Tajine de vita cu ciuperci, bere neagra si piure

De ce Tajine? Pai am zis sa il mai scot la lumina, in plus aveam atat de putina carne de vita incat a mers la fix, cantitativ.

Si din nou, astea sunt toate ingredientele, carnea respectiva, ciuperci, ardei iute, ceapa, bere neagra si ardei iute.

Cica un fel de Irish Stew, e, un fel de Salajean Stew ce are.

Reteta e super simpla si nu i-as pune nici un alt condiment, e bogata in simplitatea ei. Nici gateala nu e complicata, doar ca dureaza la foc mic, daca folositi ca mine, Tajine-ul si carne de vita fara buletin, de varsta neidentificata. Merge si cu pui sau porc asa ca nu e musai sa o lasati sa zaca mult.

Mai intai am pus in putin ulei de masline carnea, ceapa si ardeiul. Fara sare. Cand s-au colorat putin, fara a se praji, am pus cuipercile si putina bere. Foarte putina pana scade zeama ciupercilor, zic la vasul meu, la o cratita normala nu conteaza.

Pe masura ce scade sosul lasat de ciuperci se adauga bere. Eu am tinut-o la cald, sa nu sperii vaca aia, sa se intareasca.

Am adaugat apoi berea cate putin, chiar am lasat sa se mai prinda nitel, sa se faca sosul bun. Cand a fost cutia de regele berii la jumatate, am pus si sare in ea. Ca sa se distribuie uniform in tocana.

Cand sosul a scazut, dar nu foarte, am dat vasul la o parte si am facut un piure. Fiecare cum stie, eu il fac simplu, piure cu lapte si unt, altii il fac pure, purre, piuree, pireu, pire, piurre, neimportant, important e sa fie.

Se pune scufie pe tocana. Amu’ sa nu va asteptati la mari poze ca nu e o mancare aratoasa, doar din aia care striga: luati-o de langa mine.

Sectiune mai greu, ca vreau sa o si gratinez diseara, dar am furat cateva linguri, sosul e cremos, dulce-amarui-iute, ne place, place, place.

hard roc aleluia

8 gânduri despre &8222;Tajine de vita cu ciuperci, bere neagra si piure&8221;

  1. Pai, ce, fara cartofi piure(purre, piuree, pireu etc)nu se poate? Ba daaaa. Si o sa fac si eu, ca am nitica vita de varsta neidentificata. Ma tenteaza berea neagra in combinatia asta. Mai fac o incercare, ii mai dau o sansa berii. Am incercat odata cu bere blonda, dar se pare ca blonda la blonda nu trage, desi berea solo imi place, place, place. O sa revin cu precizari, pentru ca am ramas cu gandul la cum se iteste tocana de sub patura de piure si imi face cu ochiul.

  2. Are o vaga tenta de amarui-caramel, dar depinde si de ce marca de bere folosesti, daca e din aia care are si melasa e mai dulceaga.

    Si eu te urmaresc dar nu prea am ce comenta ca nu o cunosc pe tanti Rina, insa mi-a placut ziua 50:D

  3. Pingback: Ciuperci cu maioneza, iaurt si usturoi « Aphextwinz's Blog
  4. Pai, eu de-a noastra bere neagra n-am mai baut de multisor. Din cand in gand cate un Guiness, dar pe ala nu-l pun nici fripta in mancare! Dar, sigur o sa apelez la cea pe care ai folosit-o, pentru siguranta, sau, daca nu gasesc pe unde ma aprovizionez, o sa studiez etichetele. Pe cea blonda eu o prefer fara malai, deci mai dry. Acu’ la brunete o sa caut si cu melasa si fara ca sa testez. Cel mai sigur duminica fac testul, ca sa ma desfasor linistita prin bucatarie. un vichend placut!

  5. Si voua, uichendul zic, al nostru e inca incert si vremea asta isi bate joc. Mie imi place mult combinatia si vaca matusalemica a cedat, s-a fragezit de numa’.

  6. Pingback: Ciuperci « Aphextwinz's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s