La crevetele crocant

Treaba sta asa, aveam chef de combinatia clasic italiana, creveti, dovlecei. Intre timp s-a schimbat si cheful si ingredientele.

Asezati-va confortabil, mie combinatia mi-a luat mai putin de cinci minute, dupa ce am ales culoarea zilei: verde (nu, nu particip la concurs).

Asadar am folosit creveti, praz, usturoi, ardei. Pentru arome, si soia si sos de peste (le scosesem pe amandoua pe masa, am zis aia e, pun si, si, normal trebuie numai unul din ele), green curry, sos de stridie, ulei de susan.

Ce nu e in poza: taitei de orez din aia fini, vin alb sec.

Intai am ciopartit legumele si am facut sosul din condimente si vin. Pe urma am pregatit castronelele sa fac macar o poza de final, pe fuga si nearanjata, clar ca daca se raceste te mictionezi pe ea de treaba.

De aici, pac pac, la foc mare legumele verzi, in ulei de arahide (si usturoiul), apoi puse odata toate celelalte, crevetii, taiteii, sosul (daca mai e nevoie sa bea taiteii mai puneti nitica apa, dar putin cate putin.

Jang, azvarlim, amestecam toate alea. Atentie ca stropeste. La final de tot se pune si nitel ulei de susan.

Am aruncat in boluri, am fugit pe balcon sa trantesc o poza, am pus si cateva alune pe langa, toate au ramas „la molar” oricum si sa stau sa se sleiasca la cum mirosea de bine? Ntz.

Ca idee, e mai mult o metoda, ca se poate jongla cu ingredientele (in loc de creveti alta carne, alte legume, chiar si alt amestec de sosuri). Am blamat taiteii aia subtiri ca se faceau praf facuti conform indicatiilor de pe ambalaj insa facuti asa, pusi la final si cu ceva zeama sa traga, sunt super. hard roc aleluia.

5 gânduri despre &8222;La crevetele crocant&8221;

  1. Pingback: Taglerini cu dovlecei si creveti | Aphextwinz's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s