Creveti cu miere si susan

Ideea mi-a venit de la o poza din Subito Pronto, nu am avut rabdare sa citesc ce faceau aia acolo asa ca i-am facut in felul meu.

Am mers pe ideea preparatelor dulci acrisoare. Mai intai am lasat la dezghetat crevetii cu suc de lamaie.

Apoi am pregatit ce mai trebuia: crevetii i-am lasat la scurs, am facut un sirop din miere si sucul de lamaie, de fapt toata zeama lasata de creveti, am mai pregatit faina, susan si un ou batut cu amidon, sos de soia si fulgi de ardei iute.

Crevetii i-am dat intai prin faina apoi prin amestecul de ou cu amidon si condimente.

I-am prajit in ulei foarte bine incins, nu ia nici 20 de secunde sa fie gata, am folosit ulei de arahide, puteti pune de floare, de porumb, important e sa nu fie de masline.

I-am scurs repejor.

Fierbinti i-am stropit cu siropul de miere si lamaie, cald si el.

Apoi i-am tavalit prin susan si gata, la masa repede.

Se pot alatura unor garnituri diverse, insa de preferat sa calculati timpul ca sa ii mancati imediat ce sunt gata, ca sa ramana crocant exteriorul si in acelasi timp vag lipicios stratul dulce-acrisor. Crevetii daca sunt mici, de preferat sa ii faceti altfel, zic si eu, daca faceti mai multi, folositi o tingire mai mare cu ulei incins.

Potrivirea timpului e totul, altfel reteta, de cand am insirat ingredientele, nu mi-a luat nici cinci minute cu tot cu poze, ce e drept facute pe fuga, cum le fac de obicei.

Daca va ramane ou cu amidon, dati-i drumul in uleiul incins, se umfla abracadabrant, pe urma trebuie scursa bine omletica rezultata, eu am folosit-o la un sandwich, este super. Chiar o sa incerc o omleta simpla in genul asta.

Am cumparat cateva chestii misto, nu afaceri financiare, dar mi le-am facut cadou de mos craciun, vorba lui Puiu, nu m-am putut abtine. Am gasit prosciutto adevarat, numai din carne si sare, original, mama lui, exceptional, nu zic pretul ca e criza, de o pofta merge. In poza mai sunt si crevetii din reteta, congelati, untul ala, nu il iau ca scrie bio pe el ci pentru ca efectiv este excelent, o conserva de macrou sa vad cum o fi si, descoperire, cascavalul Dalia, marca lui Mega Image, exceptional. 27 lei kila, face toti banii.

Si pentru ca sa fac si de data asta o dedicatie, un paharel pentru Costachel. Hai doua, am pozat si eticheta ca eu nu retin ce naiba vor sa zica oamenii aia acolo, ce vreau sa spun e ca aceasta licoare, Vinars de Jidvei, da clasa multora de pe multe continente, 61 de lei sticla la Mega Image.

hard roc aleluia si iarna usoara tuturor

5 gânduri despre &8222;Creveti cu miere si susan&8221;

  1. oare ce avem noi de nu putem sa ne tinem de reteta? de fap, in afara de placinta si tarta (la aluat) eu nu folosesc nicio reteta :D, da’ ma bucur ca mai sunt si cu tine in clubul asta 😀

  2. pai sa stii ca am cateva retete (acum nu imi amintesc care dar sigur traditionale) d care ma tinui de cateva ori, sigur tocana de burta cu fasole. eu aluatul de tarta il fac la ochi si e singurul care imi iese, culmea.

    astia aveau niste drojdie si praf de copt in reteta si mie nu imi suna bine, de aia am facut dupa urechesi dupa amintirea din papile de la chinezesti.

  3. Absolut, numai ca era graba mare. Am primit critici la adresa procedeului ala de „dezputire” a crevetilor, cica nu mai au asa mult gust de mare. Mi l-am asumat, data viitoare ii dezghet simplu.

    Eu am vrut sa fac sos din marinata ramasa cu miere si lamaie, dar, cum am zis, nu am apucat.

    Am un sos iute-dulce-acrisor cu banane luat din Venetia, nici pe ala nu am apucat sa il pun pe masa (m-am straduit sa fac pozele repede la lumina la geam si e asa frig afara ca se racea preparatul).

    Ma rog, astea is amanunte, important e ca a fost buna reteta.

    Salutari si de aici 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s