Ciorbita de purcelus

Cu legumite. Da, ca acum asa e, cu sosulet. Ca la Danut SRL, mai are nitel si iese la pensie da e Danut.

Diminutivele astea enervante si amestecul mai multor limbi de circulatie mai mult sau mai putin internationala sunt dementiale, nu mai are nimeni sange-n … bataie sa isi tina pe postament o vorba frumoasa, corecta, atenta, nu, prajiturele, mufinsi, checulete, imi vine sa ling ecranul si balesc pe tastatura. Dupa asa lecturi manechina ma fac, top model, ca foamea se duce de rapa sigur.

Sa vedem daca imi iese reteta de azi de ciorbita de purcelus. Pozitza din pacatutz e cam slabutza ca pana m-am trezit sa o fac, datorita unor detaliutze neplacute si a sistemutzului sanitar pe care ma mictzionezutz, s-a facut bezna asa ca e sus pe scaun sub neon.

Alfel ciorbitza de purcel, buna. Pardon, bunutza.

ingredientutze: carnitza de purecelus cu oscioare, ceputza (nu stiu a cui), morcovior, tzelinuca, fasolica verde, mazariche (nu aia de oaie, eee), ardeiutz grasutz, cartofiori, zemutza de varzuca, otzetutz de tarhonel si de ardeiutz iute, leustenutz, patrunjelic, iutzica.

Va place? Si mie, pentru traduceri apelati cu incredere, iau ieftin pe pagina.

Asadar am facut o ciorba simpla din carne de porc cu os si legume, acrita cu zeama de varza, otet de tarhon si otet de ardei iute, cu mult leustean. Na ca era sa uit: haha hihi.

La cumparaturi s-a dus jumatatea mea, astazi buna, iaca dovada.

Si o chestie legata de cumparaturi, a luat „branza la tub”, de fapt o crema de unt, nu certi barbatul cand ia chestii neaprobate, sa fie primit. Dar ma uitai pe eticheta, bai chiar nu e nemaipomenit de nasol ce scrie acolo, am cateva nelamuriri doar.

Grasimea vegetala, daca nu scrie ca e hidrogenata, nu e margarina, nu? In rest pare destul de OK produsul, firma e Lacteea, am mai luat de la ei un emmentaler bun.

Nu ca de azi incolo iau creme si branze la tub, dar a fost o surpriza interesanta, are mai putine mizerii ca un danonino sau un parizaki ifantis.

hard roc aleluia (auliooo, scuzati, hardutz, rocutz, aleluiutz). si colonhelp. face tenu’ frumos, plus ca daca dati la copii grasimi esentiale hidrogenate, creste ca fat frumos, intr-o zi cat altul intr-un an, a zis nadia co mananci.

7 gânduri despre &8222;Ciorbita de purcelus&8221;

  1. Diminutivele ca diminutivele, dar ce ne facem cu prescurtarile? :))
    Adica traditionalele gradi, praji, mufi sau ca sa traducem si reteta de mai sus si sa fie treaba clara: ciorbi de purci (cu accent pe i-urile de final, bineinteles).

  2. Tii, cum de am uitat, ca sa stii ca odata am facut o ciorba si la MU, dar PDZ nu am incercat inca. Si mai sunt, ce e drept acum le-am prins. Ca inainte credeam ca citesc cine stie ce dosare secrete la o reteta. De la frigi o sa scot o br ca sa sarbatorim.

    Bai dar mai era ceva haios dar azi cu spitalele (unde-s pumnalele) si tampeniile mai uitai din ele.

    Ciorbi de purci sa-i ramaie numele :))

  3. Naiba le mai stie, oricum macar a vazut untul si smantana. Chiar ma gandeam ca zicea cineva pe culi ca barbatii au atractie pentru hrana din asta la tub, nu se stie de ce, dar am o idee, ce e drept cam freudiana 😀

  4. Pingback: La multi ani River! « Aphextwinz's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s