Verrine cu piept de pui, dovlecei si sos de usturoi

Trendy.

Multa lume, cum ziceam si alta data, mananca clasicul piept de pui la gratar cu cartofi. Sau frigarui cu sos de usturoi si cartofi. Iaca o varianta care e acum in mare voga, frigarui la pahar. Cand am mancat prima oara, acum doi ani, nu imi imaginam ca va deveni o moda.

Oricum nu am imaginatie, ca nu inteleg la anumite retete de ce trebuie haha, hihi si michimausi pana si la ingrediente, la aceasta reteta o sa ma conformez. haha.

Asadar am marinat pieptul de pui in niste condimente de la Sandi (am pozat de aproape sa vedeti ce contin, pana la urma le puteti condimenta cu ce va place, amestecul asta insa e bestial. hihi.)

Am pus peste el si putin ulei de masline =))))) sare si :))) iutica.

Banuiesc, hihi, ca nu aveti probleme cu traducerea, haha, a ingredientelor, majoritatea site-urilor culinare sunt in anglo-romana. hhaaahaaaa

In rest reteta e foarte simpla :p 😀 :)) =))

Si o puteti face si dietetica =))

Eu am facut-o gustoasa, insa puteti adapta. Asadar am folosit, hihi, untura de la carnatii la garnita. Mama ei de jucarie draga hepi, nu puteam sa las cartofii sa treaca pe langa untura, nici untura pe langa ei.

Pieptul marinat, dovlecel, cartof, iaurt, usturoi (era la curatat) si cam asta e. Scuzati pozele, afara e un gri plumb nici cat sa porneasca becul anti hoti.

Dovlecelul (hihi, spalat) se taie cu dracia aia de decojit. Sau cu cutitul cat mai subtire. Feliile se taie subtire, nu cutitul sa fie subtire, scriu in graba.

Pe fiecare felie de dovlecel (era sa uit 😛 😀 :)))) ) se pune cate o fasie de carne.

Se ruleaza si se infig cu dispret in varf de bat. haha, funny, isn’t it? (trebuie sa scriu si in engleza ca pe urma zice lumea ca nu stiu si nu imi face statuie cu chapeau bas).

Din considerente tehnice, hihi, se frig in untura intai cartofii (haha la rezumat va spun si varianta dietetica). Care stau la cald pana sunt gata si frigaruile. E piept de pui, nu il lasati mult ca e pacat de el.

Ceaunul batranesc din dotare + untura + cartofi + frigarui = love.

Frigaruile se lasa la scurs. haha cum de ce? Ca sa nu ne ingrasam, scurgem tot si dupa aia mancam trei torturi. Regim.

Si pe urma facem misto de invitati, montam verrine. Sos de usturoi cu iaurt (atata plus oregano), tepusele si pe langa cartoafe si ceva cruditati, ardei, aoleu, era sa uit, hihi.

Verrina mea era aburita, am prostul obicei, haha, sa dau lumii mancarea calda. Si sa nu fac misto de musafiri, asa ca daca doriti sa si mancati, va invit, hoho, la o portie de frigarui cu cartofi prajiti si sos de iaurt cu usturoi.

Asadar rezumat:

1. se marineaza bucatile de pui peste noapte, se infasoara in felii subtiri de dovlecei si se manca langa cartofi prajiti si sos de iaurt cu usturoi, toate prajite in untura. Mai putin sosul, da?

2. se marineaza bucatile de pui cat vreti voi, se fac frigaruile cu dovlecel, se pot frige la cuptor si pe gratar cu ce garnitura va este indicata la regimul de slabire pe care il urmati.

3. daca nu, se bea apa.

hard roc aleluia.

19 gânduri despre &8222;Verrine cu piept de pui, dovlecei si sos de usturoi&8221;

  1. wow, ai condimentat carnea cu condimentele de la mine hihihi…ce-mi place!!! si ce fain stau frigaruile in pahar hahahaha…Sa va fie de bine! hihi!!

  2. 1. ce condimente sunt alea, vreau si eu.
    2. vezi ca nu stii? blogu’ meu e in germano romana (nu se pune ca dau si traducerea, clar?)
    3. cred ca te-ai distrat din cale-afara cand ai facut aratarile astea, bune tre sa fie – si cu cartofii aia!, eu vezi nu sunt trendi, ca nu stiam de pahare 😀

  3. Uite ca demodata sunt! Nici eu nu stiam de frigarui la pahar… dar eu ca eu, mi-s batrana, dar daca nici Zazuza nu stia nu mai bocesc degeaba. Imi plac insa variantele de „tepusare”.Hihihi.

  4. Nici eu, bre, n-aveam habar de paharele cu pricina! Mai ca lumea, orisicat, prezentarea clasica.
    Iar articolul ala cu Blogmoney sau asa ceva e „belea”… o sa-ti dea bani domnii aceia
    numai dac-o sa vrea sa te manjeasca in mod expres, sa fie o razbunare d-asta mai perversa.

