Fantasie impromptu

Adica, in final, placinta cu cartofi, fasole si ceapa.

Inainte de a purcede la ce se va vrea in final o reteta, am facut o salata, sa nu va plictisiti de asteptat. Rosii, mozzarella, ridichi, ceapa verde, ulei de masline si sare neagra. La pahar, pardon, verrine.

Totul a pornit din cauza fetelor de pe Culinar, ca tot dadeau inainte cu fasole batuta. Fiind la magazin, am vazut la borcan, de la Olympia, zic sa vad cum e. Naspa, gust de usturoi fiert, cah. Asa ca in timp ce am sters aragazul (am pozat special pentru servetelele alea de care vorbeam tot cu gagicile de pe Culinar) imi trazni prin minte ce sa fac cu fasolea.

Am fiert doi cartofi si am calit ceapa, verde. Plus ca voiam musai sa ucid lactatele alea de la Penny.

Am adunat tot, cugetand la ce va iesi. Asadar: cartofi fierti, fasolea batuta (aici e clar ca puteti pune o fasole fiarta zdrobita si gata, au nu am vrut sa dau cu borcanul in gunoi, am dres-o), ceapa calita, oua, foi de placinta, iaurt si/sau smantana.

Am amestecat ingredientele pentru umplutura, dar mi se parea prea moale asa ca am pus o lingura de gris si una de malai. Sa fie.

Si m-am apucat de impaturit trabucele alea din foi, unse cu ulei.La cata rabdare am de fel ma si mir ca nu le-am imprastiat prin toata casa.

Dupa ce am asezat placintele alea in vasul cu hartie de copt, peste ce a ramas din umplutura am batut trei oua cu smantana si iaurt si am turnat peste tigaretele alea (impunse sistematic cu furca de friptura).

Am apucat sa o las nitel la cuptor dar pe urma am plecat la Cantina Verde asa ca am finalizat coptura tarziu in noapte, ca era sa o finalizez de tot, noroc ca nu am adormit.

Asa ca rezum reteta cu mentiunea ca daca sunteti sportiv de performanta o recomand, daca sunteti de meserie butonar, exista riscul sa aveti nevoie de o bariatrica dupa placinta asta, altfel e buna cu un iaurt alaturi, mama nene.

Ingrediente: fasole (batuta, zdrobita, tocata, macinata), cartofi, ceapa calita, iaurt/smantana, oua, putin malai si putin gris, foi de placinta.

Am zis ca trag o poza dimineata pe soare. Care soare, e, iaca sectiunea.

Dupa atatia carbohidrati iaca si o poza cu nu stiu ce vreme e asta dupa blocurile gri da io m-am saturat de plumburi zilnice.

hard roc aleluia, dati drumul la caldura si la soare si dati cu tunul in sistemul sanitar.

14 gânduri despre &8222;Fantasie impromptu&8221;

  1. Beah, salata cu mozzarela… nu imi plac branzeturile de genul asta in salate.
    In schimb, cu fasolea aia mi-am luat si eu tzeapa la un moment-dat; intradevar groaznic gustul.

  2. Am ametit-o cu placinta. E naspa creca baga usturoiu cand fierb fasolea si mie usturoiu in halu ala nu imi place.

    Cat despre mozza cu rosii cherry bah, io atat iti zic, nu esti cul. Daca imi zici ca nu numa caprezele nu-ti plac da te pisi si pe vita sau pui cu sos gorgonzola, nu esti cul chiar deloc, da?

    Si daca te impinge necuratu sa zici ca nu iti plac nisi mufinsi, briosele, deh, nici cupcheicsurile si nici macar macaronsii (nu stii ce-s alea? nu esti cul) apai, reiterez, nu esti deloc cul, am zis.

  3. De fapt nu imi plac branzeturile nesarate. Imi e greata de la ele, includ aici si laptele dulce 🙂
    E chestie de gust, nu de cool. Sosu’ gorgonzola imi place peste orice.
    Cu dulciurile m-ai batut, ca nu ma omor.

  4. deci nu esti cul. io ce ziceam. si inca incerc sa mentin o decenta in exprimare in zona, ca mai sunt atatea chestii cul, mai ales diminutivele, sosuletz, mancarica, sau termenii, am papat, imi vine sa ling ecranul, balesc pe tastatura, as devora monitorul.

    tre’ sa mai invetz domnu loki :)))

    mie imi plac branzeturile bune si sarate si ne. laptele dulce e pe lista de asa nu.

    dar salata de rosii cu mozza imi place de cand ma stiu (is cul) si mai trebuie sa scap si de sarea aia neagra cumva, pana oi face somonul alte idei nu am.

    mie sosul de gorgonzola cel mai mult imi place cu brocoli sau ardei iuti copti. chiar ca nu am mai facut de mult, se cere.

  5. salata cu mozza imi place muuuult (deci is cul!) si nu de azi de ieri, ci de cand am dat cu botu’ in ea. Da’ mie imi plac branzeturile nesarate, asa ca ce era sa nu-mi placa?
    Cat despre placinta, nu-s cul deloc, pentru ca as exploda sa mananc bomba aia. „Batoza” scrie pe mine, daca fac asa ceva… Conserve din astea eu nu cumpar, ca n-am incredere, mi-e teama ca patesc ce-ai patit si tu. Zacusca fac eu de mai multe feluri, cam cat apucam sa mancam noi, iar cea care ramane este daruita in fiecare an. ce-ai mai enumerat pe acolo la cul, la unele sunt, dar la altele sunt pe afara de aratura. Cand faci gorgonzola cu ardei iuti copti? Aia as vrea sa vad si sa incerc…

  6. olympia au chestii bune, de aia am riscat cu fasolea batuta. zacusca nu iau nici eu deloc din comert.

    am facut la gratare ardei din aia, o sa caut pozele.

    da, e foarte calorica placinta, da’ e buna si are un atu, manci un cubulet si nu iti mai e foame toata ziua :))

  7. De la Olympia e buna zacusca de vinete; desigur ca nu e ca cea de casa, dar cum are mai putin ulei, imi place. Acum, depinde si ce asteptari ai.

  8. Ai luat recent? Mie imi placea la nebunie mancarea de fasole si am luat recent si nu mai e ce a fost.

  9. Am luat recent. Dar cred ca am tampit, nu imi mai amintesc sigur daca varianta buna era cea pe care scrie picanta sau cea de vinete. Parca era un paradox d-asta stupid, de genul cea picanta avea gust mai puternic de vinete.
    Oricum, stiu ca am incercat la un moment dat acum 2 luni parca tocana lor de legume (o laudasei tu) si m-a dezamagit profund, asa ca se poate sa se fi schimbat ceva.

  10. Precis iti spun, eu mancam fasolea aia mama nene, era exceptionala, acum e cu totul si cu totul altceva.

    Asa imi mai placeau pateurile vegetale (nu am luat-o razna, imi placeau la gust) de la inedit, da nu de soia, alea cu drojdie. Luai odata, hopaaa, nu mai erau la fel. Ma uit pe eticheta, i-a cumparat dr oetker ala sau cum s-o scrie. Sa ii ia gaia.

  11. Pingback: Placinte « Aphextwinz's Blog
  12. Pingback: Cumparaturi « Aphextwinz's Blog
  13. Pingback: Placinta cu branza cu masline si ceapa « Aphextwinz's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s