Tarta cu şilvoiţă

Sau cum ar zice unii crostata. Cu magiun.

E plin netul de aluat de tarte, eu cu aluatul nu suntem prieteni asa ca va spun cum fac eu. Amestec un pachet de unt cu doua oua si nitica sare si, aici o sa ma cafteasca necko, dar pun faina cat cuprinde 😀

Si ametesc totul pana iese aluatul omogen, de nu mai deosebesti guguloi de unt pe acolo.

Imbrac vasul in care urmeaza sa fac tarta apasand cu degetele asa, pana se intoleste bine tot, apoi fac si niste sireturi din alea de pus pe deasupra. Si ca sa nu fac mizerie, sa presar faina sau mai stiu eu ce, pun aluatul intre doua foi de copt cand il intind.

Gratarele le-am taiat cu dracia aia de cartofi sau cascaval sau ce se mai taie cu ea.

Am pus magiunul in tarte, am trantit gratarul deasupra, gata.

La cuptor am lasat pana s-a colorat aluatul.

Excelenta şilvoiţa, acrisoara, ca magiunul ala de se gasea pe vremuri la alimentara, multumesc pe aceasta cale lui jiji pentru ş,ţ si ă, lui Pacha pentru magiun si lui necko daca nu m-a injurat pentru faina cat cuprinde.

hard roc aleluia

31 de gânduri despre &8222;Tarta cu şilvoiţă&8221;

  1. Noa, ca am trait s-o vad si pe asta!Tu cu sucitorul in mana sa intinzi aluatul asa frumos, ai facut si ‘gratarele”…Ptiu sa nu-ti fie cu deochi!!!!!!

  2. am facut cand eram mica eclere. si acum imi e mila de cainii si pisicile care le-au luat dupa ceafa plus ca i-am spart arcada lu var’miu cu un ecler. ceea ce n-a fost rau ca in generala am facut o rulada cu care am batut-o pe colega de banca.

  3. Acum fara misto, chiar daca esti incepatoare in ale framantatului , aluatul de tarta ti-a iesit impecabil, nu se vad ditamai bucatoaiele de unt in el…si nu arata de parca ar fi mestecat…Serios!! Eu inca astept niste eclere din partea-ti dar fara sa-mi sparg arcada cu ele!

  4. Fiind sub influiența știrilor de la ora ținți, îți spun că guguloiul de aluat arată ca o căpățână cu limba umflată. Și un oki umflat. Și cred că ie căpățână de kinez. Unde e restul de kinez? Un’e ie valiza?

  5. mie mi se paru ca seamana cu un cap de pui de donozaur scos din glaciatiune sau de cainele ala de pazea infernul, cum ii zicea, cerber ala.

  6. Dobos teszta, ca ie cu foi si vad ca te stii la intins de foi, ai talent! Si poti sa pui si niste slibovitza in preajma, ca sa prinda musafirii curaj. 😀

  7. Si poti sa-l bagi la concurs de ciulinar, noi te votam sa castigi ceainicu’ de-un melion. Asta ca sa muara tante Geta care posteaza cizc’cheic cu poza finala din ceruri, ca din bucataria ei nu cred ca ie. Of, cat de invidiuassa sunt.

  8. =))=))=))

    Nu sunteti nici una cu tziglele pe casa, m-am convins. Eu am alta problema, visai ca m-a pus Pierce Brosnan sa fac gnocchi cu ceapa. Da’ io nu facui in viata mea d’aia, ce ma fac amu?

  9. Te faci ca citesti in caetul cu retete in ungureste si pui de-o prajitura, fie ea si in forma de ciapa. Low carb, ca sa manca si gura la Sandi cu ciai.

  10. da nu pot ca cica faina alba dauneaza glav, face nujce la matze, doape, dastea, asa am auzit io. si ca aia care manca paine alba moare iei precis, aia care nu manca traiesc precum matusalem, asa sa stii.

    maine poimaine ma puneti sa ii fac si ceai lu sandi.

    sa-mi trag nervu’, am primit un set de ceai demential, sa stii ca ii fac lu sandi ceai =))

  11. Biensur ca vrem sa vedem setul de-mential de ciai, io astept cu macsima incordare. Si apoi ajtept si sa te decizi si pe una buna prejitura. Nu ne dezamagi, noi avem macsima incredere in tine, stam cu degetul pregatit pe butonul de vot.

  12. Gata ciaiu, prajitura cucu mucu, aia mi-ar mai lipsi acu’. Da am pastai de vanilie, poate fac o inovatie, mai stii, stai sa se lase gerul ca acu’ gainile oua ouale gata congelate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s