Cocktail de creveţi

Nici asta nu e inovaţie ci deviaţie de la o reţetă ultracunoscuta.

Creveţii i-am lăsat la dezgheţat în sos Worchestershire. Apoi i-am fiert pe aburi. Şi atât cu ei.

Pentru sos am amestecat maioneză, cognac (mă rog, cum i-o zice acum, vinars parcă), puţină pastă de tomate şi … parararam, o linguriţă din sosul ăla de ardei uscaţi la soare puşi în ulei de măsline primit de la Stella. Nu aveţi, nu iese, puneţi altă iuţica.

Se mănâncă creveţii cu sosul. Sau sosul. Sau ce rămâne din sos cu polonicul.

Şi aşa azi, după micul dejun (vă zic şi despre el) am avut cocktail de creveţi, deci două aperitive.

Treaba stă în halul următor, am zărit în raft cică cocktail wursti. E, ăştia mi-au rămas mie în minte ca fiind cea mai bună chestie pe care o mâncam pe vremuri, când primeam pachet din Germania, gustul ăla de carne la conservă mi-a fascinat copilăria, mai ales că primeam rar pachet. Ăştia şi margarina, prin anii ’80 cine mai avea margarină la cutie? Îmi puneam câte un linguroi peste cartofii prăjiţi, bălteau aia în unsoare, mi se părea ceva extraordinar.

Cum spuneam, am luat o cutiuţă mică, dar e ca la ţigări, pe vremuri şi BT sau DS păreau bune, acum dacă trag un fum leşin. Nu au fost mulţi cârnăciorii aşa că i-am combinat în nişte îmbucături: am pus unt şi caşcaval între două felii de pită şi le-am fript, apoi le-am tăiat triunghiuri.

Am făcut o omletă subţirica dintr-un ou, triunghiuri a sfârşit şi ea. Apoi am clădit dintr-un senviş (sandwich, pentru lorzi), un ou, cârnăciorii ăia şi roşie, nişte hapuri, numai bune de un mic dejun parţial sănătos.

Ciudat, cum evoluează sau se schimbă gusturile în timp, e tot ce îmi aminteam dar parcă nu mai e ce a fost. Ca şi la parizer, că mai iau de o poftă, sunt unele care seamănă … dar nu mai răsar neam.

hard roc aleluia

5 gânduri despre &8222;Cocktail de creveţi&8221;

  1. Ma omori cu crevetii astia la abur si sos… Ce sa fac mai intai atunci cand cumpar? Dar tot fac io, macar la transa urmatoare, pentru ca acu’ sunt hotarati ce si cum. Ordin de la imparatie (de obicei, cand e vorba de creveti, fiu-miu decide, eu doar sugerez!).

  2. Pai da-i si tu lista sa aleaga 🙂 Omu’ meu pana acum a votat reteta asta (desi nu bag mana in foc ca nu a uitat care au fost ultimele).

    Oricum cand se dezgheata sa ii decojescti de platosa ca sa absoarba mai bine marinata. Asta numai din Worchestershire si atata a dat un gust super, ne-a placut.

    Si aia imbracati in taitei si fripti au fost votati pe podium, dar sunt migalosi.

    Dar iaca imi dadusi o idee, parca nu am facut niciodata in aluat sau tempura. Si abia am desfacut punga, am vreme 🙂

    Te tzuk

  3. Dap, in tempura ar fi inca o idee. Dar mai am cateva restante la retetele lui Radu Popovici de incercat si apoi cocktailul asta al tau care mi-a ramas lipit de retina. Apoi o sa incerc si retetele mai migaloase, pe masura ce capt exercitiu…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s