Blaue Zipfel

Sau Saure Zipfel, am cautat pe Wikipedia dar am gasit informatia in germana, asa ca am luat reteta de pe unde am umblat … aseara.

Am fost invitati la niste prieteni, special ca sa ne gateasca treaba asta, originala de pe langa si din Nürnberg.

Afara frig, in casa cald.

Din povestiri linistite si ascultari de muzica in surdina pana la urma am dat-o in lautaresti si topaieli, suficient cat sa suparam vecinii, neimportant. Important e ca pe frigul ala, noaptea, era unul pe o camera de tractor care nu stiu ce pescuia pe Dambovita. Noi am banuit ca portofele.

Gazda ne-a gatit carnatii despre care o sa va vorbeam, facuti chiar cu (copy/paste de pe net ca nu sunt in stare sa scriu asa ceva) Original Nürnberger Rostbratwürstchen.

Ca niste buni musafiri am intors favoarea, am facut cadou prietenilor o girafa.

Mai tineti minte pariul ala de pe site-ul „one million giraffes„? Am pus si eu acolo cateva girafe.

Si tot ca niste buni musafiri, la plecare am luat cei cativa carnaciori ramasi, sa refac reteta acasa, ca mi s-a dictat. M-am uitat si pe eticheta, nu contin porcarii. Is buni rau, ce mai.

Ca majoritatea retetelor germane, este foarte simpla, se pune la fiert apa cu vin (eu avui rosu, dar nu a contat), otet, enibahar, foi de dafin, sare, putin zahar. Exista si cantitati pe net dar cred ca e chiar in functie de gust.

Se pune ceapa taiata mare in chestiunea de mai sus si se lasa pana devine translucida. Apoi se pun jfdgauhowurstii aia.

Asta e tot, in pozele de pe net se consuma asa in zeama, am vazut, eu am mancat cu mustar si ceapa separat pe pita. Si nu a fost deloc rau.

Si pentru ca gazda a fost amabila sa imi explice niste chestiuni neclare mie legate de limba germana, pe textul dat de mine, Ich Will, hard roc aleluia si melodia dedicata.

7 gânduri despre &8222;Blaue Zipfel&8221;

  1. asa, asa, genau :D! si tigaia noastra fu plina in vikend, o nebunie! pai daca e frig, ce sa facem? am incercat sa o dam pe salata, insa na, fara carnatz nu a mers 😀

  2. Pingback: Omleta cu ceapa si andive « Aphextwinz's Blog
  3. Astia din poza sunt adusi din Nurnberg dar au asemanatori in majoritatea supermarketurilor, facuti de Zimbo. E ceva diferenta de gust dar seamana.

  4. Pingback: Bursucul zilei si Blaue Zipfel « Aphextwinz's Blog
  5. Pingback: Colectia de carnati « Aphextwinz's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s