BD la munte si la mare, Turcia

Vineri, 6 Mai 2011

12.18 Am plecat din Kallithea. Iasu(?) de la Ioanna şi Elias. A ieşit şi soarele. Mergem cum ne-au zis şi ei, slowly, slowly. Căţeluşa nu e foarte bine, nu face caca şi cred că o doare burtica. Avem maşina încărcată de cadouri: tsipuro, oregano, plante în ghiveci (flori roz şi ierburi aromatice).
Aseară am stat cu ei la masă şi am ascultat muzică (folk-rock şi buzuki), am mâncat ardei şi roşii umplute şi ne-am pilit cu tsipuro. Ast’ noapte am dormit în reprize de două ore pentru că am vegheat căţeluşul. Să vedem cum ne descurcăm pe drum.
14.15 Trecem printre lanuri de maci şi turme de capre. Ne apropiem de Marathussa. Am trecut mai devreme prin Polygyros unde am găsit un veterinar care mai ştia ceva. I-am luat căţelului şi nişte baby milk, poate-şi dă drumul la burtică.
15.52 Trecem Nestosul.
17.10 Am ajuns lângă dela Hebrului. Căţeluşul parcă e tot mai rău.
18.36 Am trecut de Ipsala, primul oraş turcesc de după graniţă. Am trecut prin vamă ca prin brânză.
22.24 Ne-am cazat într-un hotel dubios din Tekirdağ. Pe stradă e foială. Am mâncat un kokoreç şi nişte papa bun la köfte salon. Tipu’ de la kokoreç, un puştan, e unul din puţinii care ştiu o boabă de engleză. Dar limba nu pune probleme de comunicare.

Era o vreme splendida cand ne-am luat la revedere de la gazde, am pornit cu masina incarcata cu plante, condimente, tzuici, nici nu mai stiu.

Gradina din fata locantei dar si cea interioara, plina de flori care au inceput sa rada la soare.

La soare s-a linistit putin si catelul care a urlat si s-a vaicarit toata noapte.

O ultima privire, pa, sper sa ne revedem.

Drumul lung, privelistea splendida, am tras o poza.

Intre vame, prima masa, un sandwich, dar mi-am facut plinul cu tutun, mult mai ieftin ca in tara. Nu am luat mai mult sa nu fie vreun vames mai zelos si, cautand tutun, sa descopere cainele trecut ilegal prin vami.

Cum scria si in jurnal, la Tekirdag m-am infipt in kokoretsi (ma rog, turcii scriu altfel, tot aia e) facuti de un pusti cu o dexteritate uluitoare. Si buuni. In orasul asta, mai prapadit, m-a uitmit numarul extraordinar de mare de tineri pe strazi, la orice ora.

Ne-am plimbat nitelus pe strazi, se pare ca fructele confiate si halvaua de branza erau cele mai intalnite produse din vitrinele colorate.

In schimb localul in care am mancat, Destereciler, ceva ce nu am mai intalnit, nu numa impecabil de curat, dar felurile erau ciudate, un soi de budinca din oaie, cu orez, in prapur, si koftele erau altfel, ciorbele de a doua zi dinainte sa o luam la drum, nemaipomenite, a mea de pui, cu maruntaie, a omului de cap de oaie. Preturi mici, chelneri brici. Si cu ape, ceaiuri si apa de trandafir la final, de la ei. Mi-a placut mult.

Apropos de dubiosenia hotelului, iaca o priveliste de la geam, pe noi ne interesa sa fie cald, pentru jivina care inca se mai vaita ca din gura de sarpe. Aici, sub geam, era parcarea hotelului 😀

hard roc aleluia

5 gânduri despre &8222;BD la munte si la mare, Turcia&8221;

  1. ti-ai sters Faza , da in Geam in spate se vede….
    De ce asa incognito, crezi cä Lumea nu te mai apreciazä dacä te cunoaste ?
    Ce am väzut aratä träznet..

  2. Pingback: Ce am mai mancat « Aphextwinz's Blog
  3. Pingback: Cele mai bune chestii din diverse restaurante « Aphextwinz's Blog
  4. Pingback: Nisipurile de aur si alte cateva nimicuri | Aphextwinz's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s