Tortelloni burro e oro

Reteta sosului este pe cat de simpla pe atat de gustoasa si e de la Silvia.

Contine efectiv doua ingrediente de baza, rosii tocate (eu am folosit conserva) si unt. Pastele sunt, fireste, de cumparat, tortelloni cu ricotta si spanac.

Ii dau cuvantul Silviei sa descrie reteta de sos burro e oro: Ne trebuie 250 g unt, ca nu degeaba Bologna se numeste La Dotta, la Rossa, la Grassa, in care se calesc 250 g rosii taiate cubulete, cu un praf de sare grunjoasa. Pe urma se baga piureiatoru (asta e licenta poetica a altcuiva, n.m.) vietii in functiune si se face o emulsie. Se poate pune si busuioc.

Nu am pus chiar 250g de unt ci ceva mai putin.

In rest am facut cum mi s-a spus, ca sunt ascultatoare. La final am pus pastele in sos si am mai tras doua clocote scurte si gata.

Credeti ca nu e mare branza, puah, unt si rosii. Incercati macar odata, sosul este demential, pacat ca nu l-am inventat noi dar iaca nici nu il mai incercasem pana acum, sper sa nu radeti de banalitate dar e prea bun ca sa nu il punem la colectie.

Se poate folosi si la alte chestii, nu numai la paste umplute.

Am dat iarasi iama in japonezarii, ce e drept sunt scumpe pastele (facute in Japonia, importate de italieni si distribuite aici, mi se pare logic) si de data asta am luat si Udon dar si de Soba, care contin faina de hrisca.

Cam atata pentru azi, lucrurile simple pana la urma sunt cele mai bune, hard roc aleluia.

6 gânduri despre &8222;Tortelloni burro e oro&8221;

  1. Sosul il cunosc si pot sä semnez cu grijä cä este demential.Cum crezi Tu cä se fabricä in Gastronomie bunätäti din alea de cazi jos ??Si ti le mai si declarä Fitness….
    Apropo asa Sos , unde ai gäsit in Italia in Restaurante sus marcate asa o Bunätate ? eu pariez cä nicäieri… Asa Mincare gäsesti numai in Domeniul privat…

  2. Am gasit mancaruri bune la localuri ascunse in te miri ce cotlon in Italia, asa zise rustice, nemaipomenite, cu produse de casa. Sigur ca nu ai sa gasesti in centre turistice unde e plin de japonezi si alte natii care dau o gramada de bani pe imitatii ieftine.

    Dar in localuri rustice si agroturisme se mananca fantastic.

    Iaca eu nu stiam sosul, am mai aflat ceva.

  3. Numai ce scapasem de un pitic de pe creier si am capatat altul!
    Sa se consemneze ca estimez ca ai pus 77 de grame de unt!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s