Mancare rece – ultima frontiera

De data asta am facut varianta Mirelei, de aici, de pe Culinar. Fireste, pana la un moment dat.

Conform indicatiilor am prajit ceapa la foc mic pana s-a ingalbenit, apoi am adaugat limba fiarta pe jumatate. Dupa care am inceput sa adaug vinul. In mancare o sticla, separat, pe esofag, din alta. Cate putin.

Am dat la cuptor pana a ramas fara zeama, dupa ce am adaugat maslinele, foaie de dafin si boabe de piper.

Am degustat. Si e exceptionala, dar … am simtit totusi nevoia de ceva acid iar ai mei au zis ca „unde e sosul”. Asa ca dupa ce am halit o portie ca in Bucovina, am deturnat spre moldova, am pus rosii si putina supa degresata de la carne. Si am potrivit si o mamaliga alaturi.

Este super varianta fara rosii dar nu mi se pare ca merge bine cu limba sau carne grea, nu stiu, sper sa nu se supere bucovinenii (desi pe pariu ca ei sunt in stare sa adauge si niste smantana, extra :D) asa ca va urez hard roc aleluia.

5 gânduri despre &8222;Mancare rece – ultima frontiera&8221;

  1. So facut tare, tare noapte asa ca ma duc la culcare ca nu mai am putere si memorie la citit 🙂 Urmatoarea ocazie de timp liber o dedic cititului ca io vreau sa fiu musai la zi! Motivul?…Neeee, motivele!!!
    Vad numai bunatati, azi le-am mancat doar cu ochii, dar bere am avut langa mine 🙂 M-am intristat de pierderea lui Napoleon 😦 . Dar, am vazut multe animale :). Pui muzica care imi place si mie… ok la mine mai „plaur-flaur”, iti place Tim Burton hi,hi. Am vazut o tzara din muntii unde mi-am petrecut vacantele :)), cunosti virsli !!!
    Iar comentariile lui Hapy, Hepi, Epi sant de milioane! Esti cu picioarele bine infipte in, pe pamant!
    Na, acu si ceva „negativ”….fumeeeziiii, io m-am lasat demult, o fost doar un noroc ca, de fumat am fumat cu placere 🙂

    Noapte buna

  2. esti tare. asa fac si eu cu blogurile, nu ma las cand gasesc unul haios pana nu il termin, salvez unde am ramas si ii dau mai departe cum prind timp. din pacate mai multe din blogosfera mondiala si foarte putine de la noi.

    si gogutza a murit subit (nu prea se pricep veterinarii la pasari si in plus perushii au niste ciudatenii de boli).

    cica si eu trebuie sa ma las de fumat, sa vedem, momentan nu pot si nu vreau, imi place sa fumez numai ca sa ma pish contra vantului.

  3. Hallo,
    multam tare pt raspuns! 🙂 Pt perushi, mai ales albastri am o feblete, ca am avut si eu 🙂
    Mai am neste comentarii la ceva postari cu pesti, vad eu cum gasesc timp. Nu ca sa critic, doamnie feri, dar daca tot se scrie de ei, sa-i invatam corect 🙂
    Intreb a proasta, dar de o vreme imi lipseste Hapy, Hepi, Epi din gasca comentatorilor 😦

  4. Pingback: Pui picant cu bere si ceapa | Aphex

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s