Plăcintă dobrogeană

Ştiu că o ţin danga langa, dar toţi sudiştii m-au intoxicat cu reţete, de la neamuri până la partenerii de net.

De data asta am făcut-o după reţeta de la byu de pe Culinar şi bine am făcut, e exact ce trebuie.

Pentru umplutură folosiţi ce amestec aveţi chef, eu am pus brânză dulce şi sărată, smântâna şi ouă. Aluat am folosit de la Bella.

Şi apoi, clasic. Am pus umplutura, am rulat foile si le-am aşezat în tavă. Spre deosebire de reţetele în care se acoperă plăcinta cu amestec cu ouă şi lactate , la asta e de preferat să stea îndesate componentele, indiferent de formă pe care le-o daţi.

Am făcut şi una rotundă, dar nu am poze cu ea la final, că am trimis-o în deplasare.

Conform indicaţiilor, am copt plăcinta aşa cum era ea, apoi am înecat-o în lapte fierbinte.

Am acoperit-o şi am lăsat-o în pace. Când era aşa, doar vag călduţă, am cercetat-o. Băuse tot laptele. Bună băi neneee. Şi se poate reîncălzi tot cu lapte fiert şi data niţel la cuptor. Însă noi am mâncat-o rece.

Zicea cineva că aş fi putut să o vând cu porţia 😀
Merci byu de reţetă.

13 gânduri despre &8222;Plăcintă dobrogeană&8221;

  1. chiar, mey, placinta cum se gasea pe vremuri, ce buna era! acuma fac astia numai prostii. dupa ce scap de aglomeratia de saptamana viitoare pun si eu de-o placinta din asta!

  2. Io o lasai in cuptorul inchis sa nu ma impiedic de ea. Adica da, dar nu 😀

    Deci normal se lsa numai acoperita. Si pe cuvant de bucuresteanca si dobrogeanca si olteanca si moldoveanca, era ca aia de la piata din colt de luam la scoala pe langa zmeurica. Doar ca mai buna (ca in aia de la patiserie gasii odata si foi de hartie scrise cu cerneala, cred ca o ascunsese vreun plod de varsta mea in placinta sa nu vada ma-sa ce nota a luat, ca era o lucrare la mate).

    Merita sa incerci. Eu as incerca odata si cu carne sau ciuperci dupa ideea asta.

  3. nu e vina mea, byu m-a abordat cu reteta. Si bine a facut, e super si a doua zi si calda si rece. Parca e mai misto ca aia clasica de o stiam eu.

    Si precis nu am facut cum a zis ea, ca nu am verificat laptele, cica trebuia sa balteasca.

    Eu, repet, as face la fel dar umpluta cu carne sau ciuperci sau ambele sau cu umplutura dulce. E nemaipomenita.

    Inca odata multam byu.

  4. Pingback: Placinta dobrogeana, nitel mai altfel « Aphextwinz's Blog
  5. Eu de cand zic ca refac, dar, cum am scris si la tine, penurie, am niste aluat de foietaj, poate fac croasante.

  6. Pingback: placinta din aluat filo, cu telemea de capra « Zazuza's Gulaschsuppe. Mai mult decat o simpla supa.
  7. Pingback: Papa bun « Aphextwinz's Blog
  8. Nu am gasit reteta din pacate! Puteti posta linuk ul exact (am cautat pe culinar dar nu am gasit placinta de la utilizatorul byiu? Sau reteta va rog! Multumesc

  9. Nu inteleg, care reteta? Sunt mai multe retete de dobrogene aici, inclusiv cea de mai sus. Pe culinar nu mai stiu cine a pus-o dar se gaseste usor cu google daca vrei alta decat cele expuse care, e drept, nu-s la gramaj.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s