Cartofi umpluti pane

O sa imi spuna Jacob iarasi ca nu stiu cine a mai facut asta, ei bine, eu am mers pe ideea de pofta de cartofi prajiti cu oua si am divagat nitel, plus ca am primit spaga niste pungute cu condimente de la afaf si am zis ca merita sa le fac reclama. Bonus, vorbind cu alineeeee ii zic, mai nu stiu ce sa fac, ce ai avea chef sa mananci? Si incepe cu cascaval pane, creieri pane, ok, dar cartofi pane ce au? Si umpluti. Sa fie dezmat.

Nici pane nu prea au fost, ca au fost cu aluat de bere, acum cine se supara, nu primeste.

Asadar ingrediente: cartofi fierti pe jumatate, ou, faina, cascaval (musai, pardon, must be), ceva verdeturi, condimente, ce mai aveti prin zona, eu aveam niste salam de Sibiu sau de Bacau, am si uitat. Si faina si ulei pentru prajit. De arahide daca gasiti e perfect.

De aici e simplu, ca toate retetele din ultima vreme de fapt, se scobesc cartofii, se face un amestec de miez cu ceapa, salam, cascaval si putin pu batut cu condimente, se umplu jumatatile de cartofi si se prind cu scobitori.

Se dau cartofii prin faina …

… apoi prin aluat de bere.

Si se prajesc cartofii in ulei incins.

Apoi, fireste, se scurg.

Timp in care amestecam ramasitele de umplutura cu aluat (musai ramane).

Si prajim in ulei incins punand cu lingura chiftelute, parjolute, fritters, cum vreti sa le ziceti.

Asadar productia la hectar minus pupii lasati la scurs.

Pupii fiind bilutele alea de resturi de aluat, al batrn le zicea placinte.

Sexyune.

Observatii:

– eu am facut cu cartofi noi, foarte mici, e mai migalos, daca faceti cu cartofi mai mari prajiti la foc mic, sa se patrunda;
– cu cat e mai rece berea din aluat cu atat ies mai crocante draciile astea;
– puneti mai multa sare in apa in care fierbeti cartofii;
– cam atata.

Si cum azi am fost harnici si am muncit sa amenajam „curte” jivinei, am avut si mic dejun, rara avis de la o vreme.

Aceasta „reteta” (o pun in ghilimele caci precis a mai faut cineva inainte) e dedicata prietenului alineeeeeee cu creierii lui pane si lui Petrea, pentru ca merita.

Si ca sa nu ramanem in urma cu gustarelele bio, gradinuca din geam, abia astept sa mananc rosiile, se fac greu.

Nu culeg paianjenii dintre plante, cica poarta noroc si avem nevoie.

hard roc aleluia

18 gânduri despre &8222;Cartofi umpluti pane&8221;

  1. Hallo Dana,

    acuma un Statement de clarificare.
    Eu am zis cä a fäcut (ce ai fäcut Tu ) un Restaurant unde iti trebuie pentru 3 Persoane 900 $. Am vrut sä nuantez prin asta ce tare a fost Ideea ta.
    Si asta este o Idee si mai Beton. Sau mai corect zis super Beton….
    Imi place de numai..
    Si aia micä … am citit in Ochi ei ” Mama asta nu mia dat astäzi nici mäcar un Coltisor de Cirnati. Unde este Numärul de la äia care apärä Copiii de Pärinti räi ca sä le spun care ii Treaba :-))))))

  2. =)) eu nu comentez cu rautate la ce spui tu, ba ma si laud la man cand ma lauzi, dar imi raman niste chestii intiparite si nu vreau sa sune ceva din ce fac a lauda de mine (ca nu miroase a bine).

    plus ca ne tot benoclam pe site-ul tau 😀

    asta am facut mai mult pentru condimentele primite si alta idee nu avui.

    cu aia mica e saga, sa ii amenajezi intr-un balcon mic de bloc o curticica, e o provocare. dar cred ca am reusit, multumim si va latram, pardon, pupam 🙂

    apropos, daca as avea o carciuma cu meniu nedefinit, nu italian, nu german, nu nimic, as baga reteta asta. chit ca as da din partea casei la inceput clientilor. as modifica umplutura, eu am pus ce aveam prin frigider, as face-o nitel mai sarata si mai aromata, eventual cu tarhon.

