Chec aperitiv RRR

Am mai zis, nu e de la Rica Raducanu Rapid, e de la Recuperare, Reconditionare, Refolosire.

Vine o zi in viata oricarui om in care trebuie sa adune ramasite din frigider, mai ales cand ai casei lasa unul altuia cate o bucatica de ceva, poate vrea, sa nu fie nimeni nesimtit sa ia ultima bucatica. Si ma aleg cu frimituri din te miri ce.

O sa vedeti mezeluri in poza. Nu ca nu mai iau de pofta, cura de vulgaritate, dar acum am luat patru pachete diferite, voiam sa scriu un articol despre ce se gaseste de vanzare in strada, la ce pret, cum si de ce.

M-am razgandit (dupa ce cumparasem materialul) amintindu-mi ca trebuie sa vina impunerea si sa platim impozit pe PFA. Pai la cat fura statul ma iau de unii care vand trei felii de parizer? E absurd. Acum, daca nu apar pisicile, trebuie sa le consum, ca nu aruncam nimic.

Asa ca iaca ce am adunat: niste mezel (nici nu stiu exact ce e, sunca, parizer), cascaval si mozzarella care dadeau in culturi diverse (de mucegai, nu altele), niste Brie ascuns intr-un colt de hartie, legumele fierte de la supa anterioara, un rest de smantana grasa, albusurile (tot de la supa) si un ou in plus, ceapa verde si ceva ardei, doi cartofi, unul incoltea, unul era lovit de soarta.

Asadar dupa ce am adunat respectivele (normal ca puteti face checul asta sau ce mama lui e, cu altele, important e sa aveti liantii, ceva cascavaluri si oua, in rest se poate varia la infinit) am pus la inabusit in nitel ulei si zeama stoarsa din legumele din supa cartofii, ceapa si ardeii.

Separat am batut albusurile, ouale, sare, piper si smantana (si niste iaurt gras strecurat, dadui de el cand faceam ordine in frigider).

Am taiat totul cum mi-a venit cheful, nu va bateti capul daca e ceva ce se zdrobeste sau nu e egal, n-are nimic. Cascavalul oricum se topeste si leaga tot, impreuna cu ouale.

Numai cartofii caliti cu ceapa si ardei sa ii lasati sa se racoreasca nitel.

Se pune la copt (eu folosesc hartie de copt, daca nu aveti, vas tapetat cu ulei/unt si faina/pesmet/gris.

Dar precis aveti 😀

Se lasa la copt pana se rumeneste.

Eu am taiat-o calduta si mi-au inghetat literele de pe tricou pe balcon incercand sa trag doua poze tremurate, sectiunea era calduta cand am scos-o la aer si aproape inghetata dupa cinci minute.

Asa ca am revenit in bucatarie la pozitii de yoga, pilates, mirceabadisme, kum fu, sub bec.

Asa ca daca tot eram la ora de gimnastica artistica, am pozat si coltisorul cu bunatati (da, cam putine fructe, maine) unde se lasa cele de „ciuguleala” la indemana.

Si pentru ca am nevoie de loc pentru rasaduri am jumulit si ultimele frunze de busuioc. Desi al naibi renaste, nu a inflorit si ii tot dau frunze de te miri unde, ma rog, oficial asta e ultima recolta.

Editez ca am facut o poza si cu o sectiune rece, cica pe lumina sau ce naiba e asta de afara, hard roc aleluia.

2 gânduri despre &8222;Chec aperitiv RRR&8221;

  1. auzi, ca io sunt cu nasu in neshte carti aici, si mi-e si cam somn, deci faina nu e, e doar ou si cascaval & co, asa-i? ca mi-ai facut pofta si cred ca ar merge o runda si la mine maine de dimi, ca am frigideru plin de diverse chestii ramase in cantitati minuscule

  2. nexam faina. te orientezi si tu dupa poza (aia din tava mai ales) cam cat sa fie maglavaisul de ou cu smantana (iaurt, pana mea, ce mai ai pe acolo). e buna si calda dar nu se taie ca lumea. si de ciuguleala, mai ales la dintii mei in asteptare, e beton 😀

    mai am o saptamana jumatate si cica scap 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s