Pastrama de pui

Nu am stiut cum sa ii zic, i-as fi zis gravpui ca ideea e de la celebrul gravlax pe care l-am tot facut si a iesit mereu excelent.

Am modificat nitel condimentele si am zis sa continui campania de care vorbeam pe blogul lui Costachel cu mezeluri de casa.

Acum sa vedem daca iese, eu cred ca da.

Ingrediente: piept de pui (daca aveti de rata, gasca, orice oratanie de curte e si mai bine), cantitati egale de sare grunjoasa si zahar, cimbru si boia.

Se amesteca sarea, zaharul si mirodeniile.

Se imbraca bine carnea in treaba de mai sus, sa fie complet acoperita.

Se infofoleste totul bine in folie alimentara si se lasa la frigider.

Ce va iesi, vedem peste trei-patru zile. Daca va e foame pana atunci, luati un platou de prostioare pescaresti combinate dupa cheful de aseara.

In asteptarea „mezelului” hard roc aleluia.

5 gânduri despre &8222;Pastrama de pui&8221;

  1. deci puiul nefiert, nenimica, intreb eu ca nula si neavenita… somonul ala – acolo nu dau okii peste cap si nu-mi zbarlesc parul in cap la ideea de crud, mvaaaaaaaai – merita toate aplauzele si tot efortul! arata superb si daca zici ca e si mai bun decat ala de cumparat (ceea ce de altfel cred), merita si sa dansezi prin fata frigiderului fo trei zile 😀

  2. Da, crud crud. Cu somon am facut numai cand am gasit pescuit, nu de acvacultura ca nu imi place gras.

    Am mai facut si cu carne de vita da mi-a parut sarata, au alte grade ed absorbtie carnurile, sa vaz ce zice puiu.

    Ca si daca nu iese cum trebuie, ca e cam subtirica bucata, il bag intr-o mancare, ceva. Dar eu cred ca iese si mai repede de trei patru zile, o sa il verific.

  3. Pingback: Saramura de pui cu dovlecei « Aphextwinz's Blog
  4. O sa fie un fel de pastrama crud-uscata… Sunt tare curioasa daca merge cu pieptul de pui. Eu am doi piepti maricei de la o oratanie de curte si voiam sa-i fac afumati si cu alte mirodenii decat ce-am incercat pana acu’. Dar, m-ai facut sa astept si eu pe langa tine, sa vad cum este pastrama asta. Fiului meu ii plac preparatele astea crud-uscate si as vrea sa-i fac o surpriza.

  5. Si eu astept, maine sa vedem ce zice, o interoghez. Ti-am zis, la pastrama de vita singura chestie a fost ca a tras prea multa sare dar a fost excelenta la gust

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s