Un’, doi, trei, patru, vita si bicarbonatu’

Pe un forumel, un domn, pitbul dupa porecla aleasa de dansul acolo, a scris o metoda de fragezire a carnii de vita, auzita de la un bucatar/local chinez/esc. Asa ca am testat.

Intai m-am aprovizionat cu o bucatica de carne. Si daca tot veni vorba, preturile sunt, la bulgaroaica, urmatoarele: 27 vrabioara, antricot, d’astea, 70 muschiuletul. Si ce nu inteleg eu, 35 de lei soriciul de porc. Pai ala nu e subprodus? Ma rog.

Oricum, bucatica asta am luat-o eu.

Am pus pe bucatelele taiate iulian ceva bicarbonat. Cat sa le imbrace, nu in exces. Si am lasat la frigider cam doua ore. Pitbul a lasat peste noapte, initial am crezut ca nu a iesit experimentul.

Ca sa le gatesc cumva am ales un soi de plita incinsa la wok infierbantat cu ceapa si ardei. Pe care le-am calit. Ceapa si ardeiul, in ulei de arahide, voi treaba voastra.

Am pus si carnita si am amestecat cam un minut, doua, apoi am pus pe deasupra un amestec din sos de soia, sos de stridie, ulei de susan si vin alb.

Am stins focul si am pus un capac la intamplare, sa imit ideea de plita incinsa.
Vedeti ca stropeste.

Da, se fragezeste si dupa doua ore. Nu se topeste ca inghetata din bancul ala, posibil sa trebuiasca lasata peste noapte, cum zicea pitbul, dar am verificat si diferentele, o sa vedeti mai incolo. Noi am mancat cu niste taitei din aia pentru Udon ca ramane sos si merg de rup.

Ca sa verific daca e diferenta intre vaca bicarbonata si cea ne, nu era sa incing un ditamai gratarul degeaba asa ca am facut si o ceafa de porc (lasata si ea doua ore in amestec de sos de soia, de stridie, vin alb).

In poza din dreapta sus, bucatica de test (nemarinata, nebicarbonata, natur).

E simplu, bucatica aia mica-mica fara nici un tratament pralabil si, fireste, fara maturrare, ca v-ati prins dupa culoare ca era proaspata carnea, talpa. E in punga cateilor.

In schimb porcul, in nesimtirea lui, o bunatate, dupa doua ore de marinat, super.

De incheiere, cand mancam noi vacuta bicarbonata (seamana, cum ziceam, leit cu aia ep plita incinsa de la chinezesc), mi-am amintit ca am uitat sa va arat controversatul bradulet bradut dragut, creste, e plin de muguri si si-a luat-o in cap, iaca.

hard roc aleluia repede, ca merge wordpressu ca economia, asa ca alineeee, conform tricoului din spatele bradului, daca ai chef sa pui vreo melodie, baga.

9 gânduri despre &8222;Un’, doi, trei, patru, vita si bicarbonatu’&8221;

  1. uite asta e o tehnica pe care trebuie s-o incerc cat suntem in RO. in Austria nu e nevoie, carnea de vita acolo e moale, fierbe frumos. dar aici e o loterie mereu…

  2. Pai nu numai acolo, in majoritatea tarilor europene, iaca nu ma gandii ca e un articol care se adreseaza strict romanilor din patrie si nu „tradatorilor de nam si tara” :)))))

  3. pai daca astia in RO ne-au dat carne tare de vita :D… pe vremurile cand am plecat io nu ajunsese stiinta la faza asta cu bicarbonatu’:D

  4. pe mine ma amuza la cate chestii e bun bicarbonatul asta, albeste dintii, pus in litiera pisicii indeparteaza mirosul, linisteste la stomac, se pune in prajituri, in masina de spalat la fiecare spalare, nici nu mai stiu.

  5. Buna,

    Poate parea o intrebare stupida, dar dupa cele 2h ai spalat carnea de urmele de bicarbonat? 😀

    Merci!

  6. Nu e stupida ca si eu am intrebat si mi s-a spus ca nu trebuie spalata, deci nu. Dar nu a fost mult bicarbonat oricum.

  7. Merci mult de raspuns. Am pus carnea cu bicarbonat la frigider acum vreo 4h si am asteptat intre timp raspunsul ca nu ma incumetam sa o gatesc fara sa stiu raspunsul :))

  8. pitbul a lasat-o peste noapte, carnea eu am lasat-o doua ore, nu s-a fragezit foarte tare, iti tin pumnii 🙂

  9. Pai cred ca o sa fie in regula.. am avut o bucata mai mare din care fac azi ostropel si o sa stea la fiert.. iar maine seara fac varianta ta de plita incinsa. Sigur se fragezeste pana maine seara, chiar si daca a murit de batranete vaca :))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s