BD in actiune – Kallithea

Joi, 5 Mai 2011

10.20 Suntem într-o cameră pe malul mării dar afară e urât şi plouă.
11.40 Am văzut sanctuarul lui Zeus-Ammon din Kallithea. E plin de flori. Un mac micuţ creştea din cărare.
Pe toate bordurile şi zidurile sunt graffiti. De căutat ce-i aia ΠΑΟΚ.
15.00 Pe la 12 şi un pic, în apropiere de Loutra, am găsit un căţeluş care fusese aruncat într-un tomberon, închis într-o pungă şi lăsat să moară. Abia am găsit un veterinar în Kassandria care nu ne-a spus mare lucru, dar măcar ne-a dat o seringă cu care să-l hrănim. Gazdele noastre i-au încălzit laptele şi acum căţelul doarme pe bancheta din spate cu o sticlă de apă caldă în braţe.
Gazdele noastre sunt un cuplu tare frumos, Philemon şi Baukis cu o tuşă de litoral mediteranean, proaspăt şi colorat. Tipa pictează în timpul iernii, când nu au taverna deschisă. Tablourile ei sunt în stilul naiv, nu mă omor după desene, dar culorile sunt calde. Sunt imagini vii, cu bărci cu pânze, cu oameni veseli, cu oameni îndrăgostiţi.
Mai devreme, într-o benzinărie Dana a dat peste un român moldovean care lucra aici. Noroc cu el, grecii habar n-aveau unde e veterinarul.
15.45 Am ajuns la peştera Petralona.

Nu am mai multe de spus pentru ca am intrerupt turul din cauza ca am gasit catelul, ca am cautat un veterinar, ca am cautat o solutie, nu o sa va fac capul mare cu saga pampaloaicei, am avut bulan, am trecut cu el ascuns toate vamile, s-a chinuit groaznic primele zile dupa care s-a stabilizat, inca nu am trecut hopul, nu vede, nu aude. Dar despre el nu insist.

Poze am din pestera, foarte interesanta, gasiti despre ea, Petralona, destule pe net, s-au gasit tot felul de urme de oameni, foc, are temperatura constanta de 18 grade, umiditate constanta si niste formatiuni foarte interesante de stalactite si stalagmite. Si e usor de vazut si de ne-speologi ca mine, asa ca va arat doar poze.

Restul serii l-am petrecut cu gazdele noastre, la Delfini, ne-au pus muzica, ne-au facut legume umplute, am mai mancat si alte gingiumingiu dar am degustat din rachiul lor de casa si, o sa vedeti dupa poze, nu au prea iesit.

O sa mai revenim la ei, am ratat un tur de Halkidiki asa ca avem motiv, plus sa le intoarcem favorile, ne-au dat miere, tsipoura, flori si menta din gradina, oregano cules de ei, culcus si caldura pentru caine, ce mai …

In afara de ce scrie in jurnal, tipa mai canta intr-o formatie, muzica greceasca, sincer la un moment dat adormisem cu jivina in brate de la muzici, caldura si alcool asa ca … asta e formatia 😀

hard roc aleluia, a fost ziua cea mai stresanta si obositoare pana in Turcia, de fapt, cand s-a calmat animalu’ din urlete de dureri diverse.

4 gânduri despre &8222;BD in actiune – Kallithea&8221;

  1. Pingback: Paste “Calculator” « Aphextwinz's Blog
  2. Pingback: Ciorba de ardei umpluti « Aphextwinz's Blog
  3. Pingback: Ciorba de ardei umpluti si zeama de varza « Aphextwinz's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s