O seara cu prietenii, gratar si remy

De cand cu OZN-ul asta de la Tefal, grill-raclette, asa ceva ii zice, e distractie mare. Nu trebuie decat sa pregatesti ingredientele si apoi da-i bataie (inevitabil, daca aveti asa ceva si va strangeti cu prietenii, se ajunge la: nu pune mana pe bucatica aia, eu am pus-o, o pazeam eu, de ce mi-ai luat sunca mea, lasa-mi crevetele).

Iaca ce am pregatit sa punem pe plita. Niste legume (nu mai tineam minte care ce mananca, ce carne, ce pesti, ce legume, asa ca am facut din toate cate putin). Dovlecei si ciuperci amestecate cu zeama de lamaie, ulei de masline si buruieni (oregano, patrunjel, busuioc).

Grasunii de creveti i-am marinat numai cu putin ulei si „fish masala

Am mai avut pulpe de pui dezosate marinate cu sana si condimente pentru pui (iordania, via Sandi), niste carnaciori picanti, cascaval si branza, somon doar lasat cu sare (Guerande, da, merge la somon) si niste sosuri, aioli, ceva iute, dulce, asiatice, sa fie.

Si salata. Am pregatit totul in avans, inclusiv salata, numai ca am dres-o fix in momentul in care am pus-o pe masa, aici e asa, natur.

Stiu, nu am folosit vesela de portelan, dar pentru marinarea chestiunilor cutiile sunt excelente pentru depozitarea in frigider, apoi spatiul la noi e limitat, asa ca pe masa, din nou, sunt perfecte, asa ca ma scuzati ca nu am aranjat ca la cireasa de pe tort si nici nu am facut piure din cartofi cruzi, nu a fost o masa de fasoane. Si sa va mai zic ceva, fata de masa e 100% poliester, ca OZN-ul stropeste, sosurile curg, imposibil sa nu se faca muci dupa o tura de gratar „indoor”, asa ca asta e speciala, ca se curata de minune.

Bucatile de somon le-am deturnat catre gratarul clasic, ocupa prea mult spatiu si erau prea groase, ca idee daca folositi vreodata jucarie din asta, daca vreti sa mancati in aceeasi zi, e bine sa fie totul taiat cat mai mic si mai subtire.

Da, e cineva care la toate manifestarile are mainile prinse in cadru 😀

Si cateva detalii de combinatii bune: cascaval cu ciuperci, crevetii calzi pe salata, cu sos de usturoi, sunculita (kaizer, cum i-o zice) cu branza mucegaita topita care se face ca o spuma.

E misto ca vasele se depoziteaza si spala repede, e nasol ca am avut ghinion la joc, mana aia care e in toate cadrele insa a avut mai mult ghinion ca mine, macar nu am iesit ultima 😀

hard roc aleluia

4 gânduri despre &8222;O seara cu prietenii, gratar si remy&8221;

  1. Nu a fost grasime, avu pielea groasa, a fost chiar superok. Mi-a ramas nitel, o sa fac niste chiftelute de peste, depinde de timp, ori dupa paste ori pentru, desi am inteles ca e destula mancare.

    Mononoke sarbatoare fericita sa ai si merci de inspiratie.

  2. Pingback: Drob de porc « Aphextwinz's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s