Mezel de casa – piept de porc cu boia si usturoi

Continuam seria mezelurilor de casa.

Intai am transat o bucata de piept de porc (fleica), am scos trei bucati cu sorici, fara os si restul, sa vedem, cine poate oase roade.

Pasul 1: am lasat bucata aleasa pentru experiment peste noapte, data cu sare grunjoasa si condimente, am mai invartit-o in zeama pe care o lasa.

Condimentele le alegeti dupa chef, fireste, porcul suporta multe. Vasul pe care l-am folosit are un tzutzui, voi daca nu aveti puteti folosi mai multe vase sau tot unul singur, ca e metoda puiului la capac la final.

Pana a doua zi mancati si voi niste cartofi copti.

Pasul 2: se spala carnea de sare si de ce mai e pe acolo, deja se vede ca s-a uscat nitel. Numai ca nu am vrut sa o fac pastrama.

fleica

Pasul 3: se pune carnea in amestec de vin si apa cu foaie de dafin si boabe de piper. Se sigileaza vasul (ca altfei iese repede aburul pe la tzutzui). Si se lasa la fiert. Eu am pus-o la foc mare la cuptor cam jumatate de ora.

A fost suficient de fragezita si a lasat si suficienta zeama pentru pasul 4: se pune la copt pe aburi. Eu am gaurit folia ca sa eliberez tzutzuiul. Altfel as fi murdarit si tava cu sita deasupra.

Nu am condimentat cu nimic, nu am sarat, nici acum nici cand am fiert.

Pentru ca am ales sa o condimentez la rece, ultimul pas, am pregatit un amestec de usturoi, boia dulce si iute si putin vin. Cand a fost gata carnea am lasat-o sa se racoreasca si am manjit-o cu incredere. Si m-a dus mintea sa folosesc o manusa, picteaza boiaua aia de nu se poate.

Inainte si dupa boire.

Iar pozele de final, nesimtire, cu muscaciune si cu niste ceapa si rosie azvarlite acolo, ca in Salajean, cui nu ii place alta mama nu mai face.

hard roc aleluia

12 gânduri despre &8222;Mezel de casa – piept de porc cu boia si usturoi&8221;

  1. Da? DA??? Da eu ca ma trezii direct cu gandul la un mic dejun cu o felie de pita si nitica „sunculita” si am scotocit tot frigiderul si ia-o de unde nu-i? Mama ei de jucarie. Si eu ma gandeam cum se pastreaza mai bine mai multe zile, aha, vezi sa nu.

  2. Eu am facut, dar n-am poze din pacate (naiba sa-l ia de cap, ca acumulatorii amandoi erau goi!), dupa metoda pieptului de pui afumat. Deci, am fiert binisor in zeama de varza porcul sub forma de tabla. L-am lasat sa se raceasca pe un gratar si l-am condimentat nitel cu boia, usturoi si cimbru, sare (da’ putina, ca a luat din „moare”!) si piper. L-am lasat asa vreo jumate de zi si apoi l-am „afumat”. Dupa ce s-a racit au devorat totul ca lacustele… Dar, na, nu eram la dieta asa ca am luat si eu cateva inghitituri. Buna rau! Iti dai seama ca trebuie sa incerc si varianta ta, nu?

  3. Pingback: Subproduse, resturi si cumparaturi « Aphextwinz's Blog
  4. Si mie, tot cu usturoi crud imi place mai mult. Dar ma abtin! Partea cu abtinutu e mai grea… In vin insa este altceva, din cauza de alcool si m-a tentat modul asta de fierbere. O sa fac sigur duminica, pentru ca Billa are promotie la piept de porc si am verificat este foarte frumusel si impanat.

  5. Da, asta tot din Billa era. Adica mai e ca am luat pachet mare si am congelat inca doua bucatele.

  6. Pingback: Porc fript, colectie « Aphextwinz's Blog
  7. Pingback: Fleici | Aphex

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s