Anti-mancare si cateva traznai

Ce urmeaza nu este o reteta, maxim o combinatie buna. Cand o sa ajung la nivelul de performanta la care o sa acced la pulpe cu cartofi la cuptor, va zic eu.

Ideea de combinatie mi-a venit in urma celor facute de mine zilele trecute, a unei discutii despre mancare sanatoasa pe Culinar si a faptului ca nu ma induram sa arunc untura aia in care au stat carnatii la borcan pana nu fac si niste pulpe de pui la ceaun.

Asa ca am pus puii la dezghetat (aia galbeni de AVE, mai putin galbeni dar mai scumpi, ca in gluma aia: nu-i frumoasa da-i batrana) cu condimentele de la Sandi (dau un gust nemaipomenit, de shaorma aia de pe strazile Istambulului, condimentele sunt pe eticheta) si putina sare.

Si mai am de facut o declaratie: iubesc ceaunul. Nu stiu de ce, mamaliga nu iese ca la ceaun, parca nici gulasul, anumite chestiuni facute in ustensile de ultima generatie parca au alt gust, parca as manca mancare chinezeasca cu furculita.

Ceaunul meu are peste 40 de ani si, precum si cratita batraneasca de fonta, sunt de neinlocuit.

Asadar am pus carnea in ceaun la foc foarte mic si separat am fript niste pappadums. Da, mai am inca.

Am pus pe fiecare papalipie din aia carnea de pui, castraveti murati, raita (mai aveam de ieri), ceva legume crude.

Asadar declar puristilor ca azi am mancat complet nesanatos, am prajit pui (cu tot cu piele!!!!!!!!!) in untura. Am scapat de ea ca tentatiile erau prea mari.

Combinatia cu pappadums si raita picanta si muraturi si legume e misto foc, chit ca numai reteta nu e.

Oricum pielea crocanta face toti banii, aia e.

Altceva voiam sa spun, Laura (Laurentzia, da?) a dat un interviu in care mi-a facut onoarea sa ma pomeneasca, nu stiu de ce ca nu am facut nimic. Ideea e ca mi-a placut interviul pana sa dau de mine si vi-l arat si voua.

IACA

Te tzuk, fata.

Si am mai pus anti-reteta de mai sus ca voiam sa va mai arat ceva (in afara de clozapu pt memet). Bun, nu stiu pretul, primita. Palinca de Bihor. Si eu intelesesem ca noi nu avem voie sa folosim cuvantul „palinca”.

Dupa puiul in untura face bine la instalatie.

Si am mai gasit ceva interesant la magazinul de alaturi. De obicei mai cumpar cate o porcarioara sa vad ce e aia. Asta m-a atras ca avea scris pe baxul de prezentare totul cu litere chirilice. Pe pachet nu.

E ca un cremsnit, nici dulce nici ne, asa, pe gustul meu. Si nu contine prea multe traznai (fata de briosele de la Mc de exemplu a caror eticheta e cat un roman de Balzac, nu, nu am cumparat, am citit pe net ce contin produsele lor, de curiozitate).

Asa ca am avut si desert, inghetata mai tarziu spre mai foatre tarziu.

Cam atata am avut de soparlit azi, deci nu retete (de fapt am vaga senzatie ca lumea nici nu prea e interesata, desi placinta dobrogeana s-a facut pe Culi) asa ca va urez hard roc aleluia si o reteta inspirata din ce au mai gatit fetele sper la noapte sau maine.

11 gânduri despre &8222;Anti-mancare si cateva traznai&8221;

  1. Dios mio! Ai abuzat, daca te prinde mencicopsky ai imbulinat-o grav! Sper ca n-ai mancat si paine alba!

    Si avem voie desi ne certam cu ungurii pentru palinca si cu bulgarii pentru rachiu- raki. dar asta e! c’est la vie toujours parsiva

  2. nu inca, mancai papadume d’alea. e si mecipiski ala no sa moara si el ca toti ceilalti? ca si matusa care i-am facut coliva balota la greu toate traznaile si s-a dus la 104. ba si fuma si tragea cate o citirica. o sa imi spuna mercokiki ca daca nu facea asta traia 110, stiu. fleosc.

