Ne dati sau nu ne dati, fasole cu carnati

Imi ramasesera cativa carnaciori de la vizita soacrei cand am facut de mancare fix nimic. Am comandat fasole verde, de fapt galbena. Si am executat o mancarica foarte rapida, fireste, am apelat la kukta.

Am folosit carnatii ramasi, ecapa, usturoi, condimente (nu ma plateste afaf, doar ca imi plac condimentele lor, cand o fi reclama va zic eu) si fasole galbena care a fost comandata si a sosit ulterior …

… plus o cutie de rosii de la Cirio, cu usturoi, ca merge fasolea cu usturoi de rupe. Nu, nici aia de la Cirio nu se invrednicesc sa ma gratuleze cu statuie la Universitate.

Pana a ajuns fasolea de pe taraba in chiuveta, am inabusit ceapa cu carnatii, fara pic de alta grasime, apoi am pus condimentele si rosiile tocate si am lasat sa se faca sosul.

Intre timp a sosit si fasolea, foarte bio ca am spalat la ea de m-a luat spondiloza la intrebari.

De aici deja e simplu, am fiert fasolea la oala cu presiune, zece minute e suficient, ca a fost frageda, am pus-o peste sosul cu carnati (inutil de spus ca merge la fel de bine si fara carne) cu tot cu apa in care a fiert, am mai dat cateva clocote, am pus usturoi pisat, patrunjel, inca doua clocote si gata.

Simplu si la obiect si, mai ales, rapid, ca afara e irespirabil.

Pentru prietenii familiei noastre dereglate, cainele din Baskerville, batdog, va ureaza: hard roc aleluia.

Da chiar, de cand nu am mai ascultat-o, maica …

13 gânduri despre &8222;Ne dati sau nu ne dati, fasole cu carnati&8221;

  1. Da, toti suferim, ea mai are si blana neagra, mai mult pe gresie sta, in picioarele mele. Si nici macar nu e o gurmanda, mananca tot ce imi pica din mana, ceapa, paine, cred ca ar manca si pietre.

  2. Aici vreau sä te contrazic.
    Gourmand pe Definition este cineva care nu face Mofturi si curajos este sä experimenteze…..
    Ergo , este o mare Gourmandä !!!!
    Si mä intrece total , eu incä nu am mincat Pietre , am gätit numai cu Pietre….

  3. Eu doar am mancat gatit pe pietre, la un local elvetian, foarte bun pe vremea la care experimentam, acum nu stiu, nu am mai fost.

    Am mancat si pietre, involuntar, acum muuulti ani, de la casa de comenzi, intr-o conserva chinezeasca de ciuperci (raritate si delicatesa in anii 80) mi-am spart dintii, erau numai pietricele.

  4. vreau sa va zic ca am mincat pastrav proaspat facut pe piatra la munte, cind eram copil si inca mai aveam bunic, care nu era chef si nici bucatar 🙂

    ciorba arata bine cred ca e si buna, iar bronzata mica e cam trista ca tot n-ai scos-o afara, sa vada si ea lumea…
    P.S. Vine ploaia, am trimis-o deja inspre voi

  5. la noi: „mami, lasa carnatii si fasolea, zi-mi daca o mai are p-aia mica”
    „o are, maica, uite-o”

  6. nu e trista, e trezita din somn, nu are stare de fel, abia astept sa o scoatem afara, cica marti. si friptura pe piatra la munte e misto, imediat se face, dar pe caniculele astea cine mai incinge pietre.

    stelu, stelu, ne iesira bine analizele, luam imunizante, vitamine, calciu, minerale, nu avem stare.

    cautam casa cu un minim de curte si un minim de pret 😀

    stormy, sa stii ca vine ploaia, s-a pus un nor si e irespirabil, iarasi.

  7. Ohhooo, cainele din Baskerville, doamne cat este de „fioroasa” catalusa 🙂 Si mare a crescut :), 🙂 ! Si ce influenta are… se cauta casa cu curte si gradina! Hotarare de oameni inteligenti si cu scaun la cap.
    Mancarea e buna, buna. Am consultat si ingredientele amestecului mexican, fara E-uri. Intrebare: nu se mai foloseste cuvantul boia? Ca eu traiesc de multa vreme pe meleaguri straine si am ramas cu boiaua :)))
    Sigur, cunosc si paprika, tot aia, hihihi.
    Meniul meu consta din lucskos, sau varza lucicosh asta asa ca idee, precis mai sant cunoscatoare/ori al acestui preparat!
    Dau clic si apoi ma extazez privind pozele cu catalusa.

    O zi frumoasa tuturor

  8. Ba se foloseste, dar fiind traduse din maghiara probabil ca s-a ales „paprika”, oricum e tot aia (nu in sensul de calitate, ci de idee).

    Am mai zis, mie combinatia asta de condimente mi-a fost benefica, a renuntat al batrn la vegete si alte prostii. Din cate stiu eu, ca de aia si cumpar sau primesc ed pe la afaf, nu folosesc decat chestii bio si fara e-uri.

    Mama, de cand n-am mai facut un lucskos, e o idee buna dupa ce se termina mancarea asta. Multam, am congelatorul plin de legume dar si de varza murata, combin. Sau un gulas secuiesc, cu varza. Gata, una din astea doua e cu „va urma”, dau o bere pentru idei.

  9. Haha, iau si doua beri!
    La reteta originala iti trebuie doar varza dulce, carne de porc (ceva mai GRASUTA, adica cu calorii si colesterol), cimbru si marar, mai bne zis cozile de marar asa cum se foloseste la muraturi. Merge la kukta de minune! Iar cand e gata, se adauga in farfurie smantana dulce dupa gustul fiecaruia. A doua zi este si mai buna! Ideal cand vii acasa flamand si te bucuri cand pui oala cu delicateturi la incalzit 🙂

  10. Veni, vidi..hamham 🙂
    Da, este o varianta de supa de varza. Cea care o fac eu este pt mine …amintiri din copilarie, ca asa o facea mama. Asa ca, musai sa o fac 1-2 ori vara cand apare varza prospata si mararul a crescut mare cu „umbreluta”!
    Sigur ca o dam si pe variante, in functie de ce avem prin casa si mai ales ce idei si chef avem, ca este si dupa chef 🙂

  11. Pingback: Colectia de carnati « Aphextwinz's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s