Risotto cu andive si creveti

E reteta cat de cat clasica si banala de risotto, a iesit foarte aromat, parfumat si cremos.

risotto

Am folosit orez arborio, creveti, andive, morcov, ceapa, unt, ulei de masline, grana (se poate si parmezan), supa din carapacele crevetilor amestecata cu vin sec.

Am calit legumele taiate in unt amestecat cu ulei si putina sare, cand s-au inmuiat am adaugat si orezul si le-am lasat impreuna pana acesta a devenit translucid.

Dupa care am inceput sa adaug supa calda cu polonicul. Cand orezul era aproape facut am pus si crevetii. Spre final il cam pazesc, cateodata il rasfierb dar prefer asa decat crud, dar daca stau cu ochii pe el iese cum trebuie, cremos.

La final am adaugat inca putin unt, parmezan (grana, ma rog, eu tot generic ii zic parmezan, ca nu-s din Italia de fel), am amestecat de cateva ori si am stins focul.

A iesit exact pe placul meu.

Imi place si atunci luat din vas, mai zemos.

Dar si racorit putin, cat sa se tina de o forma.

risotto cu andive

==================

Cateva prostioare pe langa, am facut aseara o combnatie de care aveam chef de mult, fasole batuta cu ceapa, ceafa afumata la gratar, ardei copti si castraveti murati.

Si iaca, daca tot vine, vine primavara, situatia gradinitei, in „sera” improvizata dintr-un ghiveci cu scufie dintr-o punga au iesit rasaduri de rosii. Da, alea scumpe de la Mega, sa vedem daca reusesc sa le prind pana la capat.

Ardeii iuti si usturoiul nu au nici o treaba, cresc de minune.

Si doua gaselnite super, din Billa, o inghetata nemaipomenita, 18 lei cutia, dar e bestiala.

Si prin cutiile de banane normale, din alea mari, gigantice chiar, am gasit ratacit un smoc de banane pitice, o bunatate.

Si gata, hard roc aleluia.

9 gânduri despre &8222;Risotto cu andive si creveti&8221;

  1. Ce bun si cremos trebuie sa fie risotto! Am fost aseara la un eveniment intr/o locatie de staif, dar unele feluri de mancare au for o mare dezamagire pentru mine. Una din edzamagiri era un risotto facut uscat ca un pilaf, din orez cu bobul lung! Aveau insa si niste miel aromat de ti se topea in gura, care le-a mai dres busuiocul… O duminica placuta!

  2. Da, cremos si merge cred, adaptat si al dieta ta. Iaca miel din ala rar sa nimeresc sa fac acasa (cotletele din alea in sange fine, nu gasesti neam materie prima).

    Si voua la fel, duminica placuta, a noastra e cu hapciu.

  3. Sa fie, Andreea, sper sa ne lase hapciuurile si tusea cat mai repede, sa ne bucuram de soare 🙂

  4. Daca limonada si medicatia de la dr nu ajuta, treci pe tuicomicina! E soare si va mai fi cateva zile, asa ca si asta o sa ajute. Nu stiu de ce nu te poti loga, eu am avut probleme la blog, cauzate si de restrictiile la blogspot, dar rezolvarea a fost extrem de simpla: o resetare la mozzila si verificarea ceasului la calculator (ridicol, dar din cauza asta blogger ameninta ca certificatul este expirat si nu ma lasa sa incerc poze, desi spatiul era ocupat 2%!). Dupa nervi, rezolvarea situatiei, m-am bucurat vazand reteta de pe blogul tau.

  5. Tizo, buba e ca daca resetez imi pierd cuchiurile si nu stiu de ce asa ma enerveazaaa. Dar sa stii ca nu e de la tine, compul celalalt are ceva buba la cap, de la asta merge uns. Trebuie reformatat dar nu mai stiu pe unde am un windoze rezon, ca astea noi sunt varza.

    Tzuk, azi pregatesc meniu complet antigrip ca-s mai rau ca ieri, tzuika nu am dar o sa bag un coniecel ca nu am incotro, pana la urma e tot aia.

  6. Pingback: Papa bun « Aphextwinz's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s