  3. ia ca voiam sa iti zic un banc si uitasem, nu mai modific mai sus, apropos de mann

    cica, cum se numeste femela de dobermann?
    doberfrau.

    mie mi-a placut :)))))

  4. tare si se potriveste prima.
    Dobermann nici nu este corect dacä te uiti exact.
    Dobermann ( omul care a fäcut Rasa asta ) a inceput cu o Cätea pe care a dresato asa si de acolo a inceput Historia de la Dobermann..
    Ergo, Doberfrau este corect……

  5. Louis Dobermann a ingropat cu el secretul rasei, daca e, ca la dosare de caini ma pricep, daca la bucatarie nu …

    Sigur a plecat de la Pinscher dar nu se stie nici in ziua de azi ce combinatii a facut, sunt numai banuieli (ca bulldog, ca bergerac, mai multe). Rasa e impecabila, din punctul meu de vedere, a lui Dobermann, imi plac de mica.

    Numai ca eu nu sunt genul care sa imi cumpar caini de rasa, daca e vreun prapadit, vad eu ce fac cu el, cainii de rasa ii las altora. Snobismul ma caracterizeaza numai la oale si cutite, mai bine nu mananc si imi iau un zwilling 😀

  6. Ooooo 🙂 Asa gand la gand, mai rar!
    1. Gatesc si m-am gandit sa fac cartofi prajiti cu un praf de curry, sa fie picant, alaturi de salata de morcovi cu portocale.
    2. Inaite de a ma apuca mi-am zis sa arunc o privire, poate e ceva nou de mancare si sa mai vad catzalusa 🙂 ca ma inspira, mai bine zis mi se face inima franzela cand o vad.
    3.Mancarea e mortala, ideea geniala 🙂
    4.Surpriza…posed acelasi snobism la oale si cutite, tot Zwilling hihihi 🙂

    O zi frumoasa tuturor

  7. pupalim katze, zwilling e belea, amu daca iti zic cum il ascut … dar mai bine nu.

    cu jakob sper sa ne vedem intr-un cadru misto, e un gagiu meserias.

  8. Ha,ha!
    Si eu ma tot chiorasc la pozele lui Jacob, pe urma ma apuca foamea si salivez ca si cataua pardon, catzalusa draga de ea!

  9. Eu traduc cu gugu ca nu inteleg decat titlurile, dar tare as manca ce face el acolo. Poate nimerim in viata asta ca am prieteni in zona lui, nu se stie.

  10. Imi place foarte mult blogul ! Scrii normal , fara fasoane , fara ardelenisme , ai umor sanatos si un catel cu care cuceresti orice ( sau , ma rog , catelusa ) , e atat de negru ! 🙂
    Faza cu hard rock aleluia e si ea cuceritoare . In ce priveste numele ( sa merg cu critica pana la capat 🙂 ) mi se paqre un pic imposibil , dar bucatarilor , ca oricaror artisti , li se iarta tot ! Chiar , ce inseamna afextuins ?
    Mult , mult succes !

  11. nu am inteles-o pe aia cu ardelenismele dar:

    1. multumesc
    2. catelul sau umorul, care din ele e negru? 😀
    3. nu sunt nici macar aproape de a ma considera bucatar, poate amestecator in tingiri cu vagi cunostinte culinare, obtinute din citirea unor clasici care mi-au placut (cam lung titlu, alta idee nu am)
    4. aphex twinz e o combinatie intre un nene care canta si un nume ales al intamplare de cineva drag mie intr-o cearta de acum multi ani pe internet cu un anume manelesux (daca nu ai inteles nimic, google dupa aphex twinz, e un nene care canta).

    Mult, mult, multumesc.

  12. no, biiiñe ca-i voie cu ardelenisme p-aci: tocmai ce venii de la munte si am adus si accentul molcom cu mine; vrusai sa zîc ca mie placintzelele imi fac cel mai tare cu ochiu… si ca retzeta mi se pare demna de incercat…
    si ca sper sa ai atita noroc cit trebuie 🙂
    P.S. No, Cassie, servus! zî-le să-ţi deie şi ţîie olecuţă, de pohtă!

  13. d’apai la ist balamuc crezi ca le facui si dregui cu mare zarva? molcom.

    casi manca si pepeni nu vrei sa o ai in batatura. eu tot astept explicatia la faza cu ardelenii ca nu am prins-o.

  14. Tulai doamnie ii or nu, voie pra ardeleneste? 🙂 Ca doar santem intelectuali ce… masii!

    No, o zi faina la toti

  15. No apai asteptam sa vedem cum e cu voia, vorba aia, voia e a omului, vrerea a Domnului (sau asa ceva zicea nea marin).

    Cand aflu ce limba am voie sa vorbesc la noi pe blog va zic si voua :)))

    Mi s-a parut simpatic comentariul si de aia l-am aprobat, mai ales ca o droaie din prieteni sunt ardeleni.

  16. Pingback: Papa bun « Aphextwinz's Blog
  17. Pingback: Varza calita a la Eforie Sud si dovlecei in aluat de bere « Aphextwinz's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s