Ca la mama, partea cealalta

Si iaca si partea a doua din sezonul: sambata se gateste ca la popota.

Intai si intai vreau sa va zic numai ca afumatura, mai exact coastele, de la bulgaroaica, is extraordinar de bune. Nu au amareala aia de conservant, nu stiu unde sunt produse, sigur nu acolo, dar sunt singurele foarte bune pe care le-am gasit momentan in zona, 18 lei kila.

E, cat olariada e e rol, fasolea fierbe singurica dupa modelul de care v-am mai zis (pus bicarbonat si schimbat doua ape care ies pline de spume verzi), am pus costitele cu nitica apa la inabusit. Si cu legume. Ardei, ceapa, morcov.

Fasolea a fost excelenta, nu i-a trebuit kukta. Asa ca dupa ce au fiert separat se imprietenesc cele doua oale (si cu zeama de la fasole). In plus am mai pus sare, piper, iutzica, cimbru si rosii pasate. Si am dat la cuptor la foc iute sa se rumeneasca.

Stiu ca nici asta nu e mare reteta, pacat ca e buna. Daca ar fi aici Costachel v-ar spune si ce vin merge, eu nu stiu decat ca a mers cu un sprit lejer si un coniecel dupa.

Chiestiile simple, cele mai placute. Si daca tot a fost un fir de soare sa va arat cateva dracii bune, nu facute ed mine. In primul rand s-a umplut de covrigarii de unde cu un leu iei ditamai barosanul cu mac, sare sau susan, cald, bun. In al doilea rand am testat cascavalul de la Comintex (pana acum luam din cel afumat, impletit). Foarte bun, nu mai stiu pretul. Nu e gras ca cel afumat, adica nu ii transpira grasimea prin pori, dar are un gust nemaipomenit si textura, desi nu foarte oncutoasa, e ce trebuie.

Si am mai primit cadou ceva de la prietena mea Doina, niste saratele excelente, facute de ea, nu din foietaj de cumparat. Inca nu stiu reteta dar o sa o aflu joi.

hard roc aleluia si nu uitati, azi serbam marele poet national.

13 gânduri despre &8222;Ca la mama, partea cealalta&8221;

  1. O fi subdimensionat :))

    Acu pe bune, aceeasi, la piata la dorobanti sau floreasca is 1.4 sau chiar 2. Se mai uita si covrigul la poseta vuiton a omului, nu?

  2. aveti mai nu ati auzit ca facui ca la popota? e la rece. o sa am si partea a treia a amintirilor din copilarie. maine. sa vedem cine distruge primul stratul de ozon 😀

  3. auzi, mai bine noi ne vedem sa ma duci si pe mine la bulgaroaica sa cumpar niste cevauri d-astea bune :D. shopping trip – un pic altfel hahahahaha

  4. lasa ca iti fac io aprovizionarea daca tot ai zis 🙂 las’ pe mine. desi si la voi cred ca is afumaturi bune, dar coasta asta chiar e excelenta.

  5. sunt sunt, da’ am balit instantaneu cand am vazut cum arata aici :D. culmea ca mai deunazi facui si io fasole, am programat-o mai saptamana viitoare spre celebritate pe blog 😀

  6. Deci astept cu infrigurare pe duamna Doina sa-tz dea reteta de saratzele. Apoi cu si mai multa incrancenare ajtept si reteta prestata de matale . Atat mai stiu, ca intodeauna chestiile sarate merg cu bere. Si cu o ciorba de fasole.Perfecta ca a ta, Regina a ciorbelor care ejti!

  7. puteti sa-mi spuneti pe unde vine „bulgaroaica” asta, ca-i pomenita cu spor.
    stau pe langa grigorescu, piata salajan.
    merci premeditat. 😀

  8. Salutari.

    Cum vii de la tine dinspre salajean spre trapezului (deci ca si cum ai vrea sa te duci la mare, dar nu te duci) la primul semafor faci dreapta, pe stanga ramane trapezului, piata.

    In caparul stradutei pe partea ta sunt multe magazine la parter de bloc, ei, nu alea, vizavi, fix dupa un bloc lung cu zece etaje e un singur magazin mare, cu curte. Nu ai cum sa il ratezi.

    Musai sa incerci micii si carnatii de porc si pastrama de pui.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s