Qian Bao – mentiuni suplimentare

Am mai scris despre Qian Bao recent si nu s-a intamplat nimic deosebit fata de ce e deja acolo, doar ca am fost mai multi si am incercat cateva chestii noi (pentru noi, noi, nu noi pentru ei). Pozele tot printre infulecaturi dar se intelege, cred.

Creveti in cuib de cartofi. Bai foarte buni si interesanti, nu bag mana in foc ca nu sunt semipreparati, prea arata toti identic, dar te pui cu chinezul?

Vinete umplute cu carne tocata. Delicioase, nitel uleioase (asta e de bine), altfel decat mancasem la carcuma de pe Vasile Lascar. In poza le pusesem pe pui cu alune.

Si in zare, dupa plita incinsa, telina cu alune caju, eu nu sunt mare fan dar restul au zis ca e nemaipomenita, ii credem.

Rezumat, sper sa nu uit ceva: coltunasi si pachetele (cate zece bucati la portie), creveti in cuib de cartofi, pui cu alune, telina cu caju, porc dulce-acrisor, vita la plita incinsa, vinete umplute cu carne tocata, portiile sunt mari, ne-am cam imbuibat ce e drept, beri (naiba numara berile), doua randuri de jack, JB si vinars de jidvei, sucuri, 330 de lei.

Minusul serii, nu era nici un fel de muzica nici macar in surdina, in rest totul in regula, cum am mai scris.

12 gânduri despre &8222;Qian Bao – mentiuni suplimentare&8221;

  1. Crevetii aia in cuib de cartofi arata deosebit si e prima data cand aud. O fi o specialitate a lor si… da… pot fi facuti in prealabil (la meticulozitatea lor, nu-i de mirare!)si pusi la congelator. Prajiti reci, raman foarte bine formati, am incercat eu niste rosti facut asa, pentru rontait. Va trebui sa testez singura aceste preparate, dar cand s-o mai incalzi, ca din Dr. Taberei pana la Baba Novac, fie si pentru delicii made in China, mi se pare putin exagerat. Dar pofta imi facusi, asa ca voi incerca niste vinete ca cele facute de Andreea (Chinesefood), pana ajung la Qjang Bao.

  2. Eu am facut imbracati in taitei, ies super. Mie imi spui, aveam de mult niste prieteni in Dr Taberei, mama nene pai cand era de mers acolo la carciumarit sau la bairame nu stiam cum sa ma dau lovita mai grav, zici ca suntem in orase diferite. Si pe atunci nu era circulatia in halul in care e acum.

    Eu m-am dus cu metroul la chinezi, ajung mai repede decat cu masina, basca nu imi trebuie loc de parcare la balamucul de la Dristor.

    La voi cand fac metrou? 🙂

  3. eu nu ma bag la mancare. voiam doar sa zic ca eu as prefera mai degraba fara muzica decat muzica prea tare. ca pe unde am fost eu muzica era mereu nitel prea tare pentru a permite o conversatie normala.
    am citit odata, intr-o carte, o descriere super misto a muzicii dintr-un local: „orchestra canta suficient de judicios incat sa faca arta muzicala probabila si arta conversatiei posibila”. citat aproximativ. la nunti/petreceri/cumetrii, cel putin, arta conversatiei este imposibila. 🙂
    o intrebare cretina, ca oricum n-o sa ajung eu prea curand p-acolo sau in orice local. care e temperatura ambianta? nu ies prea des in carciumi, dar in cele putine dati cand am iesit (carciuma, cafea, local de orice moda) e frig. mie mi-e frig/rece si se pare ca nu-s singura. si nu-s imbracata in maieut cu bretelute in miezu’ iernii. dar macar in camasa cu vestuta sau o bluza de bumbac cu maneca lunga sau puloveras subtire sa pot sta si eu lejer ca oama (ca nu ma duc la ski) si sa-mi tihneasca imbucatura/capucino/ce bag eu la raft, ca intra cu noduri din cauza muschilor nitel intepeniti. (cand mi-e rece, muschii mei, cam toti, se incodeaza si tot ce intra, intra cu noduri).
    din cauza de distanta nu ma duc eu in vizita la fratelo, nici cu metroul. eu pe grivita, el in fundu’ berceniului. in vichend fac si o ora juma. cu tot cu metrou.

  4. cred ca am auzit si eu aia cu muzica, dar nu mai stiu unde.

    iaca acum daca tot ai pomenit, eu is rea de cald si am fost cu cineva invers. pot spune ca a fost temperatura perfecta unde am stat noi, adica nici ea nu a stat cu cojocul nici eu in chiloti. daca nu ma intrebai nu imi dadeam seama. posibil mai spre usa sa fie curent sau langa calorifer prea cald, dar in timpul saptamanii si la ora la care am fost noi am avut de unde alege locul.

  5. Cel mai si cel mai bun la Qian Bao mi se pare pestele pe plita incinsa – neaparat de incercat! Noi mergem acolo doar pentru asta, desi toate felurile sunt foarte bune si locul mi se pare o optiune grozava pt o seara la chinezi! Doar ca mi se pare ca au cam marit preturile in ultimul timp…

  6. Da, par mai sarite asa, acum depinde ce iei. Faza e ca in general ori iau carnuri si legume diferite ori merg pe meniu in ideea de peste, nu ma omor sa le amestec. Si sa iei numai feluri de peste, neicusorule, cam rupe la buzunar.

  7. Asta categoric! Noi luam de obicei un fel cu pui, unul cu porc, pestele asta incins pe plita si inca un fel vegetarian (pentru 4 persoane). Si niste pachetele in deschidere :p

  8. Musai, dar musai, obligatoriu, must be, neaparat, ‘cearca odata coltunasii. Vin mai tarziu nitel dar sunt bestiali.

    Retinut pontul cu pestele, bagat la bibilica.

  9. Bai a luat-o razna wordpressu’ imi opreste in spam pana si pe mataluta. Portia ta e prin colon sau deja in drum spre mare, pe Dambovita 😀 Da’ stai ca iti facui acusica alta.

  10. e de la ei, pi cuvant, azi am avut emotii pana am pus trei poze, nu stiu ce are, cred ca ma mut pe spot ala sau cum ii zice ca nu ma figuri face asta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s