Paste cu goange

Inauguram seria retetelor trecute la categoria „by Silvia” care vor cuprinde retete trimise de prietena mea Silvia din Bologna, facute, fie de ea, fie de Gio.

Incepem cu niste paste si anume mezze maniche cu trei feluri de creveti si zucchini.

Am avut crevetei din aia mici, dezbracati, cozi de creveti king curatate si goange mari, intregi, toate congelate. A mai pus Gio un dovlecel, iutica, usturoi, piper verde, rozmarin, ulei virginel, sare.
A facut sosuletul pornind de la usturoiul calit in virginel, a pus cubuletele de dovlecel, apoi goangele, de la mare la mic, a adaugat celelate ingrediente. Intre timp, a fiert pastele, apoi le-a scurs si le-a pus peste sos, a amestecat bine si asta e tot!


Treaba s-a repetat dar cu fussili si dovleceii taiati jullien.

Multumim pentru poze si retete, predam legatura, hard roc aleluia.

13 gânduri despre &8222;Paste cu goange&8221;

  1. de azi dimineata ma abtin sa nu zic ceva! arata intr-un mare fel si sunt sigura ca mancam si io o tigaie, maxim doo!

  2. Ma omori cu goangele astea. Mie imi plac destul de mult, jumatatii nu (sau nu aici, a mancat doar la mama lor, proaspeti). Asa ca nu pot decat sa ma uit la retetele astea si sa ma oftic ca nu pot sa le incerc.

  3. Apai daca ai sa citesti draga Loki alea de mai sus is congelate. Exista excelente si congelate pana si la noi, pe cuvant, am tot scris eu de alea de la Mega, mai sunt niste tigri buni (ce-i drept scumpi) la Auchan.

    Daca le decongelezi corespunzator is faine, faine.

    Gustul difera de la locul pescuirii, sigur ca la malul marii sunt mai bune, dar din an in paste gasesti si in zona congelate bune.

    Eu cu alea rosii mazancolele ma-sii sau cum le zice, venii in traista congelate pe aeroplan de exemplu.

    Oricum asta e reteta Silviei care inca nu are blog, daca isi face i le dau inapoi, acum facem colaborare 🙂

  4. Nu pe mine tre sa ma convingi, eu as manca fara probleme orice varianta congelata; dar cum mi-e lene sa gatesc chestii complicate pe care sa le mananc doar eu… intelegi ideea.

  5. Ia-ti odata din alea din Mega de care tot am zis si fa-le simple la tigaie cu nitel vin, patrunjel si usturoi si mancale singur sa vedem daca rezista 🙂

    Am inteles ideea in general, da.

  6. fi’nca mi-ai starnit pofte si ce-ai tu acolo in tigaie arata de mi s-a facut gol in stomac, desi n-am terminat programul pe azi, am nevoie de o lamurire: ce-s goangele?(spre rusinea mea nu stiu)

  7. =)) multamesc de lamurire.
    ufff…. io cica-s la dieta de 2 saptamani, dar cu blogul tau…..neam 😦 (n-am sanse ca-s pofticioasa rau). asa ca las dieta pt cand s-o incalzi afara. Si cum tre’ sa fac „curatenie” prin congelator, o sa adaptez…

  8. 🙂 multumesc „providentei” costachel ca te-am descoperit 🙂
    desi e trecute unsp’ce (pm ‘f course) incerc sa.. nush’..sa ma ridic a inatimea blogului mariei voastre (app… singura tasta care nu-mi mere in acest moment este „l”…. decat cu chin mare ; prin urmare dc sar aceasta litera sa stiti de ce…viteza si lehamitea de a ma intoarce sa corectez)
    prin urmare incerc sa fac un soi de „goange” (ca prea am poftit azi toata ziua in urma consulltarii rezumateor de pe acest blog) cu ..legume (stinse , mai bine zis „inecate” in uei de struguri, cu vin sec: ardei rosu, ardei verde, morcovi, ceapa rosie… din pacate n-am avut dovecei da’ am gasit vreo 2 vinete prin sertaree frigideruui, care mai aveau nite si uau drumul cosuui de gunoi, dc nu lle gaseam intrebuintare rapida)

    so, cum dieta mea s-a dus naibii demult…. cum oroogiul se apropie cu pasi repede de 12 (cui ii pasa?)…. muncesc in continuare ca vreau sa gust macar in seara asta din….ce-o iesi.

    PS stresu provocat de saltarea permisuui din seara asta pt 30 de zile (eram grabita sa ajung lla kauf dupa…amidon alimentar, ulei de susan, sos de stridii si ate maruntisuri de genu’ asta, oricum nu le-am gasit pe toate) incerc sa-l compensez cu o „gustare” la miezu’ noptii cu …”goange”
    daca ti (vi) se pare ca bat campii, imi cer scuze si voi ramane a statutul de „observator” 🙂
    sa fiti iubite pe veci 🙂

  9. cu scuzelle de rigoare, revin…..de mai bine de 4 h stau in carca (a propriu, adicatelea pe umar, in cap, cu a mea papagalita, Pipa se numeste, un „mic alexander”care ma secondeaza si isi baga ciocu’ si pe fundul de tocat legume, si dc n-o frigea tuciul cd a aterizat pe margine, probabi ca si acolo)
    sper sa nu va fi plictisit.
    din pacate…. pt poze ar trebui sa apellez a fii-mea (pt a surprinde „momentele dullci” din bucatarie cu papagalull) si cum la oree tarzii din noapte cd imi satisfac nebuniie din bucatarie ea doarme….credeti-ma pe cuvant.

  10. asa daaaaaaaaaaaaaaaaa…..
    mutumesc stapanei bllogului, sursei principalle aphextwinz
    ce combinatie a iesit spicuind cate nitell intre toate retele tae bazate pe fructe de mare, exotic etc? un soi de „ghiveci”……o combinatie nebuna…..

    m-a facut sa vad …””lla vie en rose”” de maine dimineata 🙂 cand voi contesta cu maxim tupeu salltarea permisuui.

  11. Pingback: O seara cu prietenii Silviei « Aphextwinz's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s