Paste fierte în sos de roşii

Mai întâi, cică vine primăvara, am făcut un mic dejun drăguţ, colorat, da, vezi să nu, beznă, frig, fulguială, aia e, dacă tot l-am manufacturat îl iau ca pe un plăcut început de lună.

Reţeta e foarte simplă, iscată din necesitatea de a folosi nişte ingrediente care, mie, mi s-a părut că se potrivesc perfect. Se poate face şi fără carne.

În afară de paste am mai folosit: două roşii (donate, erau congelate pe tarabă), o ceapă, peştişorii de la pieptul de cocoş (nu e musai), buruieni (eu am pus oregano), sare şi piper după plac, un dovlecel şi câteva măsline.

Ce e drept m-am inspirat puţin şi din site-ul cu poze de meniuri date de Singapore Airlines.

Am pus bucăţelele de piept de pui la fiert, am tocat mărunt roşiile cu ceapă şi sare. Am pus oregano.

Am pus peste carnea de pui fiartă (şi fără spume pe ea) amestecul de roşii cu ceapă şi am lăsat să fiarbă. Când sosul a mai scăzut am pus şi dovlecelul tăiat mic. Am mai completat cu apă, din când în când. Spre final am pus şi câteva măsline.

Şi spre final, cam cu zece minute înainte de a stinge focul, am pus şi pastele (am ales radiatori pentru că se ascunde bine sosul prin ele) şi le-am lăsat la foc molcom să se hidrateze.

Noua ne plac mult pastele fierte în sos, cică se mai practică şi în anumite zone ale Italiei, eu nu ştiu dar cred că n-oi fi descoperit eu macaroana înaintea lor. Combinaţia e tare bună şi se simt distinct gusturile, paste, carne, legume.

A, da, nu ştiu ce e cu vremea asta infectă, care ai ales baba azi? hard roc aleluia

3 gânduri despre &8222;Paste fierte în sos de roşii&8221;

  1. Baba asta a fost a lui fiu-miu! Din pacate. Uite, tot el a vazut pastele astea la tine cu ceva carnita, nu multa dar orisicat, cu legume, dar nu multe si cu masline. A zis repejor: ia sa incerci si tu, ca parca mi-e pofta de asa ceva! Si acu’ trebuie sa execut, dar numa dupa reteta a treia cu peste. Am invatat de la tine ca daca ai plocon dintr-un produs, sa incerci 2 sau 3 in 1, adica sa faci mai multe chestii din el. Eu facui niste frigarui pentru mine, o parte la abur grozav si una la cuptor. Amu, maine paste se cheama ca fac, el cu carne io fara, ca tot am zi de carbohidrati.

  2. Sunt foarte bune, nu e graba. Stiu ce ai facut ca citesc pe blogul rau, o urmaresc pe Rina 😀

    Ieri cica a fost baba mea, vorba lui pastorel, nu mai bine o Babeasca de Valea Calugareasca?

  3. Pingback: Martie, martie, martisor | Aphex

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s