Mamaliga cu cartofi

Cand am scris despre mamaliga, de fapt despre mamaligi, vad ca am omis varianta asta, unii spun ca ar fi bucovineana, altii ardeleana, nu am studiat indeajuns problema dar va pot arata mamaliga.

E destul de important sa folositi cartofi albi, sapunarii dau o textura lipicioasa mamaligii asteia. Asadar ii taiati si ii puneti la fiert in apa, taiati bucati. Daca vreti, daca nu, nu.

Se sfarama in ceaun, in apa in care au fiert, asa ca pot foarte bine sa se rasfiarba. Eu am pus si putin ulei, nu e musai, insa nu uitati de sare, trebuie ceva mai multa decat la mamaliga clasica.

Dupa care se procedeaza ca la orice mamaliga clasica, se pune malaiul, se amesteca, se pune capac, se scoate capac, se amesteca si tot asa pana considerati ca este gata, eu consider dupa stratul care se lipeste de ceaun.

Noi am asortat-o (ee? v-am spart) si cu sarmale si cu ciuperci cu smantana. C’asa e in tenis.

De prin piata adunate, la pret de nimica luate. Niste teline frumusele si ardei, asa de frumusele mi s-au parut ca am zis sa vi le arat.

hard roc aleluia

3 gânduri despre &8222;Mamaliga cu cartofi&8221;

  1. Pingback: Crochete de cartofi « Aphextwinz's Blog
  2. Pingback: Fasole cu ardei copti « Aphextwinz's Blog
  3. Pingback: Am pus-o de mamaliga | Aphextwinz's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s