, ardei gras (cat mai mult), ceapa, cozi de telina, condimente (cimbru, tarhon, piper, ardei iute, boia foarte iute,sare);
– dam din nou totul grijii focului. Spre final am pus si niste rosii si am mai lasat sa se faca gigea, ceea ce se pare ca nu mi-a reusit.

Si teoretic cam asta ar fi totul, gata mancarea.

Numai ca nu au corespuns datele problemei. Si numai Guvi e de vina, ca din cauza ei am extras din oala o parte din fasole ca sa fac batuta, cu muult usturoi.

Care a iesit o frumusete, din cauza culorii boabelor, ia ca nici nu pun watermark (inca nu i-am pus ceapa fripta), care vrei, fura minunatie de poza =))

Dar, draga guvi, ti-ar fi placut.

Ei, cum ma uitam eu la fasolea mea cam zemoasa (ma gandeam sa ii pun ingrosala, dar puii mei, fasole, faina, cam mult pentru o vara calda) si radeam de culoarea celei batute care penduleaza intre gainat de pescarus bolnav de guta si rahat de hipopotam care a inghitit pescarusul bolnav de guta, mi-a traznit sa ingros mancare chiar cu fasole batuta.

Si asa am si facut. Si bine am facut. Daca a mai facut cineva la fel, sa ma ierte cine o fi mai facut ca e pura coincidenta.

Deci fasolea facuta cum am scris + ingrosala din fasole batuta = love. Si mai ales cu mult ardei gras.

Si s-a schimbat nitel si aspectul.

De acum asa ingros iahnia, cu nitica fasole pasata, am zis.

Si ea in mintea ei ce o zice, fasole cu fasole, vai de nasu’ meu.

Am gasit pe siteul zazuzei un alt site superhaios, despre wursti, nu stiu eu germana, dar tot e haios.

Si tot acolo, o melodie pe care v-o dedic cu hard roc aleluia de rigoare.

11 gânduri despre &8222;Fasole cu ardei&8221;

  1. A, nu, iau o scurta pauza, urmatoarea mancare e pentru dementa de caine frau.

    Oricum fasolea asta tare ciudata, asa multe nuante de gri si maron a avut, nu mai iau ca nu e frumoasa si feijoada nu am din ce sa fac 😀

  2. Acuma eu cunosc Fasolea asta ciudatä mai interesantä la Gust……
    Un Porc, citeva Gäini si o Vacä gäsesti acuma:-)))) asta este o Scuzä cam ieftinä sä nu te apuci de Feijoada:-)))))

  3. Sa stii ca odata si odata oi face feijoada, chit ca nu o servesc precum brazilienii cu farfoa ca ar fugi de acasa ala batrn 😀

  4. Am fäcut o datä asa o Prostie din aia…
    Intro Vanä de Inox de 250 Litri . Am bägat cam 60 Kg de carne si cam 30 Kg Cirnaturi si Burtä de Porc.
    Fasole si Minuni inäuntru si pe lingä am dat Mämäligä si Castraveti murati din Spreewald…
    A fost pentru o Särbätoare , a fost Vara , au mincat aproape numai Bärbatii. Ca Noroc cä au fost mai multi Bärbati….dacä nu , nu s-ar fii acoperit Cheltuielile…
    Femeile au zis , de ce nu fac asta Iarna……Au ris Bocancii mei cind am auzit….
    Ma-m gindit ” cind vä prind eu Iarna pe voi afarä Cucoane ?????
    Tare bun a fost Nebunia aia……..

  5. Asa am patit si eu odata in Italia, cu mamaliga, cica cum, mamaliga vara? Mamaliga se mananca numai iarna. Cine zice? Si mai ales de ce? Ete fleosc.

    Gagicile si daca sunt de o tona tot piept de pui cu salata de varza mananca, cica tin regim. Vesnicul regim. Daca as fi chelner la un local cred ca m-as prinde dupa aspect imediat care gagica vrea piept de pui a gratar cu salata de varza. Culmea e ca la cum sunt crescuti puii in ziua de azi au carnea mai grasa ca porcii.

  6. Vorba aia, cum iti asterni asa si dormi….
    De ce sä facem ceva simplu si necomplicat dacä cu Greutäti si mari Probleme incä se poate face:-))))))

  7. Draga Aphex,
    Am si eu o reteta buna (asa cred eu) de mancare de fasole boabe.
    Ai nevoie de (desigur fasole boabe) ceapa,ardei rosii sau gogosari (preferabil) frunze de telina ,dafin,boabe de piper si suc de rosii.
    Se fierbe fasolea separat.Cand e fiarta se taie ceapa „solzisori”,ardeii felii,se calesc impreuna in ulei,se adauga putina apa si cand sunt aproape fierte se adauga fasolea,dafinul,piperul sarea dupa gust si sucul de rosii.Se lasa pe foc cateva minute.La sfarsit presari frunzele de telina tocate fin.
    Cand ai chef si te tenteaza incearc-o.Merita!
    E „usoara” e aproape ca o salata de vara.
    Te salut si „pupacesc” Jivinuta,tare frumoasa mai e!Oare pricepe ca i-ai salvat viata?

  8. Sa stii ca sunt sigura ca am facut varianta ta, fara intentie, precis e pe aici, intr-adevar e geniala, o sa o refac, am luat fasole. Multumesc.

    Pijkoata e un animalutz, nu cred ca are constiinta cum are omul, dar de cuminte si dedicata, e, asta conteaza.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s