  3. Nivelul ästa dacä esti iubitor de Mincare nu-l ajungi nici o datä.
    Untura nu se aruncä…Nu asi fii aruncato nici acuma. Asi fii fäcut un Confit cu ea…
    Asa un Basic pentru Confit se face cu mult Lucru si Material nou…
    De ce nu am eu pe cineva in Vecini care vrea sä arunce asa ceva ????
    Si eu am gätit in Corsica in asa Aparate de Fontä si stiu ce tari sint.
    Si 40 de Ani a fäcut Ceaunul äla numai mai bun , in nici un caz nu i-au stricat.
    Am fäcut si eu rost de o Oalä din aia grea turnatä da din päcate primeste Ruginä
    ( cred cä este Aliajul prost) , da de aia tot este super…..
    Nu stiu de ce faci atitea Statements pentru Puristi si Diätspecialisti…
    Cui nui place sä se ducä sä citeascä Slim-Fast Blog sau HP….
    Felicitäri pentru Pomenire !!
    In sfirsit vedem si noi celebra Palicä de Bihor la Fatä…ca un Fotomodel:-))))

    Salutäri

  4. Ma amuza sa glumesc la adresa celor care se plang de greutate, manca numai piept de pui la gratar cu varza cruda dar baga zece torturi si tavi de prajituri pe zi.

    Nu mergea facut confit cu untura, deja fusese sacrificata pe altarul carnatilor la borcan pe care i-am sacrificat de craciun. A mai mers de o prajeala-doua.

    Dar cred ca iti poti face si singur untura ca unde esti se gaseste slanina. Cel putin asa retin eu, ca nu am mai fost din 92 in Nurnberg la neamuri.

    Sanatate!

  5. Te-am luat: unul din ceaunele mele are vreo 50-60 … nu mai stie bunica sotului exact de cand il are, dar era tanara-tanara (si acu’ are vreo 83). Si face o tocanita …. (ceaunul, nu bunica)

  6. Este? Cel putin mamaliga miroase altfel in ceaun. Si ouale fierte in mamaliga si mai multe. Nu zic, sunt bune si vasele moderne, dar parca un ceaun la vremea lui … (nu pot sa fac rima ca nu imi iese decat cu gutui).

  7. Mă seacă tare de tot cuconeturile care acum s-au spălat pe tălpi de țărână și-au uitat de pita c-unsoare sare și boia pe care-au mâncat-o când erau ele copile. Mă seacă foarte tare că în dobitocenia lor privează copii ăia de cele mai delicioase fursecuri (făcea bunică-mea niște fursecuri cu osânză, fursecuri cu unsoare și frigea niște gogoși în untură de te lingeai pe degete). Mda, mă bucur pentru dânsele că îndoapă vârtos odraslele cu hrană sănătoasă, musai „bio”, iar copii ăia sunt superalergici dar țin alergia-n frâu cu minimarțieni și tot felul de vitamine de la vraci care mai de care mai obscuri, de ex. de la ăia cu aloe vera, plantă care la bunică-mea se ținea-n ghiveci pe pervaz, iar cucoanele au ajuns să o pună-n farfuria copchiilor ca pe elixirul minune. Halal să le fie!

    P.S.Ce-ai fată cu pulpele la cuptor cu cartofi? M-ai provocat, drept pentru care am la cuptor pulpe cu ceva ciupercuțe, nah, ce mai bolborosești matale acum, acolo-n barbă?

  8. Andreea, am pus pe undeva, sparte si lasate sa fiarba in mamaliga, is mortale. Nu stiu pe unde le-am pus.

    Iaca gasii, in postarea asta e:

    https://aphextwinz.wordpress.com/2009/02/11/mamaligari-din-toate-tarile-uniti-va/

    Epi, in afara de faptul ca da, sau deci, da, la tot ce ai zis, nu am nimica, am decretat-o mancare nationala 😀 am si eu teoriile mele, ce vrei, nu am zis ca is naspa pulpele cu cartofi la cuptor, da? Eu le zic „mancarea puturosului” (sigur am pus si eu cateva mancaruri de puturosi pe aici, o droaie, asa ca daca as da in tine as da in fabrici si uzine deci in mine)

  9. boland-ai fost si boland-ai sa ramai, iaca asta ai facut! :)) Culmea, in interviul ala, fara sa visez eu ca si tu o sa combati pe acelasi front si cu si mai mult aplomb, mi-am permis sa-mi dau si eu cu parerea despre untura, clisa si carnati, ba chiar am sfatuit (ca tot mi s-a cerut sfatul 😛 ) cuconetul sa le dea la tzanci carnatzi si pita cu unsoare! =))

  10. 😀 gand la gand, ca pana la urma stii vorba aia din batrani (batranii englezi), nu o zic ca suna a lauda de sine 😀

    nu le dau ca fac alergie la porc, acum e la moda laptele de soia. macar de ar face alergie la alti porci, nu aia din poiata.

    te retzuk, fain interviu oricum, de mult bun simt.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s