Sarmale si placinta cu varza

Pai se poate una fara alta, mai ales cand fundamentul sarmalelor e facut din varza proaspata? Nu se poate.

Sarmale am tot facut in diverse moduri, ce a fost deosebit de data asta, am pus in umplutura zacusca de la Olympia, de ardei kapia (cum ziceam, e de fapt o pasta de ardei). In rest normal, ceapa, sare, piper si foarte mult orez de data asta (din cauza spatiului de depozitare).

Atelierele harniciei: trei verze mari, tocate, le-am inabusit cu sare si marar, timp in care doamna Doina invartea la sarmalute, ca au iesit hapuri, mititele.

Am cladit instalatia in oala mare, desi erau numai 51 de sarmalute. Am pus suc de rosii, afumatura de Reghin si cimbru si am lasat totul sa zaca la cuptor.

Ca sa se vada cat de mici sunt, am pus alaturi un ardei ciresica.

Si am facut si sexyune, sa se vada cat orez a fost, mult neicusorule. Concluzia degustatorilor: nepicante, gust de carciuma. Nu mi-au iesit niciodata ca acum, cu gustul ala specific de la nunti, mi-e clar, in restaurante se pune orez duium si se lasa sa zaca mult la foc mic, altfel nu imi ieseau asa de asemanatoare.

Si cum a iesit gust de „mancare la cazan” ma declar multumita, ca daca de paste mergem la gratar, ele or sa ramana acasa.

Cum spuneam, din varza aia multa calita am insirat si niste placinte (nu eu, tot Doina, saraca, eu am facut numai umplutura). Si le-am pus la copt peste oala cu sarmale. Mai nene ce arome degaja cuptorul.

Cat se facea coptura, am dat o fuga la Mega Image, sa ma pregatesc de musafiri, gasii doua chestii interesante, urechi de lemn, cam 7 lei kila si branza framantata, marca lor, excelenta. Aduce vag cu cea de burduf, ca textura, dar la gust e mai fina, deloc iute. E perfecta pentru o mamaliga cu branza, asta clar.

hard roc aleluia

2 gânduri despre &8222;Sarmale si placinta cu varza&8221;

  1. Pingback: Drob de porc « Aphextwinz's Blog
  2. Pingback: Sarmale foarte picante « Aphextwinz's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s