Dovlecei cu leurda

Trei ingrediente de baza, succes garamtat, seamana cu dovleceii cu morcovi la aspect, mie mi s-au parut exceptionali.

Am folosit dovlecei, leurda, rosii pasate, putin ulei de masline si sare.

Se taie leurda (chiffonade, v-am rupt), dovleceii dupa plac, se pun in nitel ulei cu sare la inabusit. Cat stateau ei acolo am scos rosii pasate de la congelator, puteti pune si o conserva de tosii tocate, pasate, suc de rosii.

Cand s-au inmuiat putin dovleceii si leurda se pun rosiile (nu se dezghetasera, dar nu-i nimic, sunt consolat de mic) si se lasa sa scada sosul.

In simplitate ei este nemaipomenita, leurda si dovleceii se imprietenesc, aciditatea rosiilor le prinde bine, ce mai, bairam.

Merge nemaipomenit cu mamaliguta. Nu, nu tinem post, iaca dovada.

Da, icre de stiuca.

Cat despre dovleceii cu leurda, m-au convins sa incerc si alte combinatii, probabil ca nu sunt mari inventii, dar cu cartofi pe pariu ca merge de rupe, hard roc aleluia.

5 gânduri despre &8222;Dovlecei cu leurda&8221;

  1. Ca de obicei Mincare super bunä care aratä multä Experientä culinarä si Feeling pentru Combinatii de succes…

  2. mai am zazuzule, azi am in minte combinatie cu cartofi. adica mai am leurda, ca mancarica niet.

    multumesc domnule, am vazut si eu ultimele dvs creatii, superbe, mi-a placut mult cea cu interpretarea apfelstrudelului.

    maya, cadou, e foarte practica, asta culmea.

  3. Pingback: Cartofi cu leurda « Aphextwinz's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s