Mancare rece (varianta bucovineano-salajeana si fara carne)

Din vorba in vorba cu Mirela pe Culinar am mai aflat de o varianta a mancarii adusa de pe plaiuri moldave. E, nu facui nici ca ea, nici ca altii, facui varianta cu praz.

Si nu oricum, super simplificata, motiv pentru care am folosit un vas ceramic (amu’ cica is la moda, cocote, asa ceva le zice).

Ingrediente: praz (am gasit romanesc), ulei (am pus de samburi de struguri, puneti ce vreti, de masline eu as spune ca mai bine nu), masline (kalamata), vin alb sec (nu ii mai dau numele ca nu mi-a dat macar o naveta cadou). In rest sare, boabe de piper, foaie de dafin.

E si varianta simplificata e asa: punem in vas ulei, prazul tocat, condimentele, vin pana aproape peste praz.

Am dat la cuptor la foc mic, am amestecat din cand in cand, cand s-a inmuiat nitel prazul am pus si maslinele. Si am lasat sa sfaraie si sa se lipeasca nitel, pe verificate. Pentru puristi: vasele alea se si spala, asa is cocotele, trec prin greu dar ies cu fata curata dupa niste detergent de calitate.

Nu pot da note, mi-a placut mult si varianta cu ceapa, rosii si carne si asta vegetariana, ambele la fel de mult. Raman pe lista de „trebuie facute musai din cand in cand”.

A, da, feliile de lamaie trebuie puse pe acolo si la varianta B.

hard roc aleluia

3 gânduri despre &8222;Mancare rece (varianta bucovineano-salajeana si fara carne)&8221;

  1. Pingback: Idei de retete de post « Aphextwinz's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s