Alla nonna dar ca la Salajean

Iaca belea cu sosul ala, din vorba in vorba imi amintii ca am uscat si eu ardei la soare asta vara, apai ce, nu e Italia, e Romania, an de gratie 2010, il facui in varianta imbunatatita (parca tot al nonnei e mai fain dar shhhh).

Se iau niste hribi uscati. De unde puteti si de unde gasiti. Se pun in ulei de masline la incalzit. NU se prajesc, se lasa cat se incalzeste uleiul si incepe sa miroasa frumos de tot.

Se iau si niste rosii uscate. Eu am avut uscate la soare si tinute tot in ulei de masline.

Se curata pe cat posibil ardeii uscati (tot la soare dar din asta est-european).

Eu chiar am vrut sa macin totul in mojar, l-am si scos acolo, iaca dovada.

Insa intr-un final am preferat varianta moderna. Am pus in lamele braunului toate cele insirate mai sus, sare si ulei de masline. Am dat intai la viteza mai mica, polonic sa zicem. Nu mi-a placut rezultatul asa ca laser frate.

De final, pasta poate nu arata cine stie ce, dar e delicioasa, o sa se termine repede precis.

Am vrut sa fac un borcan din ala de dat cadouri, i-am pus si eticheta cu urari de craciun si tot, dar pasta a fost cam jumatate de borcan asa ca o voi folosi eu, ce sa fac.

ACHTUNG! (multumiri Zazuza)

Ma gandeam sa o duc la nasi odata cu curcanul. Dar primii o … o … bai nu stiu ce e, zic sa scriu atentie cardiacilor si interzis vegetarienilor. Cred ca e ratza salbatica. Nenorocirea e ca are vreo patru zone cu alice in ea, e numai piept (daca ar fi si toate muierile asa) iar carnea, beton. Altfel frumoasa, arata bine, miroase gingas.

Ha! 😀 daca inca nu v-ati speriat in postul asta mare si sfant, apai sa stiti ca o dezpieptoshai. Si restul fierb la presiune (dupa ce ii dadui doua clocote sa iasa toata spuma valurilor din ea).

Cu kieptul inca nu stiu ce fac, poate il bag in sarmale, sa te tii combinatie ca mai am si carne de la bulgaroaica, plus ceva carnati dezmembrati de mistret, iepure si ciuta, plus jumeri, sa vedeti ce sarmale imi ies.

Iaca si ultimele imagini socante cu macelul, cumparati soia, nu are colesterol, proiect sponsorizat de ficat help.

Cam atata, daca nu ati uitat de ce ati intrat, reteta sosului (e bestial, pe cuvant) merita facuta macar o data in viata. Daca are careva idee daca e gasca sau ratza aratarea, sa imi spuneti si mie, hard roc aleluia tuturor.

Reclame

11 gânduri despre &8222;Alla nonna dar ca la Salajean&8221;

  1. biata pasare arata de cosmar! nu dorim sa stim ce a fost :D! sosul crez si io ca e delicios, insa borcanul e de mare arta si angajament. ma insel sau suntem amandoua intr-o mica dispozitie de grinch anu’ asta :D?

  2. mie imi zici. mi-e si frica sa desfac oala. daca nu imi convine rezultatul (desi miroase super bine) dam la catei sa pape, nu irosim oricum.

    dar miroase f bine, ma mai incordez la muschii nervosi, poate-poate.

    na ca uitasem, da, eu grinch la fiecare crizmas. dar pom tot fac. si sarmale.

  3. daca nu are gasim, ce crezi 😀

    noi deja o punem de pregatiri incet, incet, asta e partea faina. adica masa cu familionu si trancanelile la un paharel. partea cu cheltuielile aberante pe cacaturi cu tot felul de mosi barbosi sclipiciosi cah.

    am zis cred si anul trecut, nimic nu urasc mai tare decat mosii aia atarnati pe geam care vezi doamne urca ei cu cadouri in casa. da, cand a aparut ideea a fost haios, acum cand e invazie nu. ar trebui sa contraatacam sa facem un grinci sau un jack skeleton care se cocoata pe balcon 😀

  4. Eu mi-am achizitionat in vara o masina de uscat fructe si legume. Am fost in stadiul de experimentare pana acuma (mango, pere, mere), incepand cu sezonul urmator ma bag mai vanjos in ea de treaba :)Salutari (is Carmiris)

  5. oho, long time no see. am vazut ca e buna dracia aia, eu am spatiul destul de limitat pentru astfel de achizitii asa ca imi fac „vegeta” de casa la oala, ii zic tocana si asta e.

    sa traiesti 🙂

  6. pe mine mosii aia m-au speriat de la inceput :D. imi aduc aminte ca i-am vazut prima oara pe Inter si-am zis „Doamne fereste, ia uite cum sta ala agatat acolo, numa de n-ar cadea, ce-o cauta acolo? alpinism utilitar ca alpinism utilitar, da’ de ce se balangane asa?” 😀 si pe aici mai vezi din cand in cand, dar din fericire lumea prefera luminite la fereastra si coronite de Advent frumoase prinse de usa. noi suntem austeri rau, n-am pus nicio podoaba – inca! – pentru ca traditia familionului e sa facem bradu’ pe 24, cu lumanarici adevarate (stinse repede pe urma) si alte alea misto. altfel, de acord sa facem un grinci ceva de atarnat pe la casile alora de le place kitschu’ :D. putem sa-i zicem Grinchu anti-Kitschu 😀

  7. cine ne cumpara mai grincii, daca nu e cu fie lumina si pogorarea si duhul, asta dupa magarii si porceli, nu se vinde.

    eu imi luai beculete pentru pomisor, ca mi le-a furat, cum ziceam de crizmasul trecut si in rest ce mai primii ce mai aveam incropim de un pomuletz. pun poze cand o fi.

  8. Pingback: Ciorba de pasare cu macris « Aphextwinz's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s