Ciulama de ciuperci cu praz

Ideea mi-a venit pentru ca voiam sa pun mai putina faina in compozitie, atata tot.

Adunam de pe unde putem urmatoarele: praz, ciuperci, faina, lapte, unt si ulei. Sigur ca puteti pune si gorgonzola, parmezan, smantana, ramane la latitudinea fiecaruia. Latitudinea mea fiind sudica pe planeta bukale, am ales sa o fac simpla.

Prazul se pune la fiert in nu foarte multa apa, ciupercile la inabusit in unt amestecat cu ulei.

Prazul cu apa in care a fiert se transforma intr-o supa-crema, peste ciupercile scazute se adauga faina.

Se lasa sa se harjoneasca ciupercile cu faina, eu nu prajesc, numai asa, de impresie le ametesc nitel, apoi se subtiaza cu cate un polonic de supa-crema de praz. Cand terminam cu supa punem lapte si lasam sa fiarba impreuna totul pana ajunge ciulamaua la consistenta dorita si poftita.

Cat timp se petreceau cele de mai sus am pus si de mamaliga. Iar piper am pus proaspat rasnit numai in farfurie.

Imi place mai mult asa, se mai poate ingrosa si cu supa-crema de cartof sau cu amidon, mai merge pus si putin usturoi sau marar, treaba domniilor voastre, eu zic doar atata: hard roc aleluia.

2 gânduri despre &8222;Ciulama de ciuperci cu praz&8221;

  1. Pingback: Ciuperci « Aphextwinz's Blog
  2. Pingback: Ciulama de pui cu ciuperci « Aphextwinz's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s