Saramura de pui cu dovlecei

Imi ramasese jumatate de piept de pui de la pastrama, imi facuse pofta puiu cu saramura, am comis-o.

Ideal e sa folositi bucati de pui cu piele, iese mai gustoasa dar nici varianta asta de regim nu e de lepadat. Asadar am adunat: usturoi, dovlecel, piept de pui, ardei gras (nu e musai dar da o savoare anume) si fulgi de ardei iute, ca proaspeti nu mai am.

Am facut o fiertura din ardeii iuti si sare. Cand s-a racorit putin am pus in ea si usturoiul zdrobit.

Le-am lasat in pace si am pus pe gratar dovleceii si ardeiul, ma rog, o felie, ca aveam cantitati mici.

Pieptul l-am pus la final, sa stau cu ochii pe el sa nu iasa iasca.

Le-am pus toate in saramura, ardeiul taiat, vorba lui al batrn, tos, le-am lasat sa zaca pana am pus de mamaliga.

Repet, e mai buna cu bucati cu piele fripta spre ars dar varianta asta are avantajul de a putea fi mancata la orice temperatura, e buna si de la frigider. Nu a prins sa vada cum arata ustensila, zic doar ca idee.

E, dupa ce am facut poza, iute sa dau la masa treaba asta cand am zis, ce mama zmeilor, fara masca, de fapt portia care a ajuns sa fie balotata asa arata, ca doar nu era sa las bunatate de dovlecei sa se piarda.

Si sosul face toti banii.

Sos de saramura mi-a mai ramas si l-am congelat, o sa pun niste peste sa inoate in el sa vad ce zice, ii place sau ba. hard roc aleluia.

9 gânduri despre &8222;Saramura de pui cu dovlecei&8221;

  1. la masa nu posa te invit ca ie cam de rejim plus ca juma de piept impartit la trei revin cateva grame per capita, asa ca nu mai e. da reteta ii buna si, repet, mai misto cu carne cu piele.

  2. Vai de capul meu ce pofta mi-ai facut de saramura, din orice nu conteaza, saramura sa fie. Si pe langa asta m-a prins si o foame si sunt inca la munca, nu e legal sa postezi asa poze pe blog cand altora le e foame :))

  3. Uite, omoara-ma, injura-ma ca la usa cortului, suport orice. Dar sa stii ca desi am vazut multe retete, eu n-am gustat inca asa ceva. Se pune ca scuza ca, desi fac, saramura de peste nu mananc? Tot ce am incercat de la tine a fost bun, asa ca nu pot da rateu, nu?

  4. E foarte bun, poti face fara dovlecei, eu am amestecat doua retete care imi plac. Si cu bucati intregi de pui, iar de usturoiata si ardeiata lamane totul la latitudinea ta. Mie mi se pare super si cu pieptu e chiar de regim-regim.

  5. Pingback: Papricas cu pui, masline si galusti – fata adevarata a retetei « Aphextwinz's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s