  5. hihi m-au rupt comentariile voastre, pe sufletul meu ca sa zic asa.

    eu tot am vazut „verinele” si am zis pai ce mama ma-sii, noi nu putem? cu prima ocazie fac mamaliga cu branza si smantana, imi trebuiesc idei de titlu, verrine cu polenta si cheese cred ca suna bine.

    zazu, la tine nu se pune mai, ca un lecker pe ici pe colo mai scapa toata lumea, zic de alea scrise jumi-juma. mie asa imi convine ca mai aflu si eu cateva vorbe in afara de subler si obertaim (cum se scriu habar n-am).

    am putut la hepi, da, nu stiu care e smecheria.

    mono, promit ca daca dau ceva (aiurea in tramvai, vezi sa nu) va zic, pe cuvant. dar si eu cred ca tine. apai are si haiducia internauta un rost, nu? ca daca ar fi toti la fel ne-am plictisi.

  6. Moda asta dureazä cam de vreo 12-13 Ani.
    Cam atuncia am fäcut eu prima datä asa Prostii. Fetita mea a avut Ziua si am aruncat si eu Fripturi prin Borcane.Am pus si pe Culinario Poze cu ele…
    Merge intradevär Diät fäcute.Am fäcut in 2005 cind Molecular incä in Papuci de Copii a stat.
    Faci Sirup din Apä cu Zahär ( egale Diemnsiuni) si fritezi acolo. 0% Gräsime , Gust tot ca si in Gräsime , Culoare este un pic mai släbutä….
    In orice Caz sint super Party sau Bufet Mincäruri. Le faci si nu mai trebuie sä stai in Bucätärie cind vin Musafirii si nu pot sä-ti bea Neinsetatii äia toatä Pälinca de Bihor….

    Salutäri

  7. Nu conteaza de cand e, ca aia e haios, cand incepe toata lumea si face la gramada acelasi lucru. Ca de cand e verrine la putere e clar si e haios conceptul.

    Eu ma amuz cand face cineva ceva si toti pac, dupa. Aveam eu o vorba si despre asta, cu copiatul si turma, dar nu imi permit aici.

    Maine avem o noua moda, cum sa nu amesteci cu lingura in sarma sau ce au mai descoperit perfectionistii.

    ps: am mancat la Valencia niste costite de porc in verrine absolut splendide, nu aia era ideea mea, dar cred ca ati inteles.

    Sanatate!

  8. Pun zahar ca sa iti zic de dulce? La ce spagate am facut pentru amaratele alea de poze ca sa fiu la moda te iei de mine? Bineee, lasa ca mai e si maine o zi 😀

  9. Limba rominä tare grea. Nu am vrut sä fac clar de cind se aruncä prin Borcane da voi ati vorbit
    de Modä si v-ati intrebat cind s-a näscut..
    Sorry , da eu am träit numai 9 Ani in Rominia si de atuncia ( 36 de Ani )nu am vorbit deloc Romineste. de aceia poate inteleg gresit pe aicia. Nu am vrut deloc sä fac pe desteptul….

    Salutäri

  10. Glumeam, am inteles ca nu ai vorbit mult romaneste si ca folosesti tastatura germana, pe mine nu ma deranjeaza cu nimic, imi face placere sa mai stam de palavre, de o gluma, la un schnaps, per total cred ca vorbesti mai corect decat multi de pe aici.

    Te mai astept, imediat vine o reteta noua. (noua pe naiba, noua pentru site ca incerc sa nu ma repet)

    Sanatate

  11. Hait ca nu vedeam unde am gresit, ca doar m-am informat si in text era scris corect (e de la verre, sticla). Era bulit taman titlul :)) Merci ca mi-ai spus, am corectat, sarumana.

  12. Sa cresti mare si frumoasa ! 🙂
    In alta ordine de idei, nu mai pune si tu retete atat de complicate si trendy ca eu n-am atatea ustensile in bucatarie. Pahare din astea de unde sa iau eu acum? Bete de frigarui am gasit, dar pahare? :))

  13. Daca iti zic de unde e paharul nu ma spui la nimeni?? E „amintire”, l-am imprumutat de la o pizzerie, nu spun care ca poate mai calc pe acolo :))

  14. Deci doamna, m-ati lovit la retina si mai ales la papila gustativa (vise, maica din motiv de regim strict). Promit executarea in curand a variantei dietetice cu curcan (mai plimb si eu jetul la zburatoare). Si supralicitez cu apa plata cu lamaie. 🙂

  15. Pai eu cred ca smecheria e numai condimentul ales pt marinare si dovlecelul din jur, ca restul poate varia lejer si la infinit.

    Si is haios de mancat de pe bete, ca acadelele (daca intra vreunu’ care intreaba daca nu vreau chupachupsu ia ban pe IP instant 😀 )

  16. Pingback: Salata picanta de cartofi « Aphextwinz's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s