Chiftele de ciuperci cu cartof copt

Ideile mi-au venit tot pe parcurs asa ca daca mai exista o reteta identica e pura coincidenta.

Pentru inceput am procedat cam ca la o tocanita de ciuperci, am strans (tip aruncat complet inestetic si fara stelute si sclipici) ingredientele de la pasul unu pe masa: ciupercile (eu am folosit pleurotus, merge si cu altele, bineinteles), ceapa (verde si uscata, puneti de care vreti), ardei gras, tocana de legume (optional, bineinteles, nu se cere musai, eu folosesc cum folosesc altii vegeta).

Nu stiu altii cum sunt dar eu cand vad asa ciupercute faine mi-e tare mila sa le tai, dar le taiai, ce era sa fac.

Am inabusit intai ceapa cu ardeiul si sare. De fapt intai am pus la copt trei cartofi care au fost gata numai bine cand am terminat si restul.

Am pus si ciupercile si nitica apa (pleurotus nu prea lasa, nu ca alte ciuperci oricum) si cand au scazut am pus si tocana si piperul. Si am mai lasat sub capac.

Pauza nepublicitara ca un cartof l-am mancat asa cu tocanita rezultata alaturi.

Pauza fiind incheiata am mai pus peste tocanita de ciuperci niste ceapa, patrunjel, sare si piper din belsug (cartofii cer sare mai multa) si le-am tocat la robot. Nu pasta, ca e pacat sa stricati textura. Ma rog, daca nu aveti dinti aia e altceva.

Am amestecat si cartofii copti, oua si pesmet sa se lege, eu amestec totul cu treaba aia cu care se zdrobesc cartofii. Apoi am dat prin pesmet chiftelute din amestec (le formez cu doua linguri sa iasa cat de cat egale) si le-am pus la cuptor pe foaie unsa cu unt (nu e musai nici asta). Dupa o vreme se intorc sa se rumeneasca pe ambele fete.

Sunt excelente, se pot da la masa cu orice sos, smantana, garnituri, salate, sunt tare de treaba si se imprietenesc usor cu mai orice.

Rezumat inainte de amprenta dentara in chiftea: se inabusa ceapa cu ardei gras si sare, se adauga ciupercile taiate si se lasa sa se faca. Se pune sare si piper si, daca vreti, tocana de legume.

Amestecul racorit se toaca, se mai pune patrunjel si ceapa, apoi se amesteca impreuna cu oua, cartofi copti si pesmet. Se formeaza chiftele care se dau prin pesmet si se coc sau se prajesc. Si gata.

Am si cumparat cate ceva, mai exact carnati proaspeti astazi facuti de la bulgaroaica, noi nu avem porci (da, da) si nici alte surse de carnati, cam 18 lei kilogramul, de porc sau amestec vita cu oaie. Sunt buni de tot, nu imi dau seama cat de scumpi si nici nu conteaza, macar stiu sigur ca nu au droaie de conservantisi alte tampenii.

I-am insirat la uscat, erau abia facuti, asa ca o sa avem si noi de craciun nu numai cei cu pile in provincie, pai nu? hard roc aleluia

2 gânduri despre &8222;Chiftele de ciuperci cu cartof copt&8221;

  1. ntz ntz ntz, vad ca azi s-a lasat cu dezmat pe aici (eh, ca parca alta data nu :D!). faine chiftelele alea, uau, si carnati proaspeti, uau 2.

  2. tu din patria carnatilor nu ai voie sa uau 🙂

    chiftele am zis ca congelez sa vad cum se comporta. pai parca mai am ce.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s