Tobă cu limbă de vită (varinta de bloc)

Nu e ca la ţara, desigur, dar de mult voiam să o fac. Puteam să caut o băşică, să încerc să îi dau o formă, dar până la urmă şi în comerţ se găsesc în tot felul de pungi, ce mai tura-vura, ideea e ca e bună şi merită făcută în casă, în loc de alte mezeluri.

Am folosit un ciolan de porc, nişte şorici, o limbă de vită (fiartă separat), sare, piper şi usturoi. Ciolanul l-am zăpăcit, opărit, pârlit, spălat, apoi l-am pus la fiert în zeamă în care a fiert limba de vită. Pe care (nu, nu am băut-o) am curăţat-o fierbinte de piele şi am lăsat-o acoperită să nu îşi schimbe culoarea. Pe dumneaei, că resturile au mers în pungă pentru câinii de la adăpost.

Am tăiat bucăţele limba, bucăţelele de ciolan şi şorici şi le-am îndesat în trei cutiuţe, zeama am scăzut-o să rămână numai cât să acopere carnea. Am lăsat-o să se răcorească, i-am pus sare, piper şi usturoi, apoi am strecurat-o peste carne.

S-a închegat super, dacă o puneam în pungă ar fi avut şi aspect mai peizan, dacă o puneam în băşică şi o presam, nu mai spun, dar nu cred că era mare diferenţă de gust.

O cutie am început-o, simplă aşa, cu muştar şi ceva sfeclă roşie. Ce dacă e la caserolă, aşa e la bloc.

Rezultat final: nici o carie.

Separat, ştiu, un nu hotărât mezelurilor, dar m-a „păcălit” sibianca din piaţă cu un cârnaţ tip „Jandarm”, am luat, ce era să fac, a zis că e făcut cum trebuie. Ce pot să spun, bun, mi-am amintit de Salamul de Sibiu de pe vremuri. Aici în poză e la un mic dejun întârziat, lângă iaurtul ăla nemaipomenit de la grecul din Domino şi un ou fiert, că nu mai folosisem de mult păhăruţele alea.

Mă iertaţi de aşa o vorbire seacă şi gri, e ca vremea de afară, inspiraţia vine pe aşa un timp şoriciu dacă eşti Bacovia, eu nu sunt, hard roc aleluia.

12 gânduri despre &8222;Tobă cu limbă de vită (varinta de bloc)&8221;

 1. Da, tot ala. Dar ai vazut si ce preturi are … acum nu ca zic (dar spun) merita din cand in cand 🙂 Acum a adus si cafele nu stiu de care si are o vitrina cu coniace de m-a imbolnavit de inima mea sa fac infarct cu ea. Una din sticlele de coniecel depasea 6 milioane (lei vechi). Numai pe aia o visez, mama ei 😀

 2. Acuma pe bune , nui mai sic asa ? Tot asa de Gustos si in orice Caz mai elegant.
  In Burti sau cum zici Tu , se renteazä numai dacä ai de Gind sä o parkezi un Timp. Altfel…..

  Tare bunä……

 3. Paida, sau daca esti la tara, tai porcul si „asa se face” dupa obicei, ceea ce aici nu e cazul. Maine sa nu uit sa iau si niste hrean ca azi am avut numai mustar cu hrean.

  Sa traiti.

 4. Si nici nu am degresat-o ca era sa o scad de tot (zeama) 😀

  Acum ma feresc sa mai deschid frigideru, mama lui.

 5. Da, le-am zarit deja, super, daca m-am dezvatat de cumparat pita le-am ratat, poate maine sa fac (varianta in toast ca mai am la congelator si eventual in tava de briose ca ed alea in ca nu am curaj).

  Iaca vezi, tu mi-ai dat de fapt idei noi 🙂

  Si nu mai spun cate cand am zis de „tava de briose” ca mai am de ucis niste aluat si niste spanac si …

  Sarumana eu de idei 😀

 6. ne-am tot chinuit sa descoperim si noi grecul e la domino, si nu am reusit.Poti sa ne spui si noua locatia? reprezentantul unui grup de bucatarasi 🙂 Multumesc si asteptam poze noi cu casi

 7. Mai, sper ca nu s-a inchis, e vis-a-vis de sibienii cu branza si afumaturi, vag in stanga. In incinta magazinului.

  I-am tras si poze magazinului, e numai cu chestii vrac si are coniecel de 6 milioane sticla, imposibil de ratat 😀

  Vin si poze dar pun langa ce am gatit si nu am gatit. Va foarte multamesc oricum de interes.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s