Drob de porc

Cum v-am mai spus cand am facut ofranda zeilor, am cumparat anul acesta organe de porc, pentru drob, fireste. Preturile la miel cand am facut eu cumparaturile erau nesimtite, iar pe ultima suta de metri nu ma calc pe cap pentru o cumparatura. E nebunie mare in oras, ieri la plecare am facut pe traseul Salajean, Giurgiului cam 15 minute, la intoarcere o ora (plus troznit oglinda din dreapta, cred ca am boala pe ea).

Asadar pentru a porni atelierele harniciei, am miscat in bucatarie asa: am pus inima de porc la fiert la oala cu presiune (la final am furat din ea si am mancat cu mujdei, nu ma spuneti), iar splina, rinichii si ficatul le-am calit intr-un strop de ulei.


Cozile de ceapa verde si usturoi asisderea le-am adunat gramada.

Deci, ca sa incep cu o concluzie, am avut: organe de porc (inima, splina, ficat, rinichi) tratate termic corespunzator, ceapa si usturoi verde, patrunjel si marar (de la congelator mararul).

Plus niste smantana, carnat afumat si oua.

Am tocat maruntaiele si verdeata, am dat totul prin masina de tocat (data viitoare cred ca ficatul il tai de mana ca sa iasa mai marmorat aspectul). Si am copt o parte in foaie de copt, cu un carnacior afumat in mijloc, o parte in formele de briose.

Aista, de luat in deplasare, l-am acoperit cu ou amestecat cu smantana.

Mi-a placut cum s-a comportat crusta la rece (in cuptor crescuse), zici ca e imbracat in prapur(eeee).

Si sa nu credeti ca nu m-am inghesuit si eu in magazine, numai ca in alea nu era nimeni, in afara de ce am testat de la Marisan (salam de vara ca pe vremea apusului regim si carnaciorii pe care i-am folosit la drob), am gasit niste carnati de Brad absolut deliciori. Nu mai stiu pretul, nu erau ieftini dar nici intangibili, intr-un Micro.

Si asa, ca faza, pentru ca atunci cand toti vor liber e rost de lucru (inclusiv azi), cina a fost din toate cate putin, puse la gramada, date la cuptor si servite beneficiarului rumenite, cu smantana rece. Poza e dinainte de cuptor. Mancare de frunze de ridichi, mamaliga, carnati, sarmale, placinta dobrogeana, piept de pui pe plita.

hard roc aleluia, aia cu pacea in suflete inca mai asteapta la rand dar e … aproape liniste.

5 gânduri despre &8222;Drob de porc&8221;

  1. Ce de bunatati facusi, tizo! Si eu am facut un tur de forta, si de-abia acu’ am si eu o tara de timp sa mai trec pe la prieteni. Eu am facut din pui drob in alti ani, dar l-am mancat aproape singura, ca toti au strigat in gura mare ca puiul asta are mai mult colesterol decat un cotlet de porc. Si de unde pui crescut ecologic? Multam mult de urari, sa va sarbatoriti cu bucurie si iubire, iar din lumina Invierii sa impartiti celor dragi, oriunde veti fi.

  2. Pingback: Ciorba de pasare cu macris « Aphextwinz's Blog
  3. Pingback: Salata picanta « Aphextwinz's Blog
  4. Pingback: Varza calita si chiftele de drob « Aphextwinz's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s