Supa-crema „4” (si alte gingiumingiu)

Stiu, patru am avut si la scoala. Nu am avut alta idee de nume, e vorba de faptul ca am folosit doar patru ingrediente de baza.

Adica, broccoli, cartof, telina, ceapa. Toate curatate si dumicate le-am pus la fiert la aburi (in cosul oalei sub presiune). De cand fluiera, cam in zece minute sunt toate gata.

Bonus, in apa de dedesubt (care e cea care da si gust bun supei) am pus piper szechuan, piper rosu si o bucatica dintr-o steluta de anason.

Am strecurat apa de sub legume, am mixat totul. De garnisit, puneti ce vreti, mie mi s-a parut excelent de stropit cu niste boia iute „topita” in putin ulei de masline (ideea e de la turci dar ei puneau unt).

Supa ramasa am pus-o peste uleiul cu boia ramas, se separa haios. Dupa parerea mea e excelenta calduta. Loki, am intrat pe teritoriul matale? Mai am.

Vorbea la un moment dat cu uid de pestalai si aveline. V-am aratat nu mai stiu cand ca am luat o conserva cu ton bucati mari. Iaca asa cum imi placu sa o combin:

peste uleiul ramas in conserva am stors zeama de lamaie, am pus sare, piper si patrunjel si am zbuciumat borcanul (inchis, da?); treaba asta pusa pe peste si, bonus, aveline de maioneza (motzuri, na), plus niscai pita fripta, nu e reteta, dar e bun.

Din seria, asa da, asa nu, la prima categorie niste trufe excelente, erau in oferta la 9 lei.

La polul opus, iata ce contine produsul caruia i se face reclama pentru copii.

La gust (pentru trei firfirei il luai sa ii fac „reclama”) e precum carnea aia in suc propriu de o luam pe vremuri pe munte. Pe astea de ce nu o scrie ca dauneaza grav sanatatii? hard roc aleluia.

10 gânduri despre &8222;Supa-crema „4” (si alte gingiumingiu)&8221;

  1. Multä Lumne ii zice la Supa asa Cappuccino de Legume ( schmecheros nu ?? ) si o cunsoc. Este super tare…
    Dressingul täu de Ton este incä Träznet……

  2. @Zazu – da’, da trufele cu cuintreau …
    @gurmand, mama ei de jucarie ca daca as fi stiut acum aveam o supa de renume mondial nu una ca notele mele la matematica, am retinut.
    @loki, nu ai rezon, daca le faci practic nu ai decat sa arunci in oala chestii si pe urma sa le gaci praf, gusturile le nimeresti, fireste, ca nu o sa pui ce iti cade la polonic.

    rhs+guvi = love 😀

  3. Hihihi… Mergeai la munte? Si eu merg! Si tu sa mai mergi! Dar fara conservele alea.
    Vad ca suntem vecine, si eu stau la Obor. 🙂
    M-am apucat sa caut reteta ta de loboda pe care am incercat-o anul trecut si tare greu dau de ea… Ar trebui un camp de search pe aici…

  4. E camp de search in dreapta, dar nu stiu ce are wordpressul, il apuca bazdacii cateodata.

    o sa mai optimizam, nu e graba.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s