Grasu’

Spunea o veche cunostina de-a mea ca in viata numai trei verbe sunt importante, a vrea, a putea si a face. Nu stiu de unde a ajuns la concluzia asta, dar pentru ca am vrut si am putut azi sa stam acasa, ne-am facut pofta cu carnat de la sibieni.

Nu e vreo reteta, e un chef care mi-a venit din cauza mai multor chestii de pe net, unele mi-au facut chef, altele mi-au facut febra musculara la faciali datorita exprimarilor citite, pe urma mai dadui si pe blogul lui Jacob si imi venira chefuri teutone, unde mai pui ca intotdeauna e si Costachel de vina pe undeva ca el a fiert carnatul in vin. Vin, vina, tot aia.

Asadar iaca ce am pus pe masa, in tava si, ulterior via esofag in stomacuri.

Daca nu reiese din poza va descriu, e un carnat afumat, un cartof, un fir de praz, niste vin.

Am lasat carnatul ca atare, nu l-am scos din intestinul (caruia i se mai spune si maţ in vulg) dar l-am ciumpavit. Am taiat mai mare si cartoful, grobian asa, pusei si prazul prin zona, ceva iute sa mearga, niste sare si vin. Si am dat la cuptor, fara ulei, fara nimic, voiam sa se faca totul in putinul „gras” lasat de carnati.

Asadar am pus grasul sa lase grasime, mai exact. Si folie in cap si o sfecla langa, sa nu arda focul de pomana.

Dupa care am luat folia si am lasat sa se rumeneasca durduliul. Cam mult ce e drept, si cam betiv porcul, a baut tot vinul si el si cartoful

Si totul l-am servit mesenilor care vor, pot si fac, langa niste muraturi (ciuperci, ceapa, ce e pe acolo).

Desi un carnat un vin nu poate fi considerat mare reteta sau infaptuire gastronomica, eu cred ca e ceva ce merita vazut, la care trebuie poftit si, mai ales, care merge pe o vreme cainoasa ca asta alaturi de o bere, un şpriţ si o porti zdravana de voie buna cu prietenii.

A, da, ca de obicei, bucatarul portia mini, pai asa imi trebuie.

hard roc aleluia de la tinerete pan’ la batranete

5 gânduri despre &8222;Grasu’&8221;

  1. Eu zic cä Combinatia este super tare. Vinul dä Dulceatä si Aromä din Belsug . Pe lingä asta vine Cirnatul cu Nota super picantä si Legumele dau extra Lovitura cu Contributia lor.
    Creativitatea nu se mäsoarä in Complexitate zic eu , ci in Efect si Rezultat.
    Eu sint absolut convins cä nu a rämas nici o Firimiturä , numai Vasele murdare care sigur trebuie sä le spele tot äla care nu stie sä inventeze repede niste Termine ca si Restul:-)))))

    Salutäri

  2. tu ai o obsesie cu bricheta aia! altfel, si io statui azi acas, taman bine ca ninse un pic, m-a batut un mare vant rece cand am mers pana la posta, brrrrrr. m-am razbunat facand niste curcan la cuptor, sa mai incalzesc un pic si casa, si oasele 😀

  3. Nicu, inca la nimic, ea s-a copt, acum coc si eu idei sa vad cu ce ii dau la cap de data asta 😀

    Jacob, de multe ori mancarurile simple sunt cele mai bune, este? Mai discutam noi despre asta la sosul ala burro e oro din doua ingrediente. Nu spun ca DOAR ce e simplu e bun, dar cateodata …

    Vasele le spal imediat, am centura neagra la asta, numai daca nu „se spala singure” (ca ii mai apuca si pe altii vrednicia).

    Zazuzo, brichera e ideea lui Puiu de unitate ed masura, da? Eu doar am furat-o. Si eu am iesit in ploaie/lapovita ca m-am gandit ca s-a inmuiat oul pe care l-am gasit pe masina aruncat habar nu am de cine dar la ce te poti astepta pe soseaua Giurgiului. Ca urmare nema ciorbe, ca pe vremea asta toata lumea a bagat ciorbe la greu.

    Ia sa-ti vad curcanul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s