Dovlecei in ulei de masline cu lamaie si usturoi

O reteta pe cat de simpla, pe atat de buna, am mai facut chestii asemanatoare (gen dovlecei cu leurda) dar parca astia au fost cei mai buni.

Ideea mi-a venit de la o friptura, niste ficatei si, rimeaza cu „ei” ca s-a finalizat cu dovlecei.

In afara de cucurbitaceea de baza, am mai folosit ulei de masline, zeama de lamaie, usturoi si condimente, dupa placul vostru, eu ceva mai iuti, achizitionate de la afaf, vedeti pe etichete ce contin. Merge si mai putin iute, cu oregano, patrunjel, busuioc.

Se pun dovleceii pe foc in ulei de masline.

Se amesteca usor, sa se rumeneasca putin, apoi, cand isi lasa putina zeama se adauga condimentele.

Separat am amestecat zeama de lamaie (mai aveam si la congelator) cu sare si usturoi pisat.

Am pus amestecul peste dovlecei, am amestecat usor si am lasat sub capac sa se cunoasca aromele.

Parerea mea e ca sosul merge cel mai bine cu pita prajita. Nu am avut vreo paine nemaipomenita, paine „bucuresti”, dar asta recomand. De baut, dupa cati BTU are aerul vostru conditionat sau intrebati pe Costachel.

Recomand cu tarie combinatia, or mai fi facut-o si altii, nu stiu, mie mi s-a nazarit asa, hard roc aleluia.

8 gânduri despre &8222;Dovlecei in ulei de masline cu lamaie si usturoi&8221;

  1. suepr tare Combinatia asta simplä.
    Cu Combi asta a pus Accente Alinea in Chicago.
    Acum 4 Ani a vorbit toatä Gourmet Scene de nemaipomenita Combinatie….
    Vreu numai sä zic/scriu prin asta cä si cele mai celebre si de Efect Creatii , la Bazä tot o Bucätärie solidä au….
    Dacä tot sintem pe Thema…….cite Procente de la Alinea sint ale tale :-)))))))

  2. Nici nu am habar cine este si in Chicago nu am ajuns in viata mea, dar eram sigura ca a mai facut cineva combinatia, prea e buna. Mie ideea mi-a venit pentru ca trebuia sa fac dovleceii, pentru ca mi-au placut ficateii libanezi si pentru ca voiam ceva rapid.

    O sa caut pe google ca nu stiu ce e cu Accente Alinea, multumesc de info, Jacob.

  3. acu bagai niste chiftele la cuptor din toti dovleceii 🙂 foarte misto combinatia. si de supa ta crema de dovlecei am uitat …de nu stiu cand zic ca o fac. tura viitoare. si a mica a ta creste tare iute 🙂

  4. nu e a mea, e a noastra, a tuturor. si a urmasilor urmasilor nostri 🙂

    aveam chef de niste chiftelute de doclecei, dar sa deschid cuptorul ar fi fost crima, acum, cel putin.

    dar mi-ai dat alta idee. sper eu, buna, daca si pe aia a facut-o vreun chef, am enervez :D:

  5. Tocmai ma daedam pe blogul tau si am vazut ca gratariti, eu abia am fript o felie de paine, doua, ca s-a facut cald. Acum a venit tornada.

  6. Gustoasa ideea! Uneori duc dorul dovleceilor, asa ca in lipsa ma multumesc cu zucchini care sant cam…neutri la gust. Am sa bag si eu ceva iute sa arda 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s