Buna seara prieteni!

Avui in ospetie prieteni dragi, la o clatita. Ma gandii ca poate vin cu foame, poate nu, asa ca am facut doua gingiumingiu, una calda, una rece (uitand complet ca nu toata lumea agreeaza fructele de mare, nu e bai, mai mult pentru ceilalti).

Mai intai pe scurt despre clatite. Am inaugurat spray-ul pentru ulei primit de la memetu, zis si animaloo. Care are doua bube. Obiectul, nu donatorul, ca ala are multe. Nu fasaie daca nu il umpli, ca nu se amorseaza, zici ca e pompa de la diesel. Cu apa sau lichide subtiri spriteaza bine, cu ulei da jeturi. Dar a mers in cele din urma.

Despre clatite nu am multe de povestit, clasice, din oua, faina, un praf de sare, bere, lapte si putin ulei am facut aluatul.

Dupa care urmeaza atelierele harniciei, caci le fac subtiiiri subtiri. Si intotdeauna ultima clatita iese dantelata.

Pe astea le-a umplut care cu ce a vrut, hai sa vedem ce am comis ca aperitiv din ce am gasit in batatura. Mai intai pastrama pe mamaliga, in sos.

Pastrama cu nitica apa am dat-o la cuptor direct de la congelator (era taiata fasii). Apoi cand am imprastiat-o prin tava sa se prajeasca am pus deasupra crevetii sa se abureasca, astfel aperitivul unu l-a intalnit pe al doilea, deci nu bagati in seama.

Am scos carnea, am pus vin si am lasat sa scada putin sosul format. Am infipt pastrama in mamaliga (cine-a-nfipt laleaua-n branza) si am lasat in sos pana la sosirea lumii.

Pe urma clar, cand a fost de pus pe masa treaba am dat foc mare la cuptor si in doua minute au fost gata. Mamaliga a baut tot sosul.

Pentru aperitivul rece am facut niste tartine (info de uz general: astea pe care se pune ceva sunt tartine, alea intre doua felii de paine/chifla/blabla se cheama sandwich-uri, multumesc pentru atentie). Cu broccoli si creveti.

Am taiat marunt niste broccoli fiert pe aburi, l-am amestecat cu usturoi zdrobit, maioneza dntr-un ou, nitica smantana si sare.

Am prajit felii de bagheta cu masline si apoi am pus salata de broccoli si crevetii doar fierti in abur si curatati.

Salata de broccoli mi s-a parut mai buna decat aceeasi varianta, sa ii zicem clasica, facuta cu conopida, parerea mea.

Ce a urmat nu mai conteaza, coniecel, berica, dupa un avans considerabil am pierdut la ultimul joc, nu e frumos, io ii hranesc si ei ma bate.

hard roc aleluia

4 gânduri despre &8222;Buna seara prieteni!&8221;

  1. Doamne BD ce bunataturi ai tu acolo! Te admir pentru faptul ca aproape zilnic ai retete delicioase cu creveti. Oricum toate retetele arata apetisant. Da-mi voie sa visez la crevetii tai. 🙂

  2. Pai dintr-o punga din aia fac de nu stiu cate ori, doi, maxim trei creveti de mesean, ce-s de capul lor? 🙂

    Oricum combinatia de broccoli cu creveti indiferent cu ce adaosuri cred ca e pe lista de „am chef in fiecare zi” momentan